GÜNDEM - 21 Ocak 2021 Perşembe 15:50

Donan maden suyunun ilginç görüntüsü

A
A
A
Donan maden suyunun ilginç görüntüsü

Kış mevsiminin çetin geçtiği Eskişehir’de balkonda bırakılan maden suyu şişesi soğuk havadan kaynaklanan basınç dolayısıyla patladı. Kapağı açılan şişeden fışkıran maden suyu anında dondu.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Eskişehir’de gece saatlerinde termometreler eksi 21 dereceyi gösterdi. Son yılların en soğuk kış mevsimin yaşandığı Eskişehir'de Porsuk Çayı’nın yüzeyi başta olmak üzere birçok alan buz tuttu. Balkonda bırakılan bir maden suyu şişesi ise soğuk havadan kaynaklanan basınçla patladı. Şişeden fışkıran maden suyu soğuk havanın etkisiyle bir anda dondu. Soğuğun etkisiyle kapağı açılan şişenin kapağının fırlamadan içindeki maden suyunun anında donması görenleri hayrete düşürdü.

Çağatay Gür
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri’yi İstanbul’da kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Türkiye ve Mısır ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları sürdükçe gerilimin ve çatışmaların bölgeye yayılma riskinin bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; bölgenin tamamının çatışma sarmalı içine düşmemesi için İsrail-İran gerginliğinin azaltılmasının önemli, bunun için İslam ülkelerinin birlikte çalışmasının ise elzem olduğunu ifade etti. Bölgede kalıcı çözüm için sağduyulu hareketin, stratejik aklın kullanılmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail zulmünün son bulması için de öncelikle acil kalıcı ateşkesin tesisinin ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşımının gerekli olduğunu belirtti.