EKONOMİ - 13 Eylül 2018 Perşembe 15:51

E-ticaret ‘engel’ tanımıyor

A
A
A
E-ticaret ‘engel’ tanımıyor

Ideasoft ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engellilerin iş gücüne katılımını artıracak bir projeye imza atıyor.

Önde gelen e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft, e-ticaret aracılığıyla Türkiye’deki iş gücüne katılım oranlarını artırma hedefiyle, öğrenci ve kadınların ardından şimdi de engellilere yönelik bir projeye imza atıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) iş birliğiyle hayata geçirilen ‘E-ticarete engel yok’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, sayıları 150 bini aşan omurilik felçlileri e-ticaret faaliyetleri aracılığıyla ekonomiye katılacak. E-ticaret alanında eğitim verilecek engelli bireyler, dernek bünyesinde üretilen ürünlerin satışını sağlarken, edindikleri deneyimle uzun vadede kendi işlerini kurabilecek. 

17 Eylül’de başlayacak eğitimler kapsamında; e-ticarete ilişkin teorik bilgiler, altyapı gereksinimleri ve tasarım gibi temel bilgiler verilecek. Ödeme sistemleri, dijital pazarlama, kargolama ve lojistik gibi teknik konularda ise Ideasoft, iyzico, EG Bilişim, UPS Kargo ve Beykent Üniversitesi desteğiyle eğitim sağlanacak. Eğitimler tamamlandıktan sonra, Ideasoft tarafından TOFD’ye bağışlanan e-ticaret altyapısı sayesinde, dernek ürünleri online satılarak gelir elde edilecek.

“E-ticaret hiçbir engel tanımıyor” 

Teknoloji gibi e-ticaretin de hiçbir engel tanımadığını belirten Ideasoft Yönetim Kurulu Başkanı Seyhun Özkara, “Bu projeyle, yalnız engelli bireylerin sorunlarını aşmasına değil, sektörün uzman ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlayacağız. Engelli bireylere meslek edindirirken, işverenlere de nitelikli çalışanlar sunacağız. E-ticaret dünyasında artık daha fazla engelli birey görmek istiyoruz. Bu nedenle hep birlikte ‘E-ticaret ile engel yok’ diyoruz” dedi.

20 yılı aşkın süredir engelli bireylerin hayatın her alanında aktif rol oynamasına destek olduklarını söyleyen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ise, “Ortopedik engelli bireyler, olumsuz çevre koşulları ve maddi yetersizlik dolayısıyla eğitim alamıyor, bir meslek sahibi olup istihdama katılamıyor. Bunun sonucunda da toplumsal hayattan soyutlanıyor. Bu sorunlara bir nebze olsun çözüm üretmek ve durumlarına katkı sağlamak amacıyla Ideasoft ile attığımız adım, bizim için çok değerli. İlk aşamada 16 engelli bireyin alacağı eğitimler ile e-ticaret alanında tam donanımlı bir iş gücü oluşturacağız” diye konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.