BASKETBOL - 04 Mayıs 2021 Salı 21:41

Ergin Ataman 4. kez Final Four’da

A
A
A
Ergin Ataman 4. kez Final Four’da

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, kariyerinde 4. kez Euroleague Final-Four’da mücadele edecek.

THY Euroleague Play-Off serisinde İspanyol ekibi Real Madrid’i geçen Anadolu Efes’de Başantrenör Ergin Ataman da kariyerinin önemli günlerinden birini yaşadı. Deneyimli çalıştırıcı, böylece Euroleague Final-Four’da 4. kez mücadele edecek. Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda Yunanistan’da düzenlenen finallerde yarıştı ve 3. oldu. Ataman, 2002-2003 sezonunda da İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile yarışmış, turnuvayı yine 3. sırada tamamlamıştı. Deneyim çalıştırıcı, 2018-2019 sezonunda da Anadolu Efes ile Final-Four’da ikinci oldu.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Anadolu’nun renkleri Denizli’de buluştu Denizli’nin ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Bölge Şampiyonası, Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşen yarışmalarla sona erdi. 8 ilden 14 ekibin performanslarını sergilediği ve iki gün boyunca süren şampiyonada ikinci gün yarışmaları sonunda Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisi yarışmalarında dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi. Denizli’de gerçekleşen ulusal spor organizasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Okul Sporları Halk Oyunları branşında, il şampiyonalarında dereceye girerek Grup Şampiyonası’nda yarışmaya hak kazanan, 8 farklı ilden 14 ekip Bölge Şampiyonası için Denizli’de buluştu. İki gün boyunca süren yarışmalar 16 Nisan Salı günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapılan açılış seremonisi ile başladı. Yarışmaların ilk gününde farklı illerden 8 ekip Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde hünerlerini sergilerken, ikinci gününde ise 6 ekip Geleneksel Düzenlemeli Dal yarışmalarında sahneye çıktı. Türkiye Şampiyonasında yarışacak ekipler belli oldu Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılan yarışmalarda, ekiplerin uyum ve performanslarına göre Halk Oyunları milli hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapıldı. Son iki yılın Türkiye Şampiyonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, hem Düzenlemeli hem de Düzenlemesiz Dal’da şampiyon olarak final bileti alırken, Düzenlemeli Dal’da Kütahya temsilcisi Altıntaş İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi ikinci oldu. Düzenlemesiz Dal’da ise; Aydın Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi ikinciliği, diğer Denizli temsilcisi Kale Mustafa Şipar Anadolu Lisesi üçüncülüğü elde etti. Derece elde ederek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan ekiplere madalya ve başarı belgelerini, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkan Danışmanı Ali Aslantaş takdim etti. Halk Oyunları Şampiyonası’na ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, halk oyunlarının tarihimizi, örfümüzü ve kültürel değerlerimizi yansıtan en büyük zenginliğimiz olduğunu belirtti. Denizli’de spor organizasyonların artarak devam edeceğini sözlerine ekleyen İlman, Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek ekiplere başarılar diledi.
İstanbul MediaMarkt ve BlindLook’tan iş birliği MediaMarkt, mobil uygulamaları ve web sitesine görme engellilerin de kolaylıkla erişebilmesi için BlindLook ile iş birliği gerçekleştirdi. BlindLook’un sesli simülasyon teknolojisiyle görme engelli kullanıcılar artık online kanallardan rahatlıkla alışveriş yapabilecek. Küçük adımların büyük sonuçlar oluşturabileceği felsefesiyle sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık alanında somut adımlar atmaya devam eden, Avrupa’nın önde gelen elektronik perakendecilerinden MediaMarkt, görme engellilerin de hayatına dokunabilmek için BlindLook ile iş birliği gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık politikaları doğrultusunda yapay zekâ teknolojisini kullanarak farklı sektörlerden kurum ve şirketlere görme engelli bireylere yönelik sesli destek çözümleri geliştiren BlindLook, görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı ve onların çeşitli ürün ve hizmetlere erişimlerini, ilgili ürün ve hizmetleri sesli deneyimlere dönüştürerek artırmayı amaçlıyor. Marka, BlindLook ile yaptığı iş birliğiyle ‘EyeBrand’ unvanını aldı. Markanın BlindLook ile yaptığı iş birliği kapsamında markanın mobil uygulamaları ve web sitesinde görme engelli kullanıcılar için yapay zekâ tabanlı sesli simülasyon desteği sağlanacak. Böylelikle görme engelli kullanıcılar online kanallar üzerinden rahatlıkla alışveriş yapabilecek. MediaMarkt EyeBrand Ödülü’nü aldı Markaya, BlindLook tarafından düzenlenen EyeBrand Ceremony - Beyond Darkness Ödül Töreni’nde EyeBrand ödülü takdim edildi. Görme engellilerin hayatına değer katan markalara verilen bu ödülle, marka 60’ı aşkın EyeBrand’den biri oldu.
Ankara Üç kültürel unsur daha insanlığın ortak mirası olma yolunca Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025 yılında yapılacak olan 20. Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda değerlendirilmek üzere üç kültürel miras unsurunu daha Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nde (UNESCO) aday gösterdi. Türkiye’nin zengin somut olmayan kültürel mirasının görkemli örneklerinin UNESCO aracılığıyla tüm insanlıkla paylaşılması, Anadolu kültürünün zenginliğine vurgu yapılarak somut olmayan kültürel miras unsurlarının taşıdığı turizm değerlerinin tüm dünyaya anlatılması, tanıtılması ve ecdat yadigarı kadim kültürel miraslarının korunarak gelecek nesillere aktarılması vizyonuyla gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Türkiye’nin 2006 yılında taraf olduğu, insanlığın somut olmayan kültürel mirasının korunması amacı ile imzalanan UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında önümüzdeki yıl değerlendirilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü tarafından üç ayrı aday dosya hazırlandı. Bu kapsamda beyaz kumaş üzerine iplik sayılarak ve çekilerek yapılan “Antep İşi Nakışı”, yün gibi hayvansal liflerin üzerinde bulunan pulların sıcaklık, nem ve basınçtan dolayı sürtünme yoluyla birbirine kaynaşması ile ortaya çıkarılan “Geleneksel Keçe Yapımı” ve “Yoğurt Yapımının Geleneksel Yöntemleri ve İlgili Sosyal Uygulamalar”ı UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine eklenmesi için Türkiye tarafından UNESCO’ya sunuldu. “Antep İşi Nakışı” ulusal dosya olarak, “Yoğurt Yapımının Geleneksel Yöntemleri ve İlgili Sosyal Uygulamalar” Türkiye’nin moderatörlüğünde Bulgaristan’ın katılımı ile, “Geleneksel Keçe Yapımı” ise çok uluslu ve Kırgızistan’ın moderatörlüğünde Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye’nin katılımı ile UNESCO Sekretaryasına gönderildi. Türkiye, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine kaydettirdiği otuz kültürel miras unsuru ile en çok kültürel değer kaydettiren ikinci ülke konumunda.