DÜNYA - 02 Aralık 2021 Perşembe 23:33

El Salvador’da savaş uçağı düştü

A
A
A
El Salvador’da savaş uçağı düştü

El Salvador Savunma Bakanı Merino Monroy'un oğlu Teğmen Gerardo Antonio Merino Marroqun’in görev uçuşu yaptığı sırada kontrolündeki savaş uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

El Salvador’da savaş uçağı düştü. El Salvador Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Merino Monroy'un oğlu Teğmen Gerardo Antonio Merino Marroqun’in ülkenin kıyı bölgesinde görev uçuşu yaptığı sırada kontrolündeki savaş uçağının düştüğü ve kazada hayatını kaybettiği aktarıldı.

Açıklamada, uçağın La Paz bölgesindeki La Puntilla sahilinde denize düştüğü bilgisi verildi. Devlet Başkanı Nayib Bukele sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bakan Monroy’a taziyelerini iletti.

Serkan Bayar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de ’Kardeşler Çetesi’ne operasyon: 13 gözaltı İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve senet ele geçirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Bursa Başkan Aktaş: “50 bin araçlık otopark yatırımı yapıyoruz” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, “Artan araç sayısıyla her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç haline gelen otopark kapasitesini yapacağımız toplamda 50 bin araçlık otopark yatırımıyla üst seviyeye taşıyoruz” dedi. 50 bin araçlık otopark Yollarıyla, akıllı çözümleriyle, toplu taşımasıyla ulaşan bir şehir oluşturmak hedefiyle yeni dönem projelerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, minibüsten dolmuşlara, raylı sistemlerden servis araçlarına kadar tüm toplu taşıma faaliyetlerinde yürüttükleri çalışmalarla nitelikli ve entegre bir toplu taşıma sistemini şehre kazandıracaklarını söyledi. Başkan Aktaş, “Toplu taşıma, yol ve kavşak çözümlerimizle Bursa trafiğini rahatlatıyoruz. Artan araç sayısıyla her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç haline gelen otopark kapasitemize de yükseltiyoruz. Bu kapasiteyi toplamda 50 bin araçlık otopark yatırımıyla üst seviyeye taşıyoruz. İlçelerimizde de bu kapsamda otopark kapasitelerini arttıracağız. Bunun yanında e-otopark uygulaması ve elektrikli araç şarj istasyonlarını yaygınlaştıracağız. Oluşturduğumuz kapasiteyle mevcut kapasitenin birlikte yönetimini akıllı çözümler sağlayarak modern şehrin bir gereğini daha kalıcı şekilde yerine getirmiş olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Ulaşımda ‘elektrikli otobüs’ dönemi Toplu taşıma konusunda gerçekleştirdikleri projeler kadar yol ve kavşak çalışmalarının da şehir içi ulaşım noktasında hayati öneme sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip şehrimizde artacak kapasite ve oluşacak yeni hatlar da göz önünde bulundurularak 500 yeni otobüs kazandıracağız. Geçtiğimiz günlerde iki elektrikli otobüsü bünyemize katarak elektrikli otobüs dönüşüm sürecini başlattık. Türkiye’de elektrikli taşıma araçları da giderek artıyor. Bu dönüşüme Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ayak uydurmak zorundayız. Ulaşan Bursa için canla başla daha fazlası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilikçi metro hatlarıyla toplu taşımadaki konfor artıyor. Karayolları koridorlarıyla trafik akıcı hale geliyor. Yeni kavşaklar ve bağlantı yollarıyla ulaşım düğümleri çözülüyor” dedi.