EKONOMİ - 27 Haziran 2022 Pazartesi 11:58

Diyarbakır’da 30 milyonluk yatırım ile dev tesis kurdu: 150 kişiye istihdam sağladı

A
A
A
Diyarbakır’da 30 milyonluk yatırım ile dev tesis kurdu: 150 kişiye istihdam sağladı

Diyarbakırlı iş adamı Kadir Denizhan, 30 milyonluk dev yatırımı vesilesiyle 7'den 70'e herkesi tarihi Sur, Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'yle bir araya getirdi. 150 kişiye istihdam kapısı sağlayan Two kafe ve restoran, 25 bin metrekare alana kuruldu.

Hizmet sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı amaçlayan iş adamı Kadir Denizhan, Two markasıyla Diyarbakır’a 30 milyon TL’lik yatırım yaptı. Yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerine kurulu ve gastronomi alanında faaliyet yürütecek olan devasa mekan, Diyarbakır’daki gastronomi algısını değiştirmeyi hedefliyor. Dicle Üniversitesi sınırları içerisinde yer alan kafe ve restoran şeklinde tasarlanan mekan, 7‘den 70‘e herkesi ağırlamak için gün sayıyor. 3 Temmuz'da resmi açılışı gerçekleştirilecek olan mekan; tarihi Sur, Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri manzarası ile aynı anda bin kişiye hitap edebilecek kapasiteye sahip. Açık alan olarak bölgenin en büyük sosyal tesisi olan ve 150 kişiye istihdam sağlayan Two, aynı zamanda çocukların hoşça ve güvenli şekilde vakit geçirmeleri için kapalı-açık oyun alanlarına sahip.

Diyarbakır’da 30 milyonluk yatırım ile dev tesis kurdu: 150 kişiye istihdam sağladı

Atıl durumdaki alanı tesise çevirdi

Başta midilli atları olmak üzere ve diğer can dostlarının da çocukların eğlencesine ortak olacağını kaydeden Kadir Denizhan, vatandaşları eşsiz manzarayı görmeye davet etti. Denizhan, “Burası Diyarbakır Dicle Üniversitesine ait atıl durumda bir alandı, burada tesisimizi oluşturduk. Diyarbakır’a Dicle Nehri, Hevsel Bahçeleri ve Sur manzaralı 30 milyonluk bir yatırım yaptık. Yatırımımızda ilk anda 150 kişiye istihdam sağlayacağız, devamında iş yoğunluğuna göre bu sayı artacak. 25 bin metrekare alan üzerine kuruldu 2 alandan oluşuyor. Birincisinde restoran bölümü var, kahvaltı hizmetlerinden kentin gastronomisi ve dünya mutfaklarında bulunan yemek çeşitlerine kadar bulunuyor. Diğer alanımızda ise ailelerin gelip rahat oturabilecekleri büyük açık alan mevcut. Kapalı ve açık çocuk alanları mevcut, midilli atları ve diğer can dostlarımızla ailelere hitap edecek kafe ortamı yapıldı. Tesisin temel özelliği Diyarbakır’da şehirden uzak ferah açık alanlarıyla özellikle sıcak havalarda halkımızı serinletecek alan 7’den 70’e hizmet edebilecek şekilde tasarlanmış olması. Alan, aynı anda bin kişiye hizmet verebilecek. 3 Temmuz'da resmi açılışımız olacak. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinin alt kısmında bulunan Dicle Nehri kıyısında hizmet vereceğiz" dedi.

Diyarbakır’da 30 milyonluk yatırım ile dev tesis kurdu: 150 kişiye istihdam sağladı

Murat Başal
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yağışlar azaldı, kuraklık riski arttı: Çiftçiler modern sistemlerle sulama yapıyor Kırıkkale’de yağışların mevsim normallerinin altında olması sebebiyle yaşanan kuraklık tehlikesine karşı direnen çiftçiler, ekili tarım alanlarında modern sulama sistemi kullanıyor. Kırıkkale’de yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle yaşanan kuraklık, tarımsal üretimi de olumsuz yönde etkiledi. Karakeçili ilçesinde yaşayan çiftçiler, ekili tarım arazilerini sulamak için modern damlama sistemi kullanıyor. Güneş enerjisi panelleriyle üretilen elektrikle çalıştırılan pompalar sayesinde kontrollü salınan su, tarım alanlarına ulaştırılıyor. "Güneşten faydalanıyoruz" Tarım arazisine özellikle pancar ektiğini belirten Ramazan Alparslan, "Çiftçilik yapıyorum, özellikle pancar ekiyorum. Biraz da soğanım var. Paneli de kurduk, güneşten faydalanıyoruz. 3 yıl oldu, ilk yılı kendini amorti etti. Çok memnunum. Vatandaşlara da tavsiye ediyorum ama maliyetler yüksek. Türkiye’de dolar bazında olduğu için o bizi biraz eziyor. Mevsimler kurak gidiyor. Yağış bekliyoruz, inşallah yağar. Biz de rahatlarız, iki üç gün dinleniriz" dedi. "Su görmezse kurur" Kuraklığın etkili olduğunu ifade eden Emre Doğan, "Kuraklık oldu, yağış olmadı. Kışın da kar görmedik. Bundan dolayı biraz kuraklık var. Sulama ile telafi etmeye çalışıyoruz. Ekinimiz de son aşamasına geldi. Su görmezse kurur. Sulama ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mazottan dolayı biraz maliyetli de oluyor" diye konuştu. "Yağmazsa çiftçinin işi kötü" Yağmur yağmadığını ifade eden Hasan Cantemur ise, "Gübre atıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Arkasından tohum ekeceğiz, yağmurlama sulama yapacağız. Şimdiye kadar yağmurumuz yok. İnşallah bir hafta, 10 gün içerisinde yağarsa çiftçi kazanır. Yağmazsa da çiftçinin işi kötü" şeklinde konuştu.
Eskişehir Okullarda temel hijyen konusunda eğitim Eskişehir’de gerçekleştirilen proje çerçevesinde, öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. ’Eskişehir’deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü’ Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından imzalandı. Bu çerçevede hazırlanan proje Meseret İnel ve Tunalı İlkokulunda başlatıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babür Mimtaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu Işıktekin Atalay ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş tarafından ’Halk Sağlığı Farkındalığını Arttırmak’ adına görev yapacak olan ’Halk Sağlığı Tayfaları’na hediyeler takdim edildi. Akabinde Halk Sağlığı Tayfaları’na Uzm. Dr. Seval Çalışkan Pala tarafından ’Temel Hijyen’ konusunda eğitim gerçekleştirilmiş olup; öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. Bu proje ile gelecekte toplumun her basamağında yer alacak olan çocukların halk sağlığı farkındalıklarının arttırılması ile sağlığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.