GÜNDEM - 29 Ekim 2020 Perşembe 09:52

Doğu’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrediyor

A
A
A
Doğu’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrediyor

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrediyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava az bulutlu, yer yer parçalı bulutlu olarak geçecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı; Kars ve Ardahan’da eksi 1, Erzurum’da 5, Ağrı’da 1, Erzincan’da 8, Ardahan’da 0, Tunceli’de 6 derece olarak kaydedildi.

Gün içerisinde beklenilen en yüksek sıcaklık değerleri ise; Tunceli ve Erzincan’da 24, Iğdır ve Ağrı’da 22, Erzurum ve Kars’ta 20, Ardahan’da 19 derece olması öngörülüyor.

Ahmet Akbuğa
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya 23 Nisan’da Karatay’da makam çocukların Konya’nın merkez Karatay ilçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 2. sınıf öğrencisi Hatice Kübra Genç’e bıraktı. Hatice Kübra Genç, Karatay’da özellikle çocuklar için yaptığı hizmetler ve projeler dolayısıyla bütün Karataylı çocuklar adına Başkan Hasan Kılca’ya teşekkür etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karatay Belediye Başkanlığı koltuğuna Birol Polat İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Hatice Kübra Genç oturdu. Hatice Kübra Genç’i makamında ağırlayan Başkan Hasan Kılca, koltuğuna oturan çocuk başkan Hatice Kübra Genç’e bir talimatı olup olmadığını sordu. Çocuk Başkan Hatice Kübra Genç, Karatay’da çocuklar için önemli hizmetler yapıldığını söyleyerek söz konusu yatırımlar için tüm Karataylı çocuklar adına Hasan Kılca’ya teşekkür etti. “Siz bizim geleceğimizsiniz ve sizler için ne yapsak azdır” 23 Nisan’a özel olarak koltuğunu Hatice Kübra Genç’e devreden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Tüm dünya çocuklarına armağanı edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Karatay Belediyesi olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi önemsiyoruz. Çünkü siz çocuklarımız bizim geleceğimizsiniz ve sizler için ne yapsak azdır. Bugüne kadar onlar için pek çok park, spor ve sosyal tesislerin yanı sıra birçok eğitim projesini hayata geçirdik. Bundan sonra da onlar için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü gelecekte bu makamların sahibi yine çocuklarımız ve gençlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Düzce Başkan talimat verdi okulun bankları ve çöp kovaları değişti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Ali Güneş, Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Temsili Başkan Güneş’in, okul bahçesinin düzenlenmesi talimatı üzerine harekete geçen ekipler, isteklerini anında yerine getirdi. Makam koltukları çocuklara geçti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü makamını, temsili olarak Cumhuriyet İlkokulu 4C sınıfı öğrencisi Ali Güneş’e bıraktı. Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan’ın makamda karşıladığı Güneş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, “Öncelikle herkesin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bizlere bugünü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” dedi. Temsili başkanın ilk talimatı ise okulunun eksiklerinin giderilmesine yönelik oldu. Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk ile telefon bağlantısı kuran Güneş, çöp kovası sayısının artırılmasını, okul bahçesinin peyzaj düzenlemesinin yapılmasını ve oturma bankları konulmasını istedi. Öztürk, talimatın yerine getirileceğini ifade etti. Ziyaretin sonunda Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, tüm dünya çocuklarının ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını’ kutlayarak, Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ali Güneş’e çeşitli hediyeler takdim etti. Ekipler talimatları anında yerine getirdi Başkanlık koltuğuna temsilen oturan Ali Güneş’in talimatları üzerine hemen harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet İlkokulu’na gitti. Okul bahçesindeki eskiyen oturma banklarını sökerek yeni banklar yerleştiren ekipler, getirdikleri mevsimlik çiçekleri de dikerek okul bahçesini güzelleştirdi. Ayrıca okul bahçesine yeni çöp kovaları da konuldu.
Bursa Yardımsever hırsız kamerada Bursa’da bir şüpheli otoparkta yokladığı bir aracın kapısını açık görünce etrafında volta atmaya başladı. Daha sonra bir vatandaşın, yardıma ihtiyacı olduğunu görünce kendisini kırmayıp malzemelerini taşıdı. Tekrar araca doğru yönelen şüpheli bindiği otomobili düz kontak yaparak kayıplara karıştı. Yardımsever hırsızın o anları kameraya saniye saniye yansıdı. Merkez Osmangazi ilçesi Alaşar Mahallesi’nde bulunan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ait otoparka aracını bırakan Taner T., aracının kapısını kilitlemeyi unuttu. Bu esnada otoparkta araçları yoklayan Enes A., ise Taner T.’nin aracının kapılarının açık olduğunu fark edince, otoparkta dakikalarca volta attı. Etrafı kolaçan eden şüpheli, otoparkta kendisinden yardım isteyen vatandaşı da kırmayıp eşyalarını taşımasına yardım etti. Hemen ardından tekrar otomobile doğru yönelen Enes A., aracın kaputuna yaslanarak bir süre daha bekledi. Çevre kontrolünü yapan şüpheli, bindiği aracı düz kontak yaparak kayıplara karıştı. Araç sahibi Taner T, ise otoparka geldiğinde aracının yerinde olmadığını fark etti. Polisi arayan mağdur adamın yardımına Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yetişti. Güvenlik kameralarını saniye saniye izleyen ekipler, şüphelinin kimliğini tespit etti. Fiziki takibin ardından düğmeye basan ekipler, şüpheliyi araçla birlikte yakalamayı başardı. Gözaltına alınan Enes A., ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, şüphelinin hırsızlık anları güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Ankara Ünlü Modacı Dilek Hanif Atılım Üniversitesinde Türkiye’nin önde gelen modacılarından Dilek Hanif, Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Haute couture ve hazır giyim alanında Türkiye’nin en önemli tasarımcılarından biri olan, eserleri gösteri dünyasının yıldızları ve stil ikonları tarafından taşınan Dilek Hanif, bilgi ve deneyimlerini modaya gönül vermiş gençlerle paylaştı. Kültürel mirasımızı, incelik ve ustalıkla tasarımlarına aktaran Dilek Hanif, yaptığı televizyon programlarıyla Anadolu’da yüzyıllar boyunca tekstil alanında oluşan değerlerin bilinmesi ve geleceğe aktarılması konusunda önemli bir misyonu yerine getiriyor. Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün benzer bir amaçla yürüttüğü yıl sonu projesi, ülkemizin dokuma zenginliği konusunda farkındalık oluşturarak, genç modacıların güncel tasarımlarında Anadolu’ya özgü kumaşlar kullanmalarını, tekstil mirasımızın geleceğe taşınmasını amaçlıyor. Söyleşi öncesinde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün düzenlediği sergide dokuz öğrenciye ait eserler incelendi. Kemal Zaim Sunel Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşi sonrası Dilek Hanif İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada öğrencilerin projesini çok beğendiğini dile getirdi. Hanif, “Öğrencilerin projesini çok beğendim. Benim halkın sanatı projesinden esinlenen bir program olması dolayısıyla da çok mutlu oldum. Bu projedeki amacımız gençlere yol açan bir alan oluşturmaktı. Atılım Üniversitesi’nin böyle bir projeye sahip çıkması çok önemli. Öğrenciler çok iyi iş çıkarmışlar. Büyük bir keyifle izledim hepsini” ifadelerini kullandı. Anadolu’da tekstil alanındaki unutulmuş değerlerin gün yüzüne çıkarılması için tüm paydaşların beraber hareket etmesi gerektiğini belirten Hanif, “Sektörün büyük markalarla iletişimi benim gibi birçok tasarımcıların, gençlerin ya da üniversitelerin bu üreticilerle yan yana gelmesi büyük firmaların bunlara destek olmasıyla bu çark daha hızlı dönebilir. Çünkü orada yok olmaya yüz tutmuş tezgahların, el sanatlarının tekrardan hayata geçmesi için çarkın döndürülmesi gerekiyor. Onun içinde birilerinin bir yerden başlaması gerekiyor” diye konuştu.