MAGAZİN - 02 Nisan 2015 Perşembe 11:10

Dünyaca ünlü TV yıldızı lahmacun ve Türk kahvesine hayran kaldı

A
A
A
Dünyaca ünlü TV yıldızı lahmacun ve Türk kahvesine hayran kaldı

Endonezya'nın Hollywood yapımlarında rol alan ilk TV yıldızı Samuel Brodie, lahmacun ve Türk kahvesine hayran kaldı.

Brodie, global temsilcisi olduğu Microskin lansmanı için İstanbul'a geldi. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Prof. Dr. Murat Topalan'la birlikte lansmana ev sahipliği yapan Brodie, 24 yaşındaki vitiligo hastasına yaptığı ikinci deri uygulamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye ilk kez geldiğini, ve ilk görüşte aşık olduğunu belirten Brodie, ''İstanbul çok fantastik ve insanları çok harika. Buradan bir ev almak ve ikici bir evimin de İstanbul olmasını istiyorum. Tam anlamıyla İstanbul'un büyülü bir şehir olduğunu düşünüyorum'' dedi.

'Türkiye denilince aklınıza gelen ilk gelen şey ne oldu?' sorusu üzerine Brodie, ''Türkiye denilince aklıma hep 3 üç isim geliyor. Mustafa Kemal Atatürk, Nuri Bilge Ceylan ve Tarkan. Bu isimler arasında en yakından bildiğim ve takip ettiğim isim Nuri Bilge Ceylan. Son filmi 'Kış Uykusu' sinema dünyasında çok konuşuldu. Sanıyorum son dönemin en çok konuşulan yönetmenlerinden biri oldu. Bu büyük ustanın ülkesi Türkiye'ye gelmek ayrıca heyecanlandırdı beni'' dedi.

Filmlerden ve televizyon şovlarından kazandığı paranın büyük kısmını Endonezya'da kurduğu çocuk koruma yurduna aktaran Brodie, ''Ben de çocuk yurdunda büyüdüm o yüzden böyle bir şeye kalkışarak 136 çocuğun kaldığı güzel bir yurt yaptırdım'' dedi.

İstanbul'da bir kaç film teklifi aldığını da söyleyen Samuel Brodie, ''İstanbul başlı başına doğal bir plato. Burada güzel bir projede bulunmak isterim doğrusu. Gelen teklifleri değerlendirerek karar vereceğim ama en çok istediğim de komedi dalında güzel bir projede yer almak'' dedi.

Türk yemeklerine de hayran kaldığını belirten Brodie, ''Özellikle lahmacun ve Türk kahvenize hayran kaldım. İnanılmaz lezzetler var burada. Umarım kilolu bir şekilde buradan ayrılmam'' dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da site yöneticisini öldüren sanık: “Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum” Isparta’da bir sitenin otoparkında site yöneticisini kemerle boğarak öldüren sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede sanık, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Olay, 28 Ocak 2023 tarihinde Fatih Mahallesi’nde bulunan konutlardan birinin kapalı otopark kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, site yöneticisi emekli öğretmen Hüseyin Cahit Erdoğan’ın (71) otoparkta hareketsiz bir şekilde yattığını gören site sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Hüseyin Cahit Erdoğan’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesine kaldırıldı. Savcılık, olayın cinayet olma şüphesi üzerine inceleme başlattı. Süleyman Çelik, hakkında hazırlanan iddianamede ‘tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Süleyman Çelik’in yargılanmasında üçüncü duruşma Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Çelik, taraf avukatları ve aileleri katıldı. Duruşmada Hüseyin Cahit Erdoğan tarafından işten çıkarılan eski site çalışanı Yasemin U. sosyal medya hesaplarından Erdoğan’ın ölümüne ilişkin kinayeli paylaşımlar yaptığı iddiası ile tanık olarak dinlendi. Yasemin U. sanığı tanımadığını ve kendisiyle hiç görüşmediğini, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın ölümünden sonra sosyal medya hesaplarından kinayeli paylaşımları yapmadığını söyledi. Sanık Süleyman Çelik ise tanığı tanımadığını ve daha önce kendisiyle hiç bir görüşmesinin olmadığını söyleyerek Yasemin U’nun eski eşinin güvenlik kursundan arkadaşı olduğunu belirtti. Sanık Süleyman Çelik, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyete sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.