ÇEVRE - 03 Aralık 2021 Cuma 10:51

Erzurum eksi 17 dereceyi gördü, şadırvanlar, ağaçlar ve duraklar buz tuttu

A
A
A
Erzurum eksi 17 dereceyi gördü, şadırvanlar, ağaçlar ve duraklar buz tuttu

Erzurum’da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü. Sibirya soğuklarının etkili olduğu kentte ağaçlar, şadırvanlar, araç camları ve otobüs durakları buz tuttu.

Erzurum’da Sibirya soğukları etkili oluyor. Gece saatlerinde eksi 17 dereceye düşen hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiliyor. Camilerin önünde bulunan şadırvanlar buz tutarken, ağaçlarda da buz sarkıtları oluştu.

Erzurum eksi 17 dereceyi gördü, şadırvanlar, ağaçlar ve duraklar buz tuttu

Sabah işe gitmek için otobüs duraklarına giden vatandaşlar, buzla kaplanmış duraklarla karşılaştı. Bazı vatandaşlar ise araç camlarında oluşan buzlanmayı engellemek için battaniyeler kullandı.

Bölge genelinde gece hava sıcaklığı sıfırın altında Ardahan'ın Göle ilçesinde 22, Erzurum'da 17, Ağrı’da 17, Kars’ta 15, Bayburt'ta 9 derece olarak ölçüldü. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 37 santimetreye kadar ulaştı.

Erzurum eksi 17 dereceyi gördü, şadırvanlar, ağaçlar ve duraklar buz tuttu

Sefa Tetik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalışması yaparak, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sağlığını tehdit eden oluşumlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalar çerçevesinde ayrıca çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma ile sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Çevreye atılan atıklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları, havuz ve göllerde biriken sular sinek oluşumlarını artırıyor. Larva oluşumlarını engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizliğe dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bilgilendirici açıklamada ayrıca larva oluşumunu artıran diğer maddeler arasında; bina bodrum katlarında bulunan zemin suları, inşaat çevreleri ve asansör boşlukları, bahçelerde ağzı açık bidon, varil, büyük su tankları, lastik, saksı altlığı gibi ortamlardaki suların sivrisinek oluşumuna neden olduğu vurgulandı. Vatandaşlarımızın çevrelerini kontrol etmeleri ve oluşan bu tarz ortamların ortadan kaldırılması konusunda uyarının yapıldığı açıklamada ayrıca hazırlanan bilgi içerikli broşürler ile vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amaçlıyoruz" denildi.