ASAYİŞ - 16 Haziran 2021 Çarşamba 15:19

Eski emniyet müdürü Salmaner’in yargılanmasına devam edildi

A
A
A
Eski emniyet müdürü Salmaner’in yargılanmasına devam edildi

FETÖ firarisi eski emniyet müdürü Hüsrev Salmaner’in yargılanmasına bugün de devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu olarak yargılanan Salmaner, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken sanık avukatı da salonda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi eski emniyet müdürü Salmaner, Ankara’da yakalanmış ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanmıştı.

Esasa ilişkin savunma yapan Salmaner, son savunmasını duruşma salonunda yüz yüze yapmak istediğini belirterek, “Hiçbir fiziki eylemde bulunmadım. Dosyada da hiç bir delil yok, örgütsel faaliyet içerisinde yer almadım. Kaçma hazırlığım olmadı. Avukatımla bir kere görüşebildiğim için savunmamı hazırlayamadım. Duruşma salonunda yüz yüze olarak son savunmamı yapmak istiyorum. Şuan da söyleyecek pek bir şey yok” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın talebini değerlendirerek, gelecek duruşmada sanığın savunmasını salonda yapabilmesi için cezaevine yazı yazılacağını ve mümkün görülürse sanığın duruşma salonuna getirileceğini söyleyerek duruşmayı 30 Haziran tarihine erteledi.

Engin Yağcı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ’de gerçekleştirildi Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı’na yönelik olarak, “Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği” gerçekleştirdi. HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Özaydın’ın yaptığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programa; HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Otizmli çocuklara yönelik davranış değiştirme süreçlerinden, zihin kuramı ve dil gelişimi üzerine çalışmalara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunulan etkinlikte; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz “Otizm Spektrumu Bozukluğu Olan Çocuklarda Davranış Değiştirme Süreci”, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Zihin Kuramı, Yürütücü İşlevler ve Dil” ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise “Otizmli Küçük Çocuklarda Ebeveyn Aracılı Müdahaleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz’a hediyesini HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk takdim etti.