GÜNDEM - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:32

Evi yanan 15 kişilik aile yardım bekliyor

A
A
A
Evi yanan 15 kişilik aile yardım bekliyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangında 2 katlı evlerindeki eşyaların çoğu zarar gören 15 kişilik aile yardım bekliyor.

Yangın, Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Onikiler Mahallesi’nde bir evde çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede 2 katlı evi sardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sonrasında eşyalar kullanılmaz hale geldi. Evi yanan 15 kişilik aile ise yardım bekliyor.

Evi yanan 15 kişilik aile yardım bekliyor

“Evim yandı, yardıma ihtiyacım var” 

Evi yanınca mağdur olduklarını belirten ev sahibi Zeliha Arslan, “Evde torunlarım varken aniden yatak odasından yangın çıktı. 12 yaşlarında bir çocuk gelip 3 torunumu yangından kurtardı. Yangın yatak odasından başlayıp, birden evin tamamını sardı. Bütün eşyalarımız yandı. Komşularımızın yardımları sayesinde şimdi geçimimizi sağlıyoruz. 15 kişi bu evde yaşıyoruz. Yangından dolayı evde elektrik de yoktur. Benim eşim de hastadır. Benim bir oğlum da cezaevindedir. Yetkililerden bize yardım elini uzatmasını istiyorum. Ben şu an bu haldeyim, hiçbir şeyim yok. Okula giden çocuklarım var. Akşam iftarımızı ve sahurumuzu karanlıkta yapıyoruz. Benim evde çamaşır makinesi, buzdolabı, halı gibi eşyalar yangından dolayı kullanılamaz durumdalar. Çocuklarımız en küçüğü daha 6 aylık. Yangın yatak odasında prizden aniden bir temas olunca, ilk önce yatakları sonra yatak odasındaki bütün eşyaları yaktı. Benim eşimin işi yok. Eşim kemik hastası. Benim bir oğlum da kalp hastasıdır. Bize yardım edilmesini istiyorum. Benim aylık gelirim 400 liradır. 15 kişiyiz o maaşla geçimimizi sağlıyoruz. Allah’a çok şükür sağlığımız yerindedir” diye konuştu.  

Ahmet Kolsuz - Sinan Özdemir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.