EKONOMİ - 27 Aralık 2018 Perşembe 13:37

Faz III'e 'Üretim Tesisi Yatırım Ödülü

A
A
A
Faz III'e 'Üretim Tesisi Yatırım Ödülü

Berko İlaç, yakın zamanda açılış törenini gerçekleştirdiği Faz III yatırımıyla, 'Üretim Tesisi Yatırım Ödülü'ne layık görüldü.

30 yılı aşkın süredir 'Sağlıklı Yarınlara' sloganıyla ilaç sektöründe faaliyet gösteren Berko İlaç, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen 'Altın Havan Ödülleri 2018' kapsamında 'Üretim Tesisleri Faz III' yatırımıyla 'Üretim Tesisi Yatırım Ödülü' aldı. Eczacı Dergisi’nin düzenlediği törene, ilaç sektörü temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, serbest eczacılar ve eczacılık öğrencileri katılım sağladı. 

Törende ödülü, Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Direktörü Eylem Beran aldı. Ödül alırken konuşma yapan Beran, "Değerli jüri üyelerine ve Novi Medya ailesine bizi bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ederiz. Yeni yatırımımızın ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Yeni yatırımla istihdamın ve ihracatın arttırılması hedefleniyor
Üretim tesislerinin 3'üncü fazının faaliyete geçmesiyle Berko İlaç'ın, 21 bin metrekare kapalı alana ve yıllık 142 milyon kutu üretim kapasitesine ulaştığı belirtildi. Türkiye ilaç pazarının güçlü oyuncularından olan ilaç şirketinin, başta ABD ve Kanada olmak üzere 16 ülkeye ihracat yaptığı aktarıldı. 700’ü aştığı belirtilen çalışan sayısıyla sağlık üretim yaptığı ifade edilen ilaç şirketini, hizmete alınan yeni fazla beraber üretim, istihdam ve ihracatını arttırmayı hedeflediği vurgulandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.