KENT HABERLERİ - 20 Ekim 2015 Salı 13:39

Eyüp'te hayvanlar sahipsiz değil

A
A
A
Eyüp'te hayvanlar sahipsiz değil

Eyüp Belediyesi, köpeklerin bakım, yemek, aşı ve oyun ihtiyaçları ile yakından ilgilenerek onları yalnız bırakmıyor.

Çalışmaları eleştirenlere sitemde bulunan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş, “Bölgemizi ormanlık bir alan olduğu için bu alanın herhangi bir yerinde oluşan bir olayı sanki barınaklarda olmuş gibi videolar yayınlayarak basın kuruluşlarına gönderen bir takım insanlar oldu" dedi.  2014 yılı içerisinde sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında yaptığı barınakla sokak hayvanlarına sahip çıkan Eyüp Belediyesi, hayvanlarla ilgilenmeye devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatlarıyla Kemerburgaz ormanlık alanında yaşayan yüzlerce köpek için çok sayıda barınak ve beslenme alanı yapıldı. Göktürk’te yaşayan gönüllü hayvanseverler ile koordineli çalışan belediye, barınaklara belirli sayılarda yerleştirilen köpeklerin bakım, beslenme, sağlık ve oyun ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş’ın koordine ettiği bakım çalışmaları kapsamında hayvanlar için hazır ambulans ve veteriner hekim sürekli hazır bekliyor.

“BARINAKLARA 50 KULÜBE DAHA EKLEYECEĞİZ”
Sokak hayvanlarının yaşam alanına gelerek incelemelerde bulunan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş, “Bu alan belediye kurumunun temsil eden bir alan olduğu için ve bu alanda yaşanan herhangi bir olumsuzluk bize yansıdığı için biz bunlara dikkat etmek zorundayız. Ekiplerimiz sürekli olarak burada gerek temizliğiyle gerekse sağlıkları konusunda çalışmalarını ekiplerimiz sürekli olarak yapıyorlar. Bizde bu çalışmalar doğrultusunda aldığımız kararla sadece bir grup insana değil, bütün her yer belediye kontrolünde bu şehirde yaşayan herkese bu alanı açtık. Hayvanseverler buraya gelip burada hayvanları sevebilirler, besleyebilirler, bizimle iletişime geçerek bize önerilerini sunabilirler. Bize gelen önerileri dikkate alarak değerlendiriyoruz ve yol haritamızı o öneriler doğrultusunda belirliyoruz. Mesela bu kulübelerden şimdi 50 tane daha sipariş verdik. Onlar hazırlanıyor, bizlerde buralara gelip bakıyoruz ve eksikliklerimizi görüp geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA OKULLARDA HAVYANLAR ÜZERİNE EĞİTİM VERECEĞİZ”
Sokak hayvanlarını sevmeyen insanın olmadığını, sadece onlardan korkan insanların olduğunu dile getiren Kocabaş, “Burası ormanlık alan olduğu için bu alana çok sayıda ilçeden köpek geliyor. Biz bu alanı sokak hayvanlarına bakmak için oluşturduk. Bu çalışmayı yapmasaydık, bir anda karşımıza hiç tanımadığımız bir hayvan çıkabilirdi. Bu çalışmayla beraber havyanların yanı sıra insanlarımızı da koruyoruz. Vatandaşların huzur da bizim güvencemiz altına alınıyor. Çocuklar okullara giderken köpekleri görüp korkabiliyor. Korku da bir sevgi gibi bir duygudur, o yüzden bunu anlayışla karşılamak lazım. İnsanların havyan sevmeme olasılığını düşünmüyorum, sadece insanlar hayvanlardan korkuyor. Şimdi biz okullarda eğitimle alakalı bir çalışma başlattık. İlkokul ve ortaokullarda çocuklarımızın havyanlardan korkmaması için eğitim çalışması yapacağız” diye konuştu.

“ORMANLIK ALANDA OLAN OLAYLARI BARINAKLARDA OLMUŞ GİBİ GÖSTEREN İNSANLAR VAR”
Yapılan çalışmaları eleştirmek isteyenlerin olabileceğini ifade ederek sitemde bulunan Kocabaş, “Eğitim çalışmalarını havyanseverlerle işbirliği içinde yapmaya çalışacağız. Tabi havyanseverler diyoruz ama her grupta olduğu gibi çalışmaları farklı yollara sürüklemeye çalışan vatandaşlar var. Nadirde olsa hayvanseverlerin içinde de bu tarz çalışmaları kötü yoran insanlar var. Bu bölgede çok sayıda canı gönülden çalışan ve bize katkı sağlayan havyanseverlerimiz var. Bölgemizi ormanlık bir alan olduğu için bu alanın herhangi bir yerinde oluşan bir olayı sanki barınaklarda olmuş gibi videolar yayınlayarak basın kuruluşlarına gönderen bir takım insanlar oldu. İyi işler yapıyorsunuz, bu çalışmaları öven insanlar olduğu gibi eleştiren insanlarda olacaktır. Hiçbir çalışmada söylenmediği gibi bu çalışmaları da çok iyi yapıyorsunuz diye kimse söylemeyecektir” şeklinde konuştu. 

MEHMET BAŞA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.