SPOR - 12 Haziran 2021 Cumartesi 19:04

Eşref Hamamcıoğlu: 'İşini bilen, Galatasaray'da kendini ispat etmiş kişilerden oluşan yönetimle görev yapacağız'

A
A
A
Eşref Hamamcıoğlu: 'İşini bilen, Galatasaray'da kendini ispat etmiş kişilerden oluşan yönetimle görev yapacağız'

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, göreve geldikleri takdirde, işini bilen, vakit ayıran, ciddi, profesyonellikte ve Galatasaray'da kendini ispat etmiş kişilerden oluşan bir yönetimle görev yapacaklarını söyledi.

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Diğer başkan adaylarına başarılar dileyen Hamamcıoğlu, "Umarım Galatasaray’da bir demokrasi şölenine hep birlikte şahit olacağız. Bazen basından 5-6 çok olduğu söyleniyor. Bence değil, Galatasaray'a yakışan da budur zaten. Mühim olan rekabetle, husumeti karıştırmadan rekabet sırasında oluşmuş enerjiyi, rakiplerimizden orada üstü kılmaktır diye düşünüyorum.

Divan kurulu başkanlığı, Galatasaray'da bir kişinin gelebileceği en onursal mevkidir. Ben de bunun bilincinde olarak, tüzüğümüzün bize vermiş olduğu yetki sorumluluk çerçevesinde, Galatasaray'ın fabrika ayarlarından veyahut kuruluş değerlerinden sapmadan yönetilmesine katkıda bulunmak istedim. Zaman zaman bu katkılarımız fikir vermek, istişare etmek, rapor vermek ve de eleştirmek yoluyla oldu. Ben son üç yılda Galatasaray'da bir zihniyete karşı arkadaşlarımla beraber mücadele ettim ve tüm divan kurulu toplantılarında, divan kurulu üyelerimizden ve Galatasaraylılardan bu konuda büyük destek gördüm. Bu konuda alnımız açık, başımız dik, fikrimiz, vicdanımız, irfanımız hür.

Divan başkanlığı görevinden de huzur içinde ayrıldım. Divan kurulu başkanlığı yaptığım sırada arkadaşlarımla ve değerli üyelerimizin katkılarla pek çok analiz yapma olayları yakından inceleme ve değerlendirme fırsatına sahip oldum. Bu tecrübeyi fazlasıyla edindim. Divan kurulu başkanlığı görevim bittikten sonra mart sonunda da 3 yıl boyunca sadece tespit ve şikayet etmek yerine artık sorumluluk almak gereğini hissettim ve camiamızdan gelen teveccühe de duyarsız kalamadım. O bakımdan da ekip arkadaşlarımla birlikte yeni bir görev almak üzere, sorumluluk almak üzere ve Galatasaray'a hizmet etmek üzere yola çıkmaya karar verdik" dedi.

"İddialı olduğumuz konu gerçekçiliğimiz ve ayakları yere basan bir ekip olmamızdır"

Son yıllarda birlik, beraberlik, sevgi ve saygı özelliklerini kaybettiklerini ifade eden Eşref Hamamcıoğlu, "Ortak akıldan faydalanamadığımız için mali ve idari dengesizlik had safhaya ulaştı. Bu bir kader mi Galatasaray'da? Hayır. Galatasaray'ın mali durumu hep kötüydü. Hep konuşulurdu. Ama hiç bu kadar kötü olmamıştı. 113 yılda 1 milyar TL borcu olan bir kulüp son 3 yılda 2 milyar 100 milyon borca ulaştı. Bu gerçeği hepimizin görmesi lazım. Kasıt mı var, kesinlikle yok.

Bundan kurtulmak için mutlaka ve mutlaka ciddi bir yönetim lazım. Sonuç olarak popülist yaklaşımlardan uzaklaşarak yönetime ihtiyacımız var. Eğer popülist yaklaşımlarla, günlük operasyonel kararlarla Galatasaray'ı bir yere götürmeye kalkıyorsak hiçbir yere götüremeyiz. Yapılması gereken ve bizim iddialı olduğumuz konu kesinlikle son zamanlarda duyduğumuz vaatlerin aksine Galatasaray'ın borcunu sıfırlamak değil, Galatasaray'ı mali ve idari olarak yeniden yönetilebilir bir seviyeye getirmektir. Bunun için de en temel farkımız ve iddialı olduğumuz konu da gerçekçiliğimiz ve ayakları yere basan bir ekip olmamızdır. Hayallerimiz var, hayalci değiliz" şeklinde konuştu.

"Yönetim kurulları gelir geçer ancak şirketlerin devamlılığı esastır"

Göreve geldikleri takdirde, işini bilen, vakit ayıran, ciddi, profesyonellikte ve Galatasaray'da kendini ispat etmiş kişilerden oluşan bir yönetimle görev yapacaklarını açıklayan Hamamcıoğlu, "Bütün kararlarımız yönetim kurulumuzda, nitelikli çoğunlukla alınacaktır. Galatasaray'ın temel omurgasını oluşturan anonim şirketlerimizin, reorganizasyonda en ufak bir popülizmi görmeyeceksiniz. Hiçbir şekilde ne seçim öncesinde ne seçim sonrasında, yönetim kurulu üyeliklerini bir seçim amacı bir oy toplamak amacıyla kullanmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Eğer şirketlerimiz profesyonel olarak yönetilebilseydi şu anda içinde bulunduğumuz kaosu yaşamayacaktık. Yönetim kurulları gelir geçer ancak şirketlerin devamlılığı esastır. Bizim yönetim kurulumuz yönetim kurulu gibi çalışacaktır.

Yönetim kurulu vizyon stratejisi verecektir. Altında liyakate göre oluşturulmuş icra kurulu, performanslarını, bütçe uygunluklarını takip edecektir ve dönemsel değerlendirmeler yapacaktır. Denetleme kurulunu teklif ettiğim arkadaşların hepsi yönetim kurulundan bağımsız çalışabilecek. Galatasaray'ın ekonomik varlığını sürdürülebilmesi için sportif başarıya bağlı olmayan değerleri gelire çevirmesi esastır. Aksi takdirde hiçbir spor kulübünün hayatını sürdürmesi mümkün görünmemektedir. Bunlardan biri dijital transformasyon projelerimiz. İkincisi de pazarlama. Her iki fonksiyon da birbiri üstünde örtüşerek pazarlamayı altyapı yönetimimizi, spor şubelerinin yönetimini ve değerlerimizin gelire çevrilmesi konusunu mutlaka çağdaş yönetim sistemiyle dijital transformasyonunu sağlayacağız.

Galatasaray için bir devrim olacaktır. Türk sporcu içinde bir devrim olacaktır. Bu konuda 8 kişilik uzman bir ekibimiz çalıştı. Gerçek projeler hazırladılar. Dünyanın her tarafından Galatasaraylılar katıldı. Bu konuda da içimiz ve gönlümüz rahat. Galatasaray kasa kolaylıklarıyla, popülist yaklaşımlarla, dışarıdan enjeksiyonla getirilecek paralarla yönetilemez halden çıkmıştır. Bu zamana kadar Galatasaray'ın yaşadığı en büyük problemlerin başında kasa kolaylıkları gelmiştir. Yapılan bütün kasa kolaylıkları Galatasaray Spor Kulübü'ne mali disiplinsizlik getirmiştir. Kasa kolaylığını sağlayanlar, parayı veren düdüğü çalar konumuna gelmiştir. En büyük sıkıntımız da şu anda budur. Artık buna son vermek lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Unutulmaya yüz tutmuş gomalak ustalığını 43 yıldır İstanbul’da yapıyor Birçok insanın ismini dahi bilmediği unutulmaya yüz tutmuş Gomalak ustalığını 43 yıldır yapan Ayhan Kaymak, “bir yer açıp insanlara gomalak öğretmek bundan sonraki amacım bu olacak. İnsanlara bu mesleği öğreteceğim” dedi. Teknolojiye yenilen mesleklerin başında Gomalak Ustalığının gelmesi ile biliniyor. Antik ürünlere olan rağbetin ve o ürünleri yenileme yöntemlerinin değişmesi ile bazılarının ismini dahi duymadığı kaybolmaya yüz tutmuş Gomalak Ustalığının son temsilcilerinden Ayhan Kaymak 43 yıldır bu işi yapıyor. Ayasofya Kebir Cami’nin türbe kısmındaki kapıların cila işlemlerini yapan usta bundan sonra mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmak istiyor. Afrika’da bir böceğin dışkısı ile bazı kimyasalların karışımı sonucu elde edilen gomalak, alkol ve bazen boya ile uygulanıyor. Ahşaptan üretilen malzemeler ile ortaya çıkan eşyalar. İlk önce eski kaplamalarından arındırılıyor. Daha sonra zımparalanıp gomalak özenle ahşap yüzeye uygulanıyor. Zahmetli ve bir o kadar uğraştıran mesleğin yapanların sayısı her geçen gün azalıyor. 43 yıllık gomalak ustası Ayhan Kaymak İstanbul’da mesleğin son temsilcilerinden. “Gerçekte bu işi bilen çok fazla kişi yok” 43 yıldır Gomalak ustası Ayhan kaymak , “1965 Erzincan’da doğdum. 1981 yılında Kule dibinde bitpazarında gomalak işine başladık. Bizim işimiz genelde eski ürünler ile uğraşmak. Eski mobilyaları alıyoruz tamirini cilasına bakımını yapıyoruz. Yenileyerek tekrar müşteriye teslim ediyoruz. Gomalak şöyle üretiliyor, Afrika tarafında bir böceği dışkısı ile birleşip içerisine bazı maddeler katıp yapılan bir ciladır. Eski usul bir cila yöntemidir. Gomalak ahşabın tamamen orijinalini gösterir renksiz bir ciladır. İstediğimiz zaman renkleri biz katıyoruz. Gerçekte bu işi bilen çok fazla kişi yoktur. Bizim ustalarımız vefat etti bir tek bizim yaşıtlarımız kaldı. Bu işi seversen güzel yaparsın. Ben bu mesleği çok insanlara tanıttım” dedi. “İnsanlara bu mesleği öğreteceğim” Birçok önemli tarihi yapıda çalıştığını belirten kaymak, “20 sene evvel Ayasofya Caminin türbe kısmındaki bütün kapılarını ben yenilemiştim. Abdülhamit Han’ın türbesini kapılarını da ben yaptım. Yurt dışına çok fazla eşya yapıp gönderiyorum. Abdülhamit Han türbesi yaparken benim ecdadım burayı yapmış ben bunla ayakta dursun duyguları ile yaptım ve hiçbir detaydan çekinmedim araştırdım nasıl daha iyi yapabilirim. Tatile gittiğim zaman bile ben ilk önce gidip eski eşyalara bakıyorum eski ustaların yaptığı malzemelere bakıyorum. Ama gençlere bunu anlatamadık. Kafamda başka bir proje var bir yer açıp insanlara gomalak öğretmek bundan sonraki amacım bu olacak. İnsanlara bu mesleği öğreteceğim” diye sözlerini tamamladı.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Kayseri, Türkiye’nin yeni merkezi olacak” Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar’ın vizyon projelerinden biri olan ve Kayseri’nin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajına kazandırdığı kano ve yelken tesisinde geri sayım başladı. Anadolu’nun ortasında bir şehirden su sporlarının her çeşidinin yapılacağı muhteşem bir merkez yaptıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri, tesis sayesinde su sporlarının merkezi olacağını söyledi. Doğa yürüyüşü, tekne turu, bungalov evler ve piknik alanlarıyla vatandaşların akınına uğrayan Kuşçu Marina, yapılan hizmetlerle turizmin cennetlerinden biri olmaya emin adımlarla ilerliyor. Son olarak Yamula Barajına kano ve yelken sporları için tesis kazandıran Başkan Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlar sayesinde Kayserililerin eşsiz manzarayı keyifle seyrettiği Kuşçu’ya ayrı bir güzellik kattıklarını vurguladı. “Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” Ulusal ve uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle Yamula Barajı’nın bugünlere gelmesinde emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışına yenilikler kazandırıyoruz. Vatandaşlarımızı günün yorgunluğundan kurtarabilmek için sosyal mekanlar yapıyoruz. Bunlardan birisi ise Kuşçu Bölgesidir. Maviyle yeşilin bir arada olduğu Kuşçu’nun şehrin sosyal yaşantısını renklendirmesini ve hobi mekanı olmasını sağlamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede Kuşçu’ya, Tatil köyü kurduk ve piknik alanları gibi değişik sosyal mekanlar ve imkanlar oluşturduk. Vatandaşlar, burada teknede gezinti yapıp, havuzda yüzüp, daha sonra seyir terasında eşsiz manzara eşliğinde yemek yeme imkanı bulabiliyor. Motor tutkunları, bisiklet severler ve olta balıkçıları için özel çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Kuşçu bölgesinde yaptığımız su sporları merkezimizin açılışına geri sayım başladı. Yamula Barajı’mızın hemen yanı başında bulunan tesisle gençlerimizin ve su sporlara ilgi duyan vatandaşlarımızın yelken, kano ve kürek gibi sporlarla buluşturacağız. Kayseri’de ilk defa yapılan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştık ve yine ulusal ve uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bundan sonra böyle bir merkezle çok fazla organizasyonu Kuşçu’da yapmış olacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, su sporları merkeziyle Türkiye’ye şampiyon sporcular yetiştireceklerini sözlerine ekledi.