KÜLTÜR SANAT - 12 Ekim 2017 Perşembe 10:53

Dünyanın en büyük kitap fuarında Türkiye’yi temsil eden tek belediye

A
A
A
Dünyanın en büyük kitap fuarında Türkiye’yi temsil eden tek belediye

Frankfurt’ta bu yıl 69’uncusu düzenlenen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye'den katılan Zeytinburnu Belediyesi tek olmaya devam ediyor.

102 ülkeden 7 bin 300 yayın evinin katıldığı Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, 15 Ekim’de kitap severleri ağırlayacak. Fuara ikinci kez katılan Zeytinburnu Belediyesi ise gerek standı gerekse fuara getirdiği eserler ile ilgi odağı oldu.

Zeytinburnu yerel yönetimleri temsilen fuarda bulunduğunu aktaran Zeytinburnu Belediyesi Kültürden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, "Zeytinburnu Belediyesi olarak kültür ve yayıncılıkta yayın hayatına kültür sanat dünyasındaki kıyıda köşede, karanlıkta kalmış konulara temas edecek kitaplarla ikinci kez burada yer alıyoruz ve bunun onurunu, gururunu yaşıyoruz. Zeytinburnu Belediyesi olarak Türkiye’nin ilk onda olduğu yayıncılık dünyasında burada bulunmak bizler için çok anlamlı. Zeytinburnu Belediyesi, yerel yönetimleri temsilen burada bulunuyor. Bu yıl ikinci kez toplamda 65 eserle fuarda yer aldık. Bu sayı artarak büyüyecek. Bu yıl ilk defa mevsimlik ve tematik bir dergi ile fuardayız. "Z Dergisi" bu yıl ilk defa yayın hayatına başladı. Çok iddialı, gerçekten konusunda işlediği temalardan dolayı kültürel boşluğu dolduracak kaynak nitelikte bir eser olduğu inancındayız. Bundan sonra işleyeceğimiz temaları da bu titizlikle yerine getireceğiz. Bununla birlikte “Z Kültür Sanat” eki ile de yaptığımız kültür sanat etkinliklerini başka bir boyutta okuyucularımıza sunuyoruz. Yayıncılıkta ana hedefimiz kendi alanında nitelikle eserler yayınlamaktır. Şehir ve Şehircilik, Göç, Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Osmanlı mimarisi ve Şehir hayatı ve Türkiye'de 15 Temmuz isimli bir makale yarışmasından meydana gelen kitabımız tüm dünyaya 15 temmuz gerçeğini anlatıyor” dedi.

Öte yandan tüm gurbetçileri fuara beklediğini aktaran İskenderoğlu, “Fuar boyunca Frankfurt kitap fuarına gurbetçilerimizi bekliyoruz" dedi. 

Mehmet Koca
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir