SPOR - 28 Nisan 2022 Perşembe 23:39

Ergin Ataman: "Şimdi beklesinler bizi bakalım"

A
A
A
Ergin Ataman: "Şimdi beklesinler bizi bakalım"

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Olimpia Milano maçından sonra yaptığı açıklamada, "Takım halinde kendimize çok güveniyoruz. Bu güvenle de Final-Four’a gideceğiz. Şimdi beklesinler bizi bakalım. Daha önce kaybettiğimiz bazı takımlar var. Geliyoruz oraya. Bu kez farklı olacak. Geçen sezonki gibi şampiyonluğu bırakmayacağız" dedi.

THY Euroleague play-off 4. maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı İtalyan ekibi Olimpia Milano’yu 75-70 mağlup ederek seride durumu 3-1 yaptı ve Final-Four'a yükseldi. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "Ben takımımla gurur duyuyorum. Bu takım 4. yıldır Avrupa’da basketbolun zirvesinde. Bu takım İstanbul’a, Türkiye’ye gençlere, çocuklara basketbolun zirvesini sevdirdi. Burada oynanan basketbol, çocuklar eminim Türkiye’de daha fazla top satın alıyor, daha çok forma alınıyor, daha çok spor okullarında, basketbol okullarında basketbol oynamak istiyor. Bunun da temelin de Anadolu Efes’in yapmış olduğu coşku var. Kolay değil, üst üste 4. yıl zirvede kalmak. O açından takımımı kutluyorum. Bu akşam 10. kez üst üste kapalı gişe oynadık. Birçok arkadaşlarımıza bilet bulamadık. Bu destek dolayı kutluyorum, teşekkür ediyorum. Oyunculara müthiş mücadele ediyor. Sonunda da istediğimize geldik, Final-Four’a geldik. Kaldı 2" diye konuştu.

"Bu kez farklı olacak"

Hiçbir zaman sakat oyuncuları gündeme getirmediklerini söyleyen Ataman, "Bu benim felsefemdir. Sakat oyuncularla ilgili yapacak bir şey yok ama maçı, seriyi bırakmayız. Beaubois ve Simon bu takımın rotasyondaki çok önemli iki oyuncusu. Biz diğer oyuncularımıza güvendik. Bu seride Pleiss yıldızlaştı. Bir önceki maçta Larkin son 10 dakika maça aldı. Bu akşam Larkin bir türlü devreye giremedi ama Micic onun yerini aldı. Takım halinde kendimize çok güveniyoruz. Bu güvenle de Final-Four’a gideceğiz. Şimdi beklesinler bizi bakalım. Daha önce kaybettiğimiz bazı takımlar var. Geliyoruz oraya. Bu kez farklı olacak. Geçen sezonki gibi şampiyonluğu bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

"Belgrad’da Türk’ün gücünü gösterelim"

Kariyerinde 5. Final-Four olacağının hatırlatılması üzerinde deneyimli başantrenör, "Kariyer aldı gidiyor. Kariyer ile ilgili fazla söylenecek bir şey yok. Önemli olan bu takımı oralara geliyor olması. Anadolu Efes basketbola çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bu ekonomik şartlarda bu takımı tutabilmek, 4 yıl üst üste tutabilmek çok zor. Ama biz Türkiye’yi, Türk bayrağını temsil ediyoruz. Bir Türk takımıyız. Evet yabancı oyuncularımız ağırlıkta ama Türk oyuncularımız da geçtiğimiz yıl Sertaç olsun, bu yıl da zaman zaman Buğrahan olsun, Larkin var milli takımımızın as oyuncusu. Biz oradayız bir Türk antrenörü olarak. Türkiye’ye bu gururu yaşatmaya çalışıyoruz. Onun içinde kariyer önemli değil. Önemli olan bu takımın zirvede bir kez daha şampiyonluk verecek olması. 19-21 Mayıs Belgrad, yakın, vize de yok. Yarı finalde Olympiakos olacak gibi gözüküyor. Atina’dan birçok taraftarı oraya gelecektir. Türkiye’deki taraftarlarımızı da bekliyoruz. Belgrad’da Türk’ün gücünü gösterelim" ifadelerini kullandı.

Taraftar için ise Ergin Ataman, "Atmosfer muhteşem. Son 3 aydır muhteşem. Müthiş bir destek alıyoruz. Gönülden geliyor herkes buraya. Çok güzel bir atmosfer var. En ufak kötü tezahürat yok. Anında müdahale var. Basketbolu tamamıyla yaşayan taraftar var. Hepsine teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.