GÜNDEM - 18 Ekim 2018 Perşembe 12:27

Eskişehir'de gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı

A
A
A
Eskişehir'de gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı

Eskişehir'de bir ekmek fırınında tüpten sızan gaz sonucu meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Odunpazarı ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi Alkan Sokak üzerinde bulunan bir ekmek fırınında gerçekleşti. Sabah fırının ısınması için tüpü yakan Afgan Uyruklu İkram Öztürk (21) bir süre sonra kontrol etmek için gittiğinde tüpün söndüğünü fark etti. Tekrar yakmak için çakmağını çakan Öztürk, sızan gazın sıkışarak patlaması sonucu elinden yaralandı. Yaralı İkram Öztürk, Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"Kolundan yaralanmış"
Olay yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gündoğdu Mahallesi Muhtarı İbrahim Akdağ, "Burası ekmek fırınıydı. Afganlar çalıştırıyordu burayı. Sanırım olay 10.00'da oluyor. İçeride hamur yapılıyormuş. Bu da tüpü yakmış. Sonrasında sönmüş. Tüpün söndüğünü görüyor. Tekrar kibrit yakınca patlama oluyor. Tüp değil ama gaz patlamış. Kapı açıkmış, o yüzden çok zarar vermemiş. Kolundan yaralanmış. Yanmış herhalde. Hastaneye kaldırıyorlar. Camlar kırıldı tabi. İki kişilermiş. Biri imalathanede, diğeri de fırını yakmaya geliyor o ara oluyor. Saat 10.00 sıralarında oluyor. Biz de duyduk muhtarlıktan. Tüp patlamış dediler. Baktık tüp değil, gaz patlamış. Sönmüş başta, sonradan da çakmağı çakınca patlıyor" şeklinde konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.