ASAYİŞ - 15 Kasım 2009 Pazar 17:40

Facia gibi kaza: 7 ölü

A
A
A
Facia gibi kaza: 7 ölü

Antalya'nın Alanya İlçesinde 300 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobil içerisinde bulunan aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti.

RIZA YANIK/ANTALYA

Kaza, saat 16.30 sıralarında Kuşyuvası bölgesi Erik Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çayarası Yaylası'ndan Alanya'ya dönmekte olan 07 NOS 30 plakalı pikap, 300 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada araçta bulunan Eyüp Güller (50), eşi Perihan Güller (45), kardeşi Murat Güller (46), kardeşinin eşi Rabiya Güller (45), babası Hasan Güller (75), kızı Ayşegül (8) ve yeğeni Hümeyra Güller (7) hayatını kaybetti. Olay yerine gelen Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mahnaoğlu, gerekli
incelemeleri yaparak, görgü şahitlerini dinledi. Cesetlerden 6'sına ulaşılırken, bölgenin soğuk ve hafif sisli olması nedeniyle çalışmalara yarın sabah erken saatlerde yeniden başlanacağı bildirildi.

 

Eyüp Güller'in Konaklı Hali'nde, kardeşi Murat Güller'in ise Alanya Hali'nde katip olarak çalıştığı öğrenildi. Görgü şahitleri, araç sürücüsü Eyüp Güller'in Erik Deresi mevkiinde önüne çıkan kamyondan korkarak direksiyon hakimiyetini kaybettiğini öne sürdü. Eyüp Güller'in daha önce de 3 kez aşırı heyecandan kaza yaptığı iddia edildi.

Sürücü Eyüp Güller'in oğlu Uğur Güller, babasıyla kazadan bir saat kadar önce telefonla görüştüğünü belirterek, ''Bende araca binecektim ancak yer olmadığı için motorla döndüm. Motor Mahmutlar'da arıza yapınca babamı aradım ve bana 'Sen eve git biz geliyoruz' dedi. Daha sonra telefon geldi ve babamın kaza yaptığını söylediler" dedi.

Kazayla ilgili açıklama yapan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, pikapta bulunan 7 kişiden 6'sının cesedine ulaşıldığını söyledi. Çalışmalar çerçevesinde bazı köylülerle bir askerin iple uçurumun dibine indiğini aktaran Doğan, ''Arkadaşlarımız ne yazık ki Eyüp, Murat, Rabia, Hasan, Perihan Güller ve bir çocuk cesedine ulaştılar. Araçta bulunduğu bildirilen diğer çocuğa ise henüz ulaşılamadı'' dedi.

Kaymakam Doğan, çok sarp olan bölgenin soğuk ve hafif sisli olması nedeniyle ceset çıkarma işleminin yarın sabah erken saatte yeniden başlayacağını belirterek, kayıp çocuğu arama çalışmasının imkanlar ölçüsünde süreceğini bildirdi.

 

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir