KÜLTÜR SANAT - 06 Aralık 2013 Cuma 11:38

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

A
A
A
Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 7 yeni yapım vizyona giriyor.

Vizyona giren filmlerde Türk yapımları ağırlık taşıyor. Haftanın en dikkat çeken yapımları ise Düğün Dernek ve Ölümsüz Aşk filmleri.

Düğün Dernek

Selçuk Aydemir’in senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, İşler Güçler ekibinin yeni filmi Sivas’ta geçen absürd bir komedi filmi. Memleketine dönen ve yurt dışındaki sevgilisi ile evlenmek için kendi ailesinden izin isteyen bir genç ve ona zorla düğün yaptırmak isteyen ebeveynlerin maceraları bolca kahkaha vaad ediyor. Filmin yönetmeni olan Selçuk Aydemir, aynı zamanda İşler Güçler dizisinin de sorumlu ismiydi.

Ölümsüz Aşk (Ain’t Them Bodies Saints)

Haftanın en güçlü filmlerinden biri olan Ölümsüz Aşk, yönetmen David Lowery’nin ikinci filmi olma özelliğini taşıyor. Elm Sokağında Kabus (A Nightmare on Elm Street) adlı yeniden çekim ile ünlenen ve Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With The Dragon Tattoo) filmiyle ödüle boğulan Rooney Mara ise filmin baş rolünü Casey Affleck ile paylaşmış. Duygusal bir Western dramı olarak adlandırılan film, suç dolu hayatlarına rağmen aşkları asla solmayan Ruth ve Bob’un dramatik hikayesini anlatıyor. Ruth’un suçunu üstlenerek hapse mahkum edilen Bob, dört yılın ardından hapishaneden kaçıyor ve beklenmedik bir sürpriz ile karşılaşıyor.

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Yozgat Blues

Uzak İhtimal adlı ilk uzun metraj film çalışmasıyla dikkatleri üstüne çeken Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi Yozgat Blues, çok sayıda festivali dolaştıktan sonra en sonunda vizyona giriyor. Müzik öğretmeni Yavuz ve öğrencisi Neşe’nin Yozgat kentine taşınmaları ile başlayan hikaye, ikilinin icra ettikleri müzik türünü şehirdekilere sevdirme çabalarını konu alıyor... Dram ve komedi türlerini harmanlayan yapım, haftanın önemli filmlerinden bir tanesi.

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Saroyan Ülkesi

Geçtiğimiz aylarda çok sayıdaki film festivalinden ödüllerle dönen Lusin Dink’in belgesel türündeki çalışması Saroyan Ülkesi, haftanın öne çıkan bir başka yapımı. Bitlis’ten sürgün edilen Ermeni bir ailenin çocuğu olan yazar William Saroyan’ın, Amerika’daki yaşantısına ara verip memleketine, Anadolu’ya gelişini, yaşadıkları tecrübeleri yer yer kendi ağzından, anılarından, yer yerse yolculuk arkadaşlarından dinliyor ve izliyoruz. Türü sevenler için oldukça başarılı bir belgesel çalışması Saroyan Ülkesi.

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Yılın Savaşı (Battle of the Year: The Dream Team)

Miss Monday adlı ilk uzun metraj çalışmasıyla tanınan Benson Lee’nin üçüncü filmi Yılın Savaşı, bu haftanın vizyona giren tek müzik türündeki filmi. Josh Holloway’in de yer aldığı film, on beş yıldır birinci olamayan Amerikalı "break" dansçıların hikayesini paylaşıyor. Filmin kahramanı Dante yarışmayı kazananın Amerika olması için basketbol koçu Blake’i takımın başına getirtiyor ve bir süre sonra ekibe dünyanın önde gelen yetenekleri katılıyor. Üç aylık telaşlı bir süreci anlatan Yılın Savaşı filmi türün sevenleri için vizyonda.

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Mc Dandik

Şarkıcı Ragga Oktay ve Cem Yaz’ın beraber yönetmenliğini yaptığı McDandik filmi müzikleri ile iddialı ilginç bir komedi - dram filmi. Öksüz ve yetim büyüyen filmin kahramanı, uzun yılların ardından ilk aşkı ile karşılaşıyor ve onu elde etmek için beklenmedik yöntemler deniyor. Ancak hiç ummadığı şekilde giden işler yüzünden kendini bir anda hapishanede buluyor. Haftanın Türk komedi filmi açığını kapatanRagga Oktay’lı McDandik gülmek isteyenler için ilginç bir seçenek olarak duruyor.

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Kızım İçin

Toplamda 2 milyon dolarlık bir bütçe ile tamamlanan Kızım İçin filmi haftanın tek dram türündeki Türk filmi. Usta tiyatro ve sinema oyuncusu Yetkin Dikinciler ile Pis Yedili adlı TV serisinden hatırladığımız EdaEce filmin baş rollerini paylaşırken, uzun yıllar boyunca uzakta kalmış bir baba ve kızı canlandırıyorlar. 18. yaş gününde başına neler geldiğini hiç bilmediği babasını karşısında bulan Tuba, babası Tuncer’in "baba olma" çabasıyla karşılaşıyor. Şimdiye kadar baba ve kız olamamış bir baba - kız’ın hikayesini anlatan Kızım İçin bu haftanın Yeşilçam alternatifi...

Düğün Dernek ve 6 yeni film vizyonda

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.
Ankara İstanbul’da FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-13” operasyonu: 13 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-13” operasyonunda 13 eski askeri öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ’Kıskaç-13’ operasyonunda örgüt mensuplarının mülakat sınavlarında aday numaralarında kodlama yaparak askeri okullara yerleştirdiği tespit edilen 13 eski askeri öğrencinin yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce İstanbul’da FETÖ’ye yönelik 15 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-13’ operasyonunda şüpheli eski askeri öğrencilerin örgütün askeri yapılanmasına yönelik ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları, haklarındaki beyanlar ve askeri okullara girişte mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yapılarak askeri okullara girişte öncelik sağlandığı tespit edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.