GÜNDEM - 20 Ocak 2021 Çarşamba 17:32

Dehşeti yaşadı intihara teşebbüs edince yatağa bağımlı kaldı

A
A
A
Dehşeti yaşadı intihara teşebbüs edince yatağa bağımlı kaldı

Antalya’da 14 ay önce çalıştığı eğlence merkezinden çıkışında bir kişi tarafından iş yerine götürülerek cinsel saldırıya uğrayan genç kadın yaşadıklarının ardından intihar girişiminde bulunarak yatağa bağımlı hale geldi. Anne H.B., şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına tepki göstererek, “Şu an benim kızımın sadece üstünde toprak yok, benim kızım ölü” dedi.

Edinilen bilgiye göre, 30 Eylül 2019 tarihinde merkez Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Bir eğlence merkezinde çalışan 29 yaşındaki Ç.Y., mesai sonrası patronunun söylemesiyle M.K. isimli müşterinin aracına binerek taksi durağına bırakılmak üzere yola çıktı. İddiaya göre M.K, araçtan inmesine izin vermediği Ç.Y.’yi darp ederek, bölgedeki iki katlı bir marangozhaneye götürdü. Burada kadına şiddetini sürdüren M.K., Ç.Y.'nin kıyafetlerini zorla çıkardı. Cep telefonu ile annesi H.B.'yi arayan Ç.Y., "Anne ben ölüyorum. Çocuğuma iyi bak" dedikten sonra M.K., kadının elinden telefonu alıp, cinsel saldırıda bulundu. H.B.'nin aramaları sonrası telefonu açan M.K., "Şu an kızına tecavüz ediyorum" dedikten sonra telefonu kapattı.

Uyuşturucuda kullandırılan ve uzun süre cinsel saldırıya maruz kalan Ç.Y.’yi M.K., ardından bilmediği bir yerde bırakarak ayrıldı. Olayı polise bildiren Ç.Y.,’nin uğradığı saldırı doktor raporuna da yansıdı.
Gözaltına alınan M.K. ile G.K., üzerilerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini, kendilerine iftira atıldığını iddia etti. Olay gününe ait iş yeri güvenlik kameralarını inceleyen polis, olayın gerçekleştiği tarih ve saat aralığını gösteren kamera kayıtlarının silindiğini belirledi. Yapılan çalışma sonucu olay anına ilişkin bir kısım kamera kayıtlarına ulaşıldı.

M.K., ile G.K., çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturma devamında, 2 şüpheli hakkında Antalya 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Savcı, kamera kayıtları, doktor raporu, olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kimya İhtisas Daire Başkanlığı'nın analiz raporlarının şikayetçinin iddialarını destekler nitelikte ve şikayeti ile uyumlu olduğuna dikkat çekerek, "Şüpheliler M.K. ve G.K.’nin uyuşturucu maddeyi müştekiye zorla vererek müştekinin direncini kırmak sureti ile üzerilerine atılı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli cinsel saldırı' suçunu işledikleri, ayrıca M.K.'nin müştekinin parasını zorla alarak 'nitelikli yağma' suçunu işlediği kanaatine varılmıştır" dedi. Antalya 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar, üzerilerine atılı suçu kabul etmediklerini söyleyerek, beraatlarını istedi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Dehşeti yaşadı intihara teşebbüs edince yatağa bağımlı kaldı

“İntihar teşebbüsü”

Hukuk mücadelesi başlatan Ç.Y., yaşadığı olayın etkisinden çıkamayarak intihara teşebbüs etti. Son anda kurtarılan Ç.Y., yüzde 99,9 engelli olarak yatağa bağımlı kaldı. 5 ay hastanede kalan ve solunum cihazına bağlı olarak, annesinin yoğun bakıma çevirdiği evin bir odasında yaşamını sürdüren Ç.Y., için annesi hukuk mücadelesi veriyor.

"Anne ben ölüyorum"

Anne H.B. kızının yaşadıklarında iş yeri sahibinin ihmali olduğunu ileri sürerek, “Kızım bir eğlence merkezinde çalışıyordu. Olay günü oraya gittiğinde M.K., oradaymış. Mesai bittiğinde kızım eve gitmek istemiş. Normalde iş yeri sahibi personelini servisle alır ve bırakırdı. O gece iş yeri sahibi M.K.’ye kızımı taksi durağına bırakması istemiş. Bu şahıs kızımı taksi durağına götürüyor ama indirmiyor kapıyı kilitleyip, aracın içinde darp etmeye başlıyor. Şahıs kızımı iki katlı kendi iş yerine götürüyor. Görüntülerde bu var. Kızımı araçtan indiriyor, sürüklüyor ve darp etmeye devam ediyor. Kızıma uyuşturucu içirmek, vücudunda sigara söndürmek dahil her türlü işkenceyi yapıyorlar. Kızıma iki şahıs tecavüz ediyor, sağ omzunda sigara söndürüyorlar. Kızım telefondan beni aradı, “Anne ben ölüyorum çocuğuma çok iyi bakın”dedi. Telefon kapandı. İş yerini aradığım kişi, kızımın çıktığını ama gittiği kişinin kötü biri olmadığını söyledi. Kızım ayrıca jandarma ve polisi arıyor ama konum isteniyor. Kızım bilmediği için konum bildiremiyor. İki katlı iş yerinde kızım kendini öldürmeyi bile düşünmüş. Atlamaya çalışmış. Ama sürekli yakalamışlar”diye konuştu.

Dehşeti yaşadı intihara teşebbüs edince yatağa bağımlı kaldı

"Kızımın ifadeleri var"

Aramaları sonucu kızının telefonunun açıldığını anlatan anne H.B., “Şahıs telefonu açtı ve bana, “Alay ederek, şu an kızına tecavüz ediyorum” dedi. Yaptığı tüm pislikleri bana dinletti ama kızımın hiç sesi gelmiyordu. Sonra telefon kapandı. Ulaşamadım. İş yeri sahibini aradım bende ulaşmaya çalışıyorum, dedi. M.K., daha sonra kızımı yolda bir yere atıyor. Kızım mekan sahibini arıyor ve oradan alıyor ve çıplak halde. Patronu bulunduğu yerden aldığında bu kez kendisini arayan jandarmanın telefonuna 'Tamam kızı bulduk. Bir sorun yok. Biz hallettik 'demiş. Kızımın kıyafetleri de iş yerinden çıktı. Kızım ifadelerinde bunları belirtti. Kendi aralarında bir pazarlık yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

"Tutuksuz yargılanıyorlar"

Kızının eve geldiğinde 3 gün evden çıkmadığını, yattığını ve psikolojisinin bozulduğunu dile getiren H.B., “3. Günün ardından şikayetçi olduk. Hakkımızı aramaya başladık. Bu şahıslar aracı sokarak bizimle uzlaşmaya çalıştılar. Şikayetçi olmayın uzlaşalım, dediler. Durumumuzu kullanmaya çalıştılar. Kızım daha sonra intihar girişiminde bulundu, bu hale geldi. Bu süreçten sonra kızım yatağa bağımlı kaldı. 5 ayın 53 günü yoğun bakım olmak üzere hastanede kaldık. Makineye bağlı olarak yaşıyor. Aspire, buhar ve solunum makinesi kullanıyoruz. Şahısların tutuklu yargılanması için mücadele ediyoruz. Deliller ortada. Şu an tutuksuz yargılanıyorlar. M.K., koridorda elinde tespihle geziyordu, o gün karar verdim olayı duyurmaya” ifadelerine yer verdi.

Dehşeti yaşadı intihara teşebbüs edince yatağa bağımlı kaldı

"Kızım şu an ölü"

Şahısların tutuklu yargılanmasını talep eden H.B., sözlerini şöyle tamamladı: “Kızımın durumu ortada. Şu an benim kızımın sadece üstünde toprak yok. Benim kızım ölü. Yemek yiyemiyor. Hayata tutunmak için alması gereken vitaminleri midesinden alıyor. Kızımın bakımları çok zor. Benimde sağlığım arada bozuluyor. Gece ve gündüz bakımını yapıyoruz. Ama direniyorum. Kızım için bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu insanların hak ettiği cezayı yaşamalarını istiyorum. Kızım bizi duyuyor. Kızım nefes aldığı sürece umudumuz bitmeyecek. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum. Avukat kızımızı da tehdit ediyorlar. Olayın üzerinden 1 yıl geçti ve sanıklar serbest. Tutuklu yargılanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.


İsa Akar - Akif Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı. Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5’inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı. Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı. Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.