GÜNDEM - 02 Ağustos 2020 Pazar 17:34

Depremden hasar gören bina yıkılırken yan binada çatlak oluştu, bina tahliye edildi

A
A
A
Depremden hasar gören bina yıkılırken yan binada çatlak oluştu, bina tahliye edildi

Malatya’da Ocak ayında yaşanan depremde hasar gören bir binanın yıkımı sırasında, yan binada çatlak oluşunca yıkım durduruldu.

24 Ocak günü Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’da ağır hasar gören binaların yıkımları sürüyor. Battalgazi ilçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan ve ağır hasar raporu verilen Hacıevliyagil apartmanının yıkımına bugün sabah saatlerinde başlanıldı.

Depremden hasar gören bina yıkılırken yan binada çatlak oluştu, bina tahliye edildi

Yıkım nedeniyle İnönü Caddesi'nin bir bölümü de trafiğe kapatılırken, güvenlik şeridi çekilerek önlem alındı. Yıkım başladıktan sonra yandaki Bahadır apartmanının son katında çatlak oluştuğu iddiasıyla yıkım durduruldu. Apartmandaki vatandaşlar tahliye edilirken, bazı vatandaşlar duruma tepki göstererek yıkımın bayram sonrası yapılması gerektiğini söylediler.

Çevik kuvvet ekipleri de bölgede önlem alırken, yıkıma devam edilip edilmeyeceğinin çevre ve şehircilik il müdürlüğünün vereceği karar sonrası netleşeceği öğrenildi.

Selçuk Dönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.