GÜNDEM - 16 Haziran 2020 Salı 04:36

Erdoğan'dan talimat: Vaka artışlarını ilçe ilçe sıkı takip edin

A
A
A
Erdoğan'dan talimat: Vaka artışlarını ilçe ilçe sıkı takip edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele oldu.

Son günlerde artan vaka sayılarına dikkat çekilmesi üzerine Erdoğan, “Özellikle İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Yalova gibi artışın yoğun görüldüğü illerdeki durumu ilçe ilçe takip edin” talimatını verdi.
Cumhurbaşkanı, yeni kısıtlamaların gündeme getirilmesi görüşlerinin hatırlatılması üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Yeni bir önleme ve kısıtlamaya şu aşamada gerek yok. Umarım, maske takma konusunda cezai işleme gerek kalmadan bir an önce bu süreci atlatırız. Maske takmayı ihmal etmeyin. Yakınlarınızı da uyarın. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını teşvik edin. Bu konuda bir çalışma hazırlayın. Fiziksel mesafenize dikkat edin.
Toplantıda, bazı bürokratların Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi kurumlarda yönetim Kurulu üyesi olmasıyla ilgili sosyal medyada yapılan eleştiriler de konuşuldu. Bu konuda İş Bankası’ndaki CHP’li üyelerin gündeme getirilmesi gerektiği değerlendirildi.

BARO TASLAĞI TAMAM
Parti kurmayları, baroların seçim sistemiyle ilgili yapılacak değişiklikleri içeren taslak metni Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Taslak metne göre, avukat sayısı 5 bini aşan yerlerde 2 bin üye bulabilen alternatif baro kurabilecek.

SÖZCÜ ÇELİK: 'MÜZE' SULTANAHMET İSLAMOFOBİDİR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sultanahmet’i müze yapalım” diyen CHP’li İbrahim Kaboğlu’na tepki gösterdi: Sultanahmet’i müze yapmak bugüne kadar gördüğümüz en İslamofobik bir yaklaşımdır. Eski laikçi anlayış yine bulunduğu yerden kafasını uzatıyor. Kaç gündür bekliyoruz acaba aklı başında bir açıklama yapacaklar mı diye ama yok.

Türkiye Gazetesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.