POLİTİKA - 19 Haziran 2019 Çarşamba 15:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Mursi eceliyle değil, öldürülmüştür'

A
A
A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Mursi eceliyle değil, öldürülmüştür'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de bugün gerçekleşen toplu açılış törenine katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sancaktepe 31 mart seçimlerinde yüzde 50'lik oyla Şeyma Döğücü'yü seçerek kendilerini yalnız bırakmadıkları için vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şeyma hanım partimiz teşkilatında yetişmiş, İstanbul'a , Sancaktepe'ye hizmet için bu göreve getirilmiştir. Bugün toplam tutarı eski rakamla 276 trilyon lirayı bulan 28 kalem yatırımın şehrimize hayırlı olmasın diliyorum" dedi. İstanbul'un eski günlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Geçmişe gidelim. Burada Sancaktepe’nin 20 yıl öncesini bilenler ne kadar.

Gençler bunu bilmez. Gençler bunu bilse oy verirken daha farklı oy verecek. 20 yıl öncesine gittiğimiz zaman bir gerçek var. Böyle bir Sancaktepe var mıydı. Altyapısıyla ,üst yapısıyla, okullarına , hastaneleriyle, mesire yerleriyle, acaba böyle bir Sancaktepe var mıydı? Suyuyla böyle bir Sancakttepe var mıydı. Burada çöp dağları yok muydu. Biz iktidar olduk Sancaktepe farklı bir ilçe oldu. Bu hale getirdik. Sancaktepe adeta küllerinden doğdu.

Birileri çıkmış kendine göre atıyor tutuyor. '25 senede ne yaptınız?' diyor. Bunu diyen Binali Yıdırım kardeşimin karşısındaki aday. Adam sanki İstanbul'da yaşamamış. Neresinde ne olmuş haberi yok. Çok acemi bu işte. AK parti kurulduğu günden beri projeyle , yatırım ve hizmetlerle milletimizin gönlüne girmiş bir partidir. Yapamayacağını söylemenin, boş konuşmanın, yalan ve iftiranın yeri yoktur olmayacaktır. Biz Önce eserlerimizi icraatlarımı anlattık. Sonra da projelerimizi anlatarak destek istedik. Bu milletin boş lafa ,kendini olmadığı biri gibi göstermeye, takiyeye, halka karşı başka, arkadan başka işler yapmaya bu milletin karnın toktur.

Türkiye bu popülist siyasi anlayışı yüzünden altın yıllarını heba etmiştir. 2. Dünya savaşı sonrası benzer şarttaki ülkeler, bu tür patinajlar yüzünden fersah fersah bizi geçmiştir.Merhum Menderes ve Merhum Özal döneminde kayda değer sıçrama yapmış. Ancak bu hizmetlerin karşılığı olarak, idamdan türlü hakarete kadar uzanan bir zulüm zinciriyle ödetilmiştir. Ülkemizdeki bu kısır döngüyü kıran AK Parti olmuştur. Bizim dönemimizde benim vatandaşım hava kirliliğinden kurtuldu mu? Çöp dağlarından kurtuldu mu? Ümraniye'de çöplük CHP belediyedeyken patladığı zaman 39 vatandaşımız öldü. CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Şimdi gelenler de farklı olmayacaktır. Pazar günü inşallah farklı bir müjde ile yola devam etmeliyiz.

AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa bu kadar uzun süre ve büyük oranda bir büyüme olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bu durum sadece dışarıdakileri değil içeride birilerini rahatsız etmiştir. Son altı yıldır maruz kaldığımız her saldırının CHP ve HDP başta olmak üzere içerideki belli kesimler tarafından hararetle desteklemesinin sebebi budur.

Demokrasi yoluyla milli iradenin desteği ile sandıktan çıkarak iktidar olamayacaklarını bilenler darbelerden, krizlerden, terör örgütlerden, siyaset mühendisliklerinden medet umar hale getirmiştir. Hatta bu çevreler işi İstanbul'un fethi olan 1453’ün rövanşına kadar götürmüşlerdir. Duvarlara ne yazdılar zulüm 1453'te başladı diye yazdılar. Zulüm 1453'te başlamadı gönüllerin fethi 1453’te başladı. 31 Mart seçim neticesine en çok sevinenler arasında kimler vardı. Yunanlılar vardı. Pazar günü bunu tersine çevirmeye var mıyız?" dedi. Hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mursi ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilmesinin ardından söylenen sözleri, kimi mesajları hatırlıyorsunuz. Muhalefete yakın bazı sosyal medya hesaplarının sergilediği çirkefliği görünce insanlık adına üzülüyoruz. İşte bu CHP zihniyeti benimle ilgili ne diyordu; 'Mursi içeri atıldı Erdoğan'ın akıbeti de onun gibi olacak'. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz mesele bu kadar önemli. Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akibetine benzeten Sisi zihniyetidir. Bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık.

Biz birbirimizi Allah için seviyoruz"dedi. Mursi'nin ölümüne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhammed Mursi mahkeme salonunda 20 dakika maalesef çırpınıyor. Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür. İslam İşbirliği Teşkilatını göreve davet ediyoruz. Gerekeni yapması gerekir.

Osaka'daki G-20 toplantısında gündeme getireceğimiz konulardan bir tanesi bu olacak. Bizler hakkın ve haklının yanında olacağız. Zalimlerin yanında olamayız. Batıya sesleniyorum, bunun demokrasi vicdanla ilgisi yok. Halk düşmanı bu faşist zihniyeti İstanbul'u teslim etmeyeceğiz. Durmayacağız çok koşacağız. Milli iradeye sıkı sıkıya sarılacağız.Sandığa gitmeyenleri sandığa götüreceğiz" dedi. Çaldılar ifadesinin hukuki değil siyasi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çünkü özellikle sandıklarda, memurların yerine taşımalı kişiler getirilip, görevlendirildi. İmzalı tutanakların imzaların peşin alınması manidardır. İmza sayımdan sonra alınır. İmzaların peşin alındığını istedikleri gibi bunu doldurduklarını görüyoruz.

Sayımım yüzde 10'unun yapıldı. Tamamı niye yapılmadı? Yapsanız zaten bu Pazar günü seçim olmazdı" dedi. 31 Mart seçimlerinin galibinin hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Cumhur ittifakı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da 39 ilçeden 25'ini cumhur ittifakı kazandı. 23 Haziranda niye tekrar sandığa gidiyoruz. Birleştirme tutanaklarında AK Parti aleyhine kasıtlı oynamalar tespit ettik. Bunlar seçim sonucunu değiştirecek boyutta. 30 bin gibi. Aradaki fark 29 binden başladı bizim itirazlarımız yüzde onunun yeniden sayımıyla 13 binli rakamlara düştü. Bunun adı nedir oylar çalındı. Yüzde 10 sayımla 16 bin oy gasp edilmişti,ancak kurtarıldı.

AK Parti'nin oyları çalınmıştır. Sandık başında iç edilmiştir. Birileri ısrarla 'Hırsız kim diyor' . Soruyu soran. AK Parti'nin oylarını başka partiye yazan kimse hırsız odur. Hırsız gece seçim kurulunan baskı yaparak oyların yeniden sayılmasına engel olandır. Hırsız kendini bildiği için çırpınıp duruyor. Hukukun, aklın vicdanın gereği seçimlerin yenilenmesidir " dedi. 

Cumhur ittifakının AK Parti ile MHP ile tüm varlıklarıyla sahada olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer partinin genel başkanı ortada yok. Yöneticileri ortada yok. Adayı medya şovlarını bir kenara bırakırsak adayı da ortada yok. CHP adayını destek Kandil'den geliyor. Kandil'in güdümündeki partinin cezaevindeki Selo'dan geliyor ya da yurt dışından geliyor. Selo ne diyor oylar CHP'nin adayına diyor. Kandil ne diyor . Oylar CHP adayına diyor. Terör ögrütüyle hareket edenlere CHP'ye oy veren kardeşlerim oy verecek mi ? İYİ partiye oy verenler terör örgütünün desteklediği bu adaya oy verecek mi ? Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Yurt dışındakiler neden bu seçimle bu kadar ilgileniyor. Biz Londra , Amsterdam seçimleriyle ilgileniyoruz mu ? Demek ki dert başka. CHP Genel Başkanının ortada olmamasının sebebi gerçek yüzlerini göstererek, zar zor oluşturdukları imajın bozulmasını engellemektir. Bunların siyaseti de sahte. Biz adayımızla projelerimizle her şeyimizle ortadayız " dedi.

Tarihi ortak yayın öncesi bir otelde İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın buluşmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Marmara etap otelinde görüşüyorlar. Moderatör hangi soruları soracak, nasıl cevap verecekler böyle bir şey olabilir mi bu ne densizliktir ne ahlaksızlıktır. Moderatörlük yapacağın program önce soruları CHP adayına veriyorsun. Adilsen , dürüstsen her iki adayı da davet edersin. Onlarla bunu konuşursun.Geçmişte ben de sayın Baykal'la böyle bir tv programına çıkmıştım. Böyle bir şeyle karşı karşıya kalmadım. CHP adayı Sayıştay raporu vs. ardı ardına o kadar yalan söyledi ki Binali Bey hangisini düzelteceğini şaşırdı. Sayıştay böyle bir şey yok dedi.

Bay Kemal'de yalan ne kadar çoksa bu da kendi genel başkanıyla yarışıyor. Sonra ortaya çıktı programdan önce moderatörle CHP adayı 45 dakika baş başa görüştü. 2-3 dakika diye söyledi. Ancak 45 dakika kaldılar görüntülerle ispatlandı. Bu durum karşısında ne diyecek, O kadar tutarsızlığı var ki çetelesini tutamaz olduk. Alenen yalan söylendiği bir durumla karşı karşıyayız. Bunca yalan söyleyen, tüm İstanbul'u kandırmaya çalışan önüne gelene söven CHP adayı yarın o koltuğa oturursa Allah İstanbul'u böyle bir felaketten korusun. Ordu valimize bu adam 'İt' dedi. Ondan sonra bir yalan daha. 'İt demedim basit dedim'. Görsel medyada çıktı. Görüntüde 'İt' dediğin var. Seçim sebebiyle vali bey henüz davasını açmadı. Seçim sonrası açacak. Ancak polislerimiz de açacak. Polislerimize hakaret edenin alnının karışlarız" dedi. Adaylık için ahlak, doğruluk , saygı , sevgi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bu kişide sözünü ettiğim vasıfların hiçbiri yoktur.

Tüm İstanbulllularla , Tüm Türkiye ile dalga geçmektedir. Şayet mesele İBB başkanlığı ise milletin iradesi en doğru kararı verecektir. Ancak amaç seçim sonuçlar üzerinden İstanbul'u teslim almak, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaksa bunu başaramayacaklar" dedi. Suriyeliler'e maaş verildiği iddialarını da yalanlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriyelilere maaş falan verdiğimiz yok.

Tepeden aşağıya yalandır benim fakir vatandaşıma maaş veriyoruz. Biz ensarız .Onlar varil bombalarından kaçtılar misket bombalarından kaçtılar bize sığındılar. Biz onları koruma altına aldık. İslamdan nasibini almamış olanlara söyleyecek sözümüz yok bizim. Bay Kemal ben Suriye'ye gönderirim diyor. Biz orda işi hallettikçe gönderiyoruz zaten. 330 bin Suriyeli Cerablus'a gönderdik. Sakinleşen yerlere gönderiyoruz .sizlerden güçlü bir söz istiyorum. Bu seçimi 1453’ün rövanşı haline getirmek isteyenlere Osmanlı tokadı atmaya hazır mısınız" dedi.  

İsmail Coşkun - Mustafa Esen

 

 

 


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.