ASAYİŞ - 27 Mart 2019 Çarşamba 13:39

Devlet büyüklerinin adını kullanıp 20 vatandaşı dolandırdı

A
A
A
Devlet büyüklerinin adını kullanıp 20 vatandaşı dolandırdı

Mersin'de devlet büyüklerinin ismini kullanıp, işe girdirme vaadiyle 20 vatandaşı dolandırdığı iddia edilen kadın, gözaltına alındı. Şüpheli kadının, anne adayları için kulüp kurduğu, bu kulüp üzerinden vatandaşları dolandırdığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, U.K., M.G., S.G. ve F.D. isimli müştekiler, vermiş oldukları ifadelerde G.T. isimli bir kadının kendilerine halen aktif görevde bulunan devlet büyüklerini tanıdığını, kentte resmi kurumlara işe girdirebileceğini, bunun karşılığında kendisine 45 bin lira para vermeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 45 bin lirayı veren müştekiler, G.T. isimli kadından haber gelmeyince dolandırıldıklarını anladı. Bunun üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan müştekiler, şüpheliden şikayetçi oldu. 

Gelen şikayet üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yandol Büro Amirliği ekipleri, şüpheli kadını gözaltına aldı. Kadının yapılan incelemesinde anne adayları için kulüp kurduğu, bu kulüp üzerinden vatandaşları dolandırdığı ve bu yöntemle 20'ye yakın vatandaştan toplam da 222 bin 500 lira para aldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.  

Koray Ünlü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.