SPOR - 20 Eylül 2020 Pazar 22:28

Fatih Terim: “Keyif veren oyunun üzerine koyarak devam edeceğiz”

A
A
A
Fatih Terim: “Keyif veren oyunun üzerine koyarak devam edeceğiz”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir karşısında aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduğunu ve bu keyif veren oyunun üzerine koyarak devam edeceklerini söyledi.

Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, açıklamalarda bulundu.

“Hakem çok iyi bir maç yönetti”

İyi giden bir Galatasaray olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Terim, “İyi başladık, açıkçası zorlu bir haftaydı. Zorlu haftaya daha girdik. İlk ayağını geçtik. Bugün oyundan çok memnunum. Oyuncularımı kutluyorum. Oyunun her anında televizyon başındaki hiçbir Galatasaraylı kaybetme hissini yaşamadı. Bu keyif veren oyunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Bu oyunu Galatasaraylıların özlediğini biliyorum. Onların mutlu olduğunu görür gibiyim. Bundan zevk alıyorum. Her maçımız birbirinden zor olacak. Biz üzerine koyarak gideceğiz diye düşünüyorum. O inancı yakaladık diye düşünüyorum. Oyuncularımız tamamen ne istediğimizi neredeyse ezberler hale geldi. O yüzden bugün daha farklı da olabilir. Zevkli bir maç oldu. Bunun böyle olmasında en büyük etken de az düdük çalan hakem. Hakeme de buradan teşekkür ediyorum. Çok iyi bir maç yönetti” şeklinde konuştu.

“Kafanızdakiyle gönlünüzdeki gerçekler aynı olmuyor”

Transfer konusunda çalışmaların devam ettiğini de vurgulayan Fatih Terim, “Geçen sene daha da kötüsü vardı, sanki genç takımla gittik kampa. Bu sene kampımızı Florya’da yaptık. Akşamları kendi evlerine gönderdik çok da rahat ettik. Fizik kalitelerini belli noktalaya çektik. Oynama düzenimizi anlatırken de idmanlarda hep beraber olmak önemliydi. Geçen sene 11-12 kişi yoktu. Her maç zorlu. Hajduk’un ardından Fenerbahçe ile oynayacağız. Her zaman kafanızdakiyle gönlünüzdeki gerçekler aynı olmuyor, uğraşıyoruz. Olursa bazı düşüncelerimiz iyi olur. Çünkü her kulüp sıkıntılı, Türkiye’de ekonomik sıkıntıda olmayan kulüp yok. Böyle bakınca karalar bağlayacak halim yok. Ne varsa onları en iyi şekilde hazırlamak benim görevim. 1 ve 2 numaralarımız gayet iyi gidiyor. Bazı oyuncularımız hazır olacak. 5-6 aydır Babel yok, Diagne 11 aydır oynamıyor. Onları da yavaş yavaş hazırlıyoruz. Burayı kayıpsız geçersek daha da iyi seviyeye geliriz fizik olarak. Alamadık belki istediklerimizi ama herkesin uğraştığın görüyorum. Kendi içimizde onları konuşuyoruz. Bu tip konuları kamuoyuyla paylaşmadan yana değilim. Bir sıkıntı varsa kendi içimizde çözeriz. Biz bu yarışın en önemli takipçilerinden biriyiz” şeklinde konuştu.

“Gelişler, gidişler olabilir”

Takımdan gidecek ve yeni katılacak oyuncuların olabileceğini de dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “İyi oynuyoruz, mücadele ediyoruz. Televizyon başında Fatih Terim’in takımını görmek isteyen Galatasaraylıların mutluluğunu görüyorum yavaş yavaş. Muhakkak hatalar var, tam hazır da değiliz ama sezon başına bakacak olursak bazı mevkilerde yaptığımız değişikliklerde Galatasaray’ın hanesine iyi şeyleri yazabiliriz. Ocak’ta tekrar bir hamle şansımız var. Ayrıca daha net 10 günümüz var. Ne olur, ne biter bilmiyorum. Ama futbolun dinamizmi içinde her şeyin olacağı gerçeğini unutmamak lazım. Gelişler, gidişler olabilir. Olmadı mevcut kadroyla en azından Ocak’a kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu sezon baskılarımızı biraz daha önce yapmaya başladık”

Taylan Antalyalı ve Belhanda’nın performansları hakkında gelen bir soruyu Terim, şöyle cevaplandırdı:

“3’te 3 yaptık. İyi de oynuyoruz. Daha çok pozisyonlar buluyoruz. İlk Antep maçından başlayarak Neftçi ve Başakşehir maçlarında belki 8 gol attık ama 2 misli de olabilirdi. Fazla pozisyona girmek beni çok mutlu ediyor. Keyif veren futbol benim tarzım oldu hep. Bu sezon baskılarımızı biraz daha önce yapmaya başladık. Bundan memnunum. Pas yüzdesini belki azalttık ama dikine oynamayı daha fazla kullanır olduk. Bundan memnunum. Taylan uzun zamandır 6-8 numara oynuyor gibi oynuyor. Çok da iyi oynuyor. Her geçen gün daha da aşama yapacak. Sahanın içinde bazen gezdiriyorum da onu. Belhanda da bugün iyi mücadele etti. Onun zaten daha önce de goller atması lazım o yeteneğine göre. Şutu az kullanıyor ama bugün söyleye söyleye şutu attırdık.”

Fatih Terim, önümüzdeki hafta sahalarına oynayacakları Fenerbahçe derbisiyle alakalı da, “Futboldaki istatistikler maalesef hiç bitmiyor. İnşallah bu galibiyet serimizi önce perşembe günü, hafta sonu da Ali Samiyen’de sürdürürüz” dedi.

Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.