SPOR - 24 Aralık 2016 Cumartesi 08:05

"DOSTUM" İnegöl’ün sınırlarını aştı

A
A
A
"DOSTUM" İnegöl’ün sınırlarını aştı

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) okçuluk kursunu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 40 kursiyerin eğitim aldığı kursa Yenişehir ve Bozüyük’ten gelen kursiyerler de olduğunu belirterek “DOSTUM İnegöl’ü aştı. İnegöl dışında da tanınmaya başladı” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan ve İnegöl’ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), Kasım ayında gerçekleşen resmi açılış töreni sonrası faaliyetlerini hızlandırdı. 12 branşın bulunduğu DOSTUM kapsamında okçuluk kursları Aralık ayı itibariyle başladı. 10’ar kişilik 4 grubun eğitim almaya başladığı okçuluk kursuna İnegöl dışından da vatandaşların katılması dikkat çekti. DOSTUM henüz ilk dönemlerinde olmasına rağmen İnegöl sınırlarını aşmayı başardı.

AKTAŞ OKÇULUK KURSUNU ZİYARET ETTİ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Perşembe akşamı DOSTUM’un en fazla ilgi gören branşlarından biri olan okçuluk branşının Belediye Spor Salonunda devam eden kurslarını ziyaret etti. Kış döneminde olunması nedeniyle Belediye Spor Salonunda devam eden eğitimleri izleyen Aktaş, kursiyerlerle de sohbet ederek eğitimlerle ilgili bilgi aldı. Okçuluk eğitimini alan bay ve bayan kursiyerlerin memnuniyeti ise dikkat çekti.

EĞİTİMLER 3 ARALIKTA BAŞLADI
Burada DOSTUM ve okçuluk kurslarına ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin faaliyetlerine hızlı bir şekilde başladığını söyledi. Açılışının gerçekleştirildiği Kasım 2016’dan sonra yoğun bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirten Aktaş, “DOSTUM kapsamındaki 12 branşımızdan biri de okçuluk. Okçulukla ilgili ilk tur eğitimlerimiz 3 Aralık 2016 tarihinde başladı” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN DE OKÇULUK KURSU AÇILACAK
Okçuluk eğitimlerinin Erhan Çakır nezaretinde devam ettiğini kaydeden Aktaş, “Okçuluk tabi açıkçası ata sporumuz. Çok da ilgi gören bir spor. Ve biz İnegöl’de bununla alakalı çok ciddi talep aldık. Kış döneminde sadece yetişkinleri alıyoruz. 4 grubumuz var 10’ar kişiden toplam 40 kursiyer eğitim alıyor. Ama Mart ayı ile birlikte çocuklarımıza yönelik eğitimlere de başlayacağız. Çocuklarımızdan kabiliyetli olanları da biz nasip olursa milli takım seçmeleriyle alakalı değerlendirmek istiyoruz. Bu manada ilgilenen, alaka gösteren kişilerin DOSTUM’a müracaat etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Aktaş, okçuluk kurslarında hafta içi ve hafta sonu grupları olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Katılımcılarımıza ulaşımla ilgili kolaylıklar da sağlıyoruz. Kış dolayısıyla eğitimlerimizi İnegöl Belediyesi Spor Salonunda sürdürüyoruz. 3 aylık 36 saatten oluşan eğitimlerimiz Mart ayında sona erecek. Arkadaşlarımıza da sertifikalarını vermiş olacağız. 11-12 Mart tarihlerinde başlayacak eğitimler için de şimdiden ön kayıt aldığımızı, ilgilenen arkadaşlarımızın, dostlarımızın özellikle çocuklarla alakalı ailelerin müracaat edebileceklerini hatırlatmak istiyorum.”

DOSTUM İNEGÖL SINIRLARINI AŞTI
DOSTUM’un henüz ilk döneminde olmasına rağmen kısa sürede İnegöl sınırlarını aştığını okçuluk kursunda gördüklerini dile getiren Aktaş, “Okçuluk kursumuza İnegöl dışından gelenler de var. Yani DOSTUM İnegöl’ü aştı. İnegöl dışında da tanınmaya başladı. Yenişehir ve Bozüyük’ten gelen kursiyerlerimiz var. Ben de bu akşam arkadaşlarımıza bir selam verip başarılar dilemek istedim. Hem bay hem bayan arkadaşlarımızın da konuyla alakalı ne kadar ilgili olduklarını bizzat gördüm. Emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyor kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Aktaş, kurs ziyareti sırasında kursiyerlerle birlikte ok atışı da yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.