ASAYİŞ - 30 Mart 2017 Perşembe 20:02

FETÖ'nün sözde 'Alevi imamı' hakkında iddianame kabul edildi

A
A
A
FETÖ'nün sözde 'Alevi imamı' hakkında iddianame kabul edildi

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında örgütün sözde "Alevi yapılanma" sorumlusu olduğu ileri sürülen Özdal Okutan’a “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. Nadide Kazancı hakkında ise “ Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme “ suçundan 15’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, geçtiğimiz 3 Kasım'da FETÖ'nün sözde 'Alevi yapılanması' sorumlusu olduğu ileri sürülen Özdal Okutan'ı gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan 22 sayfadan oluşan iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Örgütün sözde "Alevi yapılanma" sorumlusu olduğu ileri sürülen Özdal Okutan’a “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. Nadide Kazancı hakkında ise “ Örgüt içindeki hiyerarşik yapıyı dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme “ suçundan 15’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alevileri etkilemeye çalışırdı

İddianamede gizli tanık ‘Ok’ ifadesinde, “ Özdal Okutan dernek marifetiyle İzmir'deki cem evlerinde aleviler arasında ve alevi dedeleri arasında FETÖ/PDY'nin ve bu örgütün başındaki Fetullah Gülen'in propagandasını yapıyordu, sempatizan toplamaya çalışıyordu ve şirin göstermeye çalışıyordu. Ege Üniversitesinde çok etkin bir şahıstı. Personel alım ve işten personel çıkarılmasında çok etkin rolü vardı. Sık sık mali boyutu çok yüksek etkinlikler tertiplerdi, bu etkinliklerde alevileri etkilemeye çalışırdı. İzmir Körfezinde alevileri ve alevi dedelerini yatlarla, gemilerle yemekli eğlenceli turlarda ağırlardı. Etkinliklere İzmir Emniyet Müdürlüğünden çok sayıda müdür ve amir iştirak ederdi. FETÖ / PDY'nin Türkiye genelinde sözüm ona aleviler adına tertiplediği tüm etkinliklerde İzmir'deki alevileri temsilen başından sonuna kadar işin organizasyonda dahi hep Özdal Okutan bulunur idi. Daha sonra Özdal Okutan FETÖ/PDY'de daha üst bir konuma getirilmiş olacak ki bu başkanlık görevini Seyfi Demirsoy Hastanesinde memur olarak çalışmakta olan başka biriisne bıraktı ama derneğin onursal başkanı gibi yine son sözü kendisi söylemeye devam etti. Yine İzmir'deki alevilerin arasına sızabilmek için Kerrariye Vakfı'nı da Özdal Okutan bir grup paralelci ile birlikte kurdu. İzmir'deki tüm cem evlerini belli aralıklarla ziyaret edip FETÖ/PDY'nin başındaki şahsı öven konuşmalar icra ettiler. Gittikleri cem evlerine hem hediyelerle gider hem de maddi katkı sağlarlardı. Ayrıca bahsi geçen terör örgütü başının yazdığı kitapları da yine hediye olarak götürürlerdi " dedi.

Okulda toplantı yapıyorlarmış

İddianamede yer alan 'Şahin' kod adlı gizli tanığın ifadesinde “1995 yılında Nadide Kazancı Doçentlik sınavına müracaat ettiği sırada jürideki Profesörleri beğenmeyerek araya YÖK’de sözü geçen kişileri sokarak jürinin değiştirildiği yönünde duyumlar aldım. Doçentlik unvanını almadan Doçentlik tabelası hazırlattı. 2000 yılında kendisine verilen Profesörlük kadrosunu da tamamen intihal ve çalıntı yayınlarla elde etti. FETÖ şüphelisi kişiler haricindeki akademisyenler ile fazla irtibatı görülmemiştir. Zaman zaman bazı kişiler ile olan konuşmalarında FETÖ örgütü lehine görüşler ileri sürdüğünü tespit ettim. 1990’lı yıllarda Ege Üniversitesi Fizik Bölümüne giren ancak bitiremeyen Özdal Okutan çıkan öğrenci affı sonucu 2008 - 2009 yıllarında yeniden okula gelerek 2013 yılında Fizik Bölümünden mezun oldu. Özdal Okutan’a oda verip, ‘Proje Koordinatörü ‘ yaptı. 2015 - 2016 öğretim yılında Okutan, Aliağa Meslek Yüksek Okuluna ders vermek üzere Fakülte Yönetimi tarafından görevlendirildi. Nadide Kazancı’nın baskısı ile Özdal Okutan’a Aliağa MYO’nda kadro verdirilmeye çalışıldı. Sekreter Mustafa Bey’in dikkati ile bu durumun önüne geçildi. Özdal Okutan ve Dekanlık Yönetiminin FETÖ’cü olduğu iddia edilen bir firma ile işbirliği içerisine girerek proje üretme çabasına girdi. Bu projeleri örgüte para aktarmak için yaptıkları ortaya çıktı. Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun’un 12 Ağustosta Ege Üniversitesi Rektörü olarak atanması sonucu panik yaşadı. Nadide Kazancı hakkında soruşturma açılmış, soruşturma süreci halen devam etmektedir. Nadide Kazancı Fizik Bölümü Başkanlığından ve Genel Fizik Ana Bilim Dalı Başkanlığından uzaklaştırılmıştır. Okutan’ın kullandığı ‘32’ numaralı odada zaman zaman akşam saatlerinde Nadide Kazancı, toplantı yapıyordu“ dedi.

Darbe girişiminden sonra derneği kapatmış

İddianamede, kırmızı kategoride 'ByLock' kullanıcısı olduğu ortaya çıkan Okutan'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY ana dosya davasında, örgütün sözde Türkiye Alevi imamı'yken 2014 yılında ABD'ye firar eden Süleyman Ünsal ve sonrasında aynı görevi yaptığı tespit edilen Ziya Demirel'in yerine getirildiği belirtildi. Türkiye' de kaos ortamı oluşturmak isteyen örgütün, sözde 'Alevi yapılanması'ndan sorumlu olduğu iddia edilen Okutan'ın, Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Uyum Alevi Bektaşi Eğitim ve Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu kurucu üyesi olduğu, kendisinin kurduğu Semah Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneğinin ise darbe girişimi sonrası kapattığı dile getirildi. O.K. adlı gizli tanığın ifadesi doğrultusunda, şüpheli Özdal Okutan hakkında soruşturma yürütülürken Nadide Kazancı hakkında da isnat ve deliller elde edildiğinden soruşturmaya eklendiği belirtti.
Sanıklar önümüzdeki günlerde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkacak.

Atakan Şen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.