ÇEVRE - 16 Ekim 2021 Cumartesi 17:29

Eğirdir Gölü'nün ömrünün nasıl uzatılabileceği masaya yatırıldı

A
A
A
Eğirdir Gölü'nün ömrünün nasıl uzatılabileceği masaya yatırıldı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde “Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konulu çalıştay yapıldı. Çalıştayda Eğirdir Gölü'nün ömrünün nasıl uzatılabileceği ve gölün suyunun nasıl daha rantabıl kullanılabileceğine yönelik çıkış yolu arandı.

Çalıştayda konuşan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "Bu çalıştayın sonucu bizim için bir rehber olacak. Parlamentodaki temsilcilerimiz ile de bu sürecin bir kanuni yükümlülüklere dönüştürülmesi konusunda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Eğirdir Gölü'nün ömrünün nasıl uzatılabileceği masaya yatırıldı

Eğirdir Gölü”nün bugünkü durumunu, gerek küresel iklim değişikliği ve kuraklık ile tarımsal sulama politikaları bağlamında değerlendirmek, somut gerçekler ve bilimsel veriler ışığında merkezi otorite ve yerel karar vericilere ışık tutmak amacıyla düzenlenen çalıştay tamamlandı.

Merkezi Ankara’da bulunan Ispartalılar Vakfı (ISVAK), Eğirdir ve Kovada Gölleri Birliği (EKO-BİR) öncülüğünde düzenlenen “Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konulu Bilimsel ve Sektörel Çalıştayı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Eğirdir Gölü'nün ömrünün nasıl uzatılabileceği masaya yatırıldı

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kuraklığın bir gerçek olduğunu belirterek, bu çalıştayın ana hedefinin Eğirdir gölünün ömrünün nasıl uzatılabileceği ve gölün suyunun nasıl daha rantabıl kullanılabileceğine yönelik olduğunu söyledi. Vali Seymenoğlu şöyle devam etti: “Bu çalıştayın sonucu bizim için bir rehber olacak. Parlamentodaki temsilcilerimiz ile de bu sürecin bir kanuni yükümlülüklere dönüştürülmesi konusunda çalışmalarımız devam edecek” dedi. 4 oturum halinde düzenlenen çalıştayda bilim insanları ve sektörün içinde bulunan temsilciler “Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama” konusuyla ilgili tez ve yapılan bilimsel çalışmaları katılımcılar ile paylaştılar.

Eğirdir Gölü'nün ömrünün nasıl uzatılabileceği masaya yatırıldı

Emel Turan Kartal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Malazgirt’te şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram’ın da katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi. Malazgirt Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri onuruna verilen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Her zaman söylüyoruz ve her daimde söylemeye devam edeceğiz, şehitler ve gazilerimiz bizim Türk halkının en önemli değerlerindendir. Milli beraberlik ve kardeşlik duygularımızın bütünleştiği bu önemli ve anlamlı Ramazan ayında hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Malazgirt Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı. Program sonunda şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyeler takdim edildi.