SPOR - 21 Ocak 2019 Pazartesi 23:32

Ersun Yanal: 'Bir daha asla bu skorlar olmayacak'

A
A
A
Ersun Yanal: 'Bir daha asla bu skorlar olmayacak'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Bursaspor’a karşı aldıkları beraberliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir daha asla bu skorlar olmayacak ve önümüze bakacağız” dedi.

Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Zaman zaman iyi oynadığımız ve uzun zamandan beri belki de dış saha performanslarına göre iyi başladığımız bir maçtı. Belirli kırılma noktalarındaki problemler yüzünden rakip tarafından baskıya maruz kaldığımız dakikalar vardı. Bu konuda müdahale ve hamle şansımız da kalmamıştı. Maalesef o baskıyı kuramadık. Bu baskı sonrasında yine gündemi çok meşgul edecek tartışmalar var. O tartışmalarla sonlandı maç. Keşke bu tartışmalar olmasa ve futbolun içinde kalsaydık. Şu anda yine gündemde. Dün oynanan maçın sonrasında yine gündemde, bugün de gündemde. Bunun maçın önüne geçmemesi benim en büyük dileğim. Biz hem takım performansını yükseltmek, hem ikinci yarıda farklı bir performansla taraftarımızın, camiamızın karşısında olmak niyetindeyiz. Zaman zaman oynadığımız bu oyunu daha uzun zamana yaymak ve özellikle bugün organizasyon anlamında iyi bir takım olan Bursaspor karşısında birçok bölümünü daha iyi geçirebilirdik. Galibiyeti maalesef tartışmalı bir sonuçla kaybettik ve berabere bitirdik. Bundan sonraki oynayacağımız avantajlı maçlarımız var. Onlardan çıkıp, en sonunda da istediğimiz hedefe ulaşarak, artık Fenerbahçe’nin ne olursa olsun başka bir skorun aklında olmayacağı günlere taşımak en büyük dileğimiz olacak” dedi.

“Fenerbahçe bunun dışında bir hedef asla ortaya koyamaz” 

Çalışarak birçok şeyin giderileceğinden yana olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, “Fenerbahçe’de bugün bulunan oyuncuların hepsi Fenerbahçe takımının büyüklüğü içinde davranmak ve o zirveye çıkmak zorundadır. En azından bu çabayı gösterecektir. Bu hedef mutlaka konmalıdır. Fenerbahçe bunun dışında bir hedef asla ortaya koyamaz” dedi.

“Umarım yanlış bir şey yoktur” 

VAR sistemini de değerlendiren Yanal, “VAR sistemi bugün dünyada artık tartışılmaması gereken bir sistem gibi oturdu. Bütün federasyonlar bunu uygulamaya başladılar. Artık UEFA’nın ikinci kupası olan kupada da önümüzdeki sezondan itibaren başlanacak ama bununla ilgili tartışmalar ve yorumlar bitmeyecek gibi duruyor. Dünden sonra bugün de bu tartışılmaya devam edecek. Artık fazla tartışılmadan, çok daha net, anlaşılır bir biçime geçmesi hepimizin dileği. Güvenmekten başka çaremiz yok, güveneceğiz. Umarım hata yapılmamıştır. Bu hatanın dönüşü zor. Hepimiz hata yapıyoruz ama belirleyici olduğunda çok tartışılıyor, çok konuşuluyor. Ben uzman değilim. Sonuçta VAR konusunda uzman olarak da konuşacak değilim. Çok ciddi eğitim alınıyor. Umarım yanlış bir şey yoktur” dedi.

“Sahada bu yetenek ve beceriyi kullanacak duruma gelmeliyiz” 

Bir basın mensubunun takımın kondisyonuna ilişkin sorusuna ise Yanal, “Kondisyonla alakalı olan bir konu değil. Kondisyon başka bir şey. Biz bunu kıracak yetenekte ve beceride davranmak zorundayız. Sahada bu yetenek ve beceriyi kullanacak duruma gelmeliyiz. Bunu oluşturmalıyız” şeklinde konuştu.

“Bir daha asla bu skorlar olmayacak” 

‘Başarı ısrar etmek ve planlamaktan, hazır olmaktan geçer’ diyen deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Şans sizi bulacaksa çok çalışmak, planlamak ve doğru planları uygulamaktan geçer. Yanlış yaptığın şeyi değiştirmek ve yeni yollar bulmaktan geçer. Biz ısrar edeceğiz, çalışacağız ve devam edeceğiz ve Fenerbahçe’nin bu kırılma anlarını yaşamaması için güven gerekiyorsa, elbette oyuncu konusu gündeme geliyor sorular soruluyor, evet eksiğimiz varsa Fenerbahçe standartlarına kavuşturmak ve onu oluşturmak için her türlü çabayı göstereceğiz ve bunu yapacağız. Önümüzde çok güzel maçlar var. Fenerbahçe oynadığı oyunla asla geriye dönmeyecek. Çünkü geriye baktığımızda bazı kötü maçlarımız var, olmayacak maçlarımız var, farklı skorlar var ve buraya asla dönmeyeceğiz. Bir daha asla bu skorlar olmayacak ve önümüze bakacağız. Bugün zirvede oynayan takımlara baktığınızda bugünkü deplasmanlar, oyunlar kolay değildir. Bursaspor’un taraftar, stat, camia ve ortaya koyduğu oyun takdire şayandır. Mücadele var sahada. Bu mücadeleyi sert ve agresif şekilde ortaya koydular, bizim onları kırma şansımız var mıydı vardı ama kıramadık. Çünkü oyuncularımızın bunları kırmaya cesareti, tekniği ya da becerisi yetmedi. Onun için de bir takım takviyeler, çalışmalar yapmak gerekiyor. Bunu artık yapacağız çok net görünüyor. Çünkü oyuncu derinliği ve kendine güven sonrasında oluşturacağınız çok daha farklı bir yol var. Çünkü bu takım kendine güveni elde ettiğinde bu oyuncuların performansı böyle olmayacak. En ufak bir şekilde, baskıda bu kırılabiliyor bunu da ayağa kaldırmak bizim işimiz, yapacağız."

Abdullah Çibir - Samet Doğru - Mesut Alan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şekerbank’tan Ramazan’da KOBİ ve işletmelere özel imkanlar Şekerbank, gelenekselleşen ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyası ile KOBİ ve işletmelerin finansal ihtiyaçlarını karşılıyor. Banka, kampanya kapsamında KOBİ ve işletmelere 3 ay anapara ödemesiz dönemli ve 48 aya varan vade seçenekleriyle finansman desteği sağladığını açıkladı. Şekerbank, Ramazan ayında gelenekselleştirdiği ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyasıyla hem mevcut hem de yeni müşterilerine yönelik avantajlar sunduğunu duyurdu. ‘İşinize Ramazan Bereketi’ ile KOBİ ve işletmelere, 3 ay anapara ödemesiz dönem, 48 aya varan vade seçenekleriyle finansman imkânı sağlanıyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında Ramazan ayında Şekerbank müşterisi olan KOBİ ve işletmeler market, gıda ve restoranlarda gerçekleştirecekleri 10 bin TL ve üzeri harcamalarda 500 TL bonus kazanma fırsatına sahip olurken, mobil ve internet bankacılığı kanalları aracılığıyla yapacakları EFT/havale ve FAST işlemlerinde haziran ayı sonuna kadar ücret muafiyetinden faydalanıyor. Yeni müşteriler ayrıca 12 ay POS aidat muafiyeti tanımlanıyor ve 10 yapraklı çek karnesi ücretsiz sunuluyor. “Gelenekselleştirdiğimiz ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyamız ile müşterilerimizin yanında yer alıyoruz” Şekerbank Bireysel, İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, şunları söyledi: “Banka olarak ülkemiz ekonomisinin temel dinamiğini oluşturan KOBİ ve işletmelerimizin Ramazan dönemi ve Ramazan Bayramı öncesinde artacak nakit ihtiyaçlarını gelenekselleştirdiğimiz ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyamız ile karşılıyoruz. Kampanyamız ile yeni ve mevcut müşterilerimize destek olmayı amaçlıyor ve finansman ihtiyaçlarını karşılayarak onların yanında yer alıyoruz.”
Samsun Samsun’da 188 bin hane halkı 2000 ve öncesinde yapılan binalarda ikamet ediyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’da 188 bin 847 hane halkı, 2000 yılı ve öncesinde yapılan binalarda ikamet ediyor. TÜİK Nüfus İstatistikleri Portalı verilerine göre 2023 yılına kadar Samsun’un hane halkı 424 bin 68 olarak belirtiliyor. İkamet edilen binanın inşa edilen yılına göre hane halkı sayısına bakıldığında Samsun’da 1980 ve öncesinde yapılan binalarda yaşayan hane halkı sayısı 53 bin 66, 1981 ve 2000 arasında yapılan binalarda yaşayan hane halkı sayısı 135 bin 781, 2001 ve sonrasında yaşayan hane halkı sayısı 191 bin 669 olurken, 43 bin 552 hane halkının oturduğu binanın ne zaman yapıldığı ise bilinmiyor. Samsun’da yaşamını idame ettiren 424 bin 68 hane halkından 31 bin 775’i tek katlı binalarda, 99 bin 939’i 2 katlı binalarda, 49 bin 885’i 3 katlı binalarda, 44 bin 141’i 4 katlı binalarda, 49 bin 785’i 5 katlı binalarda ve 148 bin 543’ü ise 6 kat ve üstü binalarda ikamet ediyor. Samsun’da ikamet eden hane halkının kat ortalaması ise 4,9 olarak belirtildi. 272 bin 142 ev sahibi 2023 yılına kadar olan bu 424 bin 68 hane halkından 272 bin 142’si ev sahibi, 90 bin 973’ü kiracı, 46 bin 805’i diğer ve 13 bin 149’u da bilinmeyen olarak ifade ediliyor. İkamet edilen konutlarda en çok kullanılan ısıtma sistemine göre hane halkı sayısına bakıldığında ise 195 bin 113 hane halkı soba ile, 191 bin 256 hane halkı kalorifer ile, 33 bin 758 hane halkı kalorifer merkezi ile ve 3 bin 940’ı da diğer ısınma araçları ile ısınıyor. Öte yandan Samsun’da yapılan son sayımda hane sayısının 439 bin 845 olduğu belirtildi.