DÜNYA - 20 Mart 2008 Perşembe 11:49

Erdoğan 1-3 Nisan'da İsveç'te

A
A
A
Erdoğan 1-3 Nisan'da İsveç'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1-3 Nisan tarihleri arasında İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'in davetlisi olarak İsveç'e resmi ziyarette bulunacak.

30 yıl aradan sonra İsveç'e resmi ziyaret düzenleyen ilk Başbakan olacak Erdoğan, Stockholm'de İsveç Başbakanı Reinfeldt ve diğer üst düzey yetkililerle yapacağı temasların ardından ülkede yaşayan Türklerle bir araya gelecek. 

Başbakan Erdoğan'ın İsveç'teki Türk toplumuyla yapacağı organizasyonu İsveç'in en büyük ve en köklü örgütü olan İsveç-Türk İsçi Dernekleri Federasyonu üstlenecek. 

Federasyon Başkanı Hasan Dölek, "Yıllardır Türkiye'den İsveç'e gelen politikacılarımızı, sanatçılarımızı karşılayan ve vatandaşlarımızla buluşturan İsveç'in en büyük ve köklü örgütü İsveç-Türk İsçi Dernekleri Federasyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı vatandaşlarla buluşturma organizasyonunun sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu konuda tecrübemiz sayesinde her zamanki gibi başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz" dedi. 

Bu arada Başbakan Erdoğan, İsveç temasları çerçevesinde İsveç Kralı Carl XVI Gustaf, İsveç iş dünyası ve İsveç medyası ile de bir araya geleceği öğrenildi. 

METİN ALTINIŞIK - STOCKHOLM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir