SPOR - 09 Kasım 2019 Cumartesi 17:18

Fenerbahçe hem ilkleri yaşadı, hem de verilerde yükselişe geçti

A
A
A
Fenerbahçe hem ilkleri yaşadı, hem de verilerde yükselişe geçti

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’yı evinde 3-2 mağlup ederken kendi adına da sezonun ilklerini yaşadı. Sarı-lacivertliler Süper Lig’de geride kalan 10 haftada hiç kırmızı kart görmezken, Kasımpaşa karşısında 72. dakikada Isla yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart gördü.

Süper Lig’in 11. haftasında Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup eden Fenerbahçe’de sezonun ilkleri yaşandı. Geride kalan 10 haftada kırmızı kartla tanışmayan sarı-lacivertli ekipte, Kasımpaşa maçının 72. dakikasında Mauricio Isla’nın gördüğü kırmızı kart sonrası ilk kez bir oyuncu maçı kart cezası sebebiyle tamamlayamadı.

Fenerbahçe aynı zamanda Avrupa’da 10.1 kart başına faul ile 116 takım arasında en az kart gören takımlar listesinde 3. sırada yer aldı.

Ofansif sıralamalarda lider

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’de gösterdiği performansla ofansif sıralamalarda lider konumda yer aldı. Sarı-lacivertliler 770 atak aksiyonu, 30 kafa vuruşu, 127 şut pası ve 192 isabetli şut istatistikleriyle Süper Lig’in zirvesinde yer alıyor. Ancak 192 isabetli şutta 21 gol atılması da dikkatlerden kaçmadı.

Defansif performans göz dolduruyor

Süper Lig’de bu sezon etkili bir performans gösteren Fenerbahçe, geçtiğimiz sezona göre defansif reaksiyonlarıyla da göz dolduruyor. Sarı-lacivertliler geçen sezon bütün savunma parametrelerinde ligin son sırasında yer alırken, bu sezon 3 defansif parametrede üst sırada yer aldı. 311 rakip sahada top kazanımı, 901 genel top kazanımı ve 49 tehlikeli atak kesme başarısıyla bu parametrelerde lider olan Fenerbahçe 21 gol attı ve kalesinde 12 gol gördü.

Pas grafiği yükseldi

Geçtiğimiz sezon pas grafik verilerinde son sıralarda bulunan ve topu 3. bölgeye taşıyamayan sarı-lacivertli ekip bu sezon pas grafiklerinde liderliğe yükseldi. Anahtar paslar ve 3. bölge organizasyonlarında lider konumda bulunan Fenerbahçe, ceza sahası içine yapılan orta ve uzun paslarda ise 2. sırada yer aldı.

Fenerbahçe’nin pas istatistikleri şöyle:

Orta: 212

Anahtar paslar: 61

Uzun paslar: 449

Rakibin 3. bölgesine yapılan pas: 680

Akıllı pas: 76

Başarılı orta: 74

Başarılı anahtar pas: 59

Başarılı uzun paslar: 292

Rakibin 3. bölgesine yapılan başarılı pas: 538

Başarılı akıllı pas: 38

Ozan Buğra Koşar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katıldı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı olan oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan’ın seçim çalışması yaptığı aracın kurşunlanmasının ardından düzenlenen ’Halk İradesi Yürüyüşü’ne katıldı. Ozan Mehmet Bozdoğan’ın dün akşam saatlerinde iftarlık çorba ve ekmek dağıtımı yapmak üzere gittiği Tarsus’a bağlı Yüksek Mahallesi yakınlarında aracına yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırı Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Başkan Haluk Bozdoğan, oğluna yapılan saldırıyı kınamak ve tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bozdoğan, "Bu karanlık ve korkak saldırı, demokratik değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bir tehditti. Ancak, bizler halkımızın güçlü desteğiyle ayakta kaldık. Sergilediğiniz birlik ve dayanışma ile bir kez daha gösterdiniz ki, bizi asla yıldıramayacaklar. Bu saldırı, sadece bize değil, tüm halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Ancak bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmedik. Bu tür karanlık niyetlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha gösterdik. Sizlerin desteği ile daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Bu planlı ve programlı bir saldırı" Saldırıda hedef alınan yerin yakıt deposuna 12 santimetre yakın olduğuna işaret eden Bozdoğan, şöyle devam etti: "Bu seçim halkın seçimi mi yoksa rantın seçimi mi? Onların tek bir seçimi var rant. Bizim yapacağımız çok net. Bizim yolumuz halkın yolu. Bugüne kadar halk ne istiyorsa onu yaptım, halkım için yaptım. ’Halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. Ama bugün öyle bir yüzleştirmeye düştüler ki canımdan daha fazla koruyacağım evladımı kaybetseydim bugün mezarlıkta olacaktım. Bu planlı ve programlı bir saldırı. Aslında bu saldırı bana ya da oğluma değil, Tarsus halkına yapılan bir saldırı." Adaylığı düşürülmüştü Partisi CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçerek tekrar Tarsus Belediye Başkanlığına aday olan Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca düşürülmüştü. Ardından Bozdoğan’ın oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan, Memleket Partisi’nden aday gösterilmişti.