SPOR - 24 Eylül 2019 Salı 12:00

Fikret Orman: 'Beşiktaş’taki sürecimi tamamlıyorum'

A
A
A
Fikret Orman: 'Beşiktaş’taki sürecimi tamamlıyorum'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yarın itibariyle görevi bırakacağını açıkladı. Yarın yönetim kurulunu olağanüstü toplayacağını söyleyen Orman, “Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’le görüşerek, görevi bırakacağız. Beşiktaş’a yaptıklarım helal olsun” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman istifa etti. Siyah-beyazlı kulübün başkanı, bugün yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunacağını söyledi ve ardından görevde olduğu süre içindeki yaptıklarından bahsetti. Orman daha sonra kırgın olduğunu da belirterek, “Yarın yönetim kurulunu olağanüstü toplayacağım ve Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’le görüşerek görevden ayrılacağımızı söyleyeceğim. Bundan sonraki yol haritasını da Tevfik beyle birlikte yürüteceğiz. Seçime kadar biz mi görevde kalırız, yoksa kulübü onlar mı idare eder, bunun kararını vereceğiz” dedi ve “Beşiktaş’a yaptıklarım helal olsun” diyerek istifa ettiğini açıkladı.

"Kenetlenmek yerine iç dinamiklerle uğraşmak zorunda kaldık"

Görevde olduğu süre içinde Beşiktaş’ın özellikle moralini toparladıklarını düşündüklerini söyleyen Başkan Fikret Orman, “İlk sene ‘Feda’ senesi olarak başladık ve zor bir seneydi. Bütün başkanlık sürecimde kimseden yardım istemedim, kimsenin kapısını çalmadım, kampanya düzenlemedim ve bütün bunları Beşiktaş’ın kendi dinamiklerini harekete geçirerek yapmaya çalıştım. İlk senemizde kapalı tribün boştu ve taraftar desteğimiz de yoktu. İlk senede stadımız için 20’nin üzerinde kuruldan geçerek bütün izinleri aldık. Bu işin olmamasını isteyen birçok insan vardı ve Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan’dı ve büyük destek verdi. Bu stattaki bütün tuğlalarda her metrekarede benim alın terim vardı. O süreçte de Gezi olaylarının tam göbeğindeydik. Hatta stattaki kepçeyi çaldılar, büyük olaylar oldu. Bir yandan da işi hem siyasi hem de taraftar açısından yönetmek zor bir süreçti. Hamdolsun bu işi gayet güzel yönettiğimizi düşünüyorum. Sonrasında göçebe gibi yaşadık. 2 sene de Avrupa’ya gitmedik.

Birisi FFP için diğeri de 3 Temmuz nedeniyle gitmedik. Hem giderimiz var hem de gelirimiz yoktu. O süreç içinde de taraftar gruplarından bir destek gördüğümüzü düşünmüyorum. Hiç unutmam; bir maçta 2-1’di durum, 3-1 olunca tribünler boşaldı Olimpiyat Stadı’nda. Maçları kendi evinde oynamadan şampiyonluk kazandık. Bu süreçte takıma da yatırım yaptık. Demba Ba geldi, Mario Gomez geldi. Stadımız ve gelirimiz yokken bu isimleri taraftarla bir araya getirmeye çalıştık. Bazı günlerde 1000, bazen de 2 bin kişiyle fotoğraf çektirdim. Türkiye’nin her tarafını gezdim bu periyotta. Beşiktaş başkanlarının hiç gitmediği yerlere gittim ve bunu yapma amacım Beşiktaşlıları bir araya getirmekti. Marka değerine büyük yatırım yaptık. Bunlar kendiliğinden oluyor dediler. Beşiktaş’ın Türkiye’nin en büyük takımı olduğunu gösterdik. Fakat biz enteresan bir camiayız. Bu süreçte kenetlenmektense içteki olaylarla çok fazla uğraştık. Burayı stat olarak görmeyin sadece. Buradaki ofisleri de gelip gördünüz. Müzesini dünyanın en güzel müzelerinden birisi olarak yaptık ve 100 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Bu statta bomba patladı, 15 Temmuz’u yaşadık.

Bu stada helikopter indi, helikopteri de benim indirdiğimin dedikodusunu da yaptılar. Beşiktaş büyüklerine hep sahip çıktık. Fulya’da altyapı konteynerlerde çalışıyordu. Orayı yeni bir kamp tesisi yaptık. Ümraniye’ye 2000 senesinde yönetici olduğumda çalışmalara başlamıştık ve ben ayrıldıktan sonra bir şey yapılmamıştı. Sonrasında çok değişiklik yaptık orada. Burada Yusuf Tunaoğlu’nun ismini yaşattık, Fulya’ya da Baba Hakkı’nın ismini verdik. Hiçbir sosyal tesisimiz yoktu, 1903 Akatlar’ı yaptık. Pendik rezil bir haldeydi, onu da yeniden yaptık. Bağdat Caddesi’nde bir lokalimiz yoktu. Sahilde Balık Adamlar Derneği’ni kürek takımımızla birleştirdik. Hem de onların tesislerini kullanabileceğiz. Beşiktaş bayrağını oraya da koyduk. Gerede’de kamp tesisini açtık son süreçte. O da bizim ayrıca bir ihtiyacımızdı. Her sene 300 bin Euro’nun üzerinde bir harcama yapıyorduk kamp için” ifadelerini kullandı.

“İç dinamiklerle uğraşmak zorunda kaldık”

Fulya projesini de yenilediklerini söyleyen Orman, “Fulya bize tanıtılırken, ‘Böyle paralar gelecek’ diye tanıtıldı ama öyle olmadığını gördük. Orası otoparkları da dahil olmak üzere bomboş bir alandı. Hatta bırakın gelir elde etmeyi aidatları da biz ödüyorduk. 22 milyon TL gibi bir yatırım yaptık ve yakında burada AVM açılacak. Beşiktaş’ın malına sahip çıktık. Buradaki otoparkı kiraya verdik ama otoparktan rant güden insan olarak tanıtıldık. Beşiktaş’ın Kabataş’la beraber yaptığı okulu bitirdik. 1600 kişilik bir okul yaptık ve çok da güzel oldu. İlk eğitim başladı. Üniversitenin de önü açılmış oldu. Biz hep iç dinamiklerle uğraşmak zorunda kaldık. Sosyal medyalardan insanları örgütlemek, insanları kıran bir şey. 2. şampiyonluğun ardından ligi 4. sırada bitirince bunlar başladı. Türkiye’nin en iyi ekonomicisiyken, namusumuz dahil birçok konuda saldırı başladı. Fenerbahçe’yle olaylı bir kupa maçımız vardı, o maça çıkmadık. ‘O maça çıkmayın, 10 sene şampiyon olmayın’ diyenler, ligi 4. sırada bitirince, ‘yönetim uyuma’ demeye başladı” diye konuştu.

“Beşiktaş’ın taraftar oranını yükselttik”

Bugüne kadar Türkiye’de bütün şehirlerini gezmek için elinden geleni yaptığını ve Beşiktaşlıları bir arada tutmayı hedeflediğini söyleyen Orman, “İstanbul’da, Ankara’da birçok toplantı yapıp, ‘Beşiktaş’a sahip çıkın’ dedik. Bizim değiştirdiğimiz bir 3 dönem kuralı var. Devamlı bunun altını çizdim. Son süreçlerde bakıyorum ki hep bir mutsuzluk var. Kimseyle kavga etmedim, ettiklerimle de Beşiktaş’ın menfaatleri için ettim. Yanlı olanlar vardı, hepsinin cevabını da kongrede verdim. Kavgam Beşiktaş’ın menfaatleri içindi. Artık bu süreçten sonra, ‘Ben bunu neden yapıyorum’ diye sorgulamaya başladım. Son seçime gelene kadar da aday olmamayı düşünüyordum.

Bunun ardından dezenformasyonlar başladı. Bankalarla yapılan anlaşma, ben olmasaydım çok zor yapılırdı. Kulüpler Birliği Başkanı ve Beşiktaş Başkanı olarak bunun yapılmasını istedim. Okulundan AVM’sine, birçok şeyin bitirilmesi gerekiyordu. Maliyetleri düşürmemiz, radikal kararlar almamız gerekiyordu. Camia bütünlüğünün bozulmasını engelleyemedim. Çok mücadele ettim. Yorgun değilim ama kırgın ve üzgünüm. Bu kadar emek döktük. Aldığımızda yüzde 16.5 taraftar oranı olan Beşiktaş, son araştırmalara göre yüzde 27’ye yükselmiş durumda. Marka değeri için dünyanın her tarafına kendi kaynaklarımızla giderken, küfür ve hakaret yedik. Ayrılan yöneticiler de bu durumda. Beşiktaş’la ilgili hırslarının olmasını normal karşılıyorum” açıklamasını yaptı.

“Beşiktaş’taki sürecimi yarın tamamlayacağım”

Maçlarda kendisine gösterilen tepkilere de dikkat çeken Orman, “Maçlara gidiyorum, bir şey oluyor; ‘Fikret gol gol gol’ diye bağırılıyor. İnternet üzerinden gencecik çocukları örgütlüyorlar, 10 kişiyi bağırtıp sosyal medyaya yayıyorlar. Demek ki kan değişikliğine ihtiyaç var Beşiktaş’ta. Çok iyi bir hocamız var. Mevcudiyetimin Beşiktaş’a zarar vermesinden korkuyorum. Ben bu işe Beşiktaş’a hizmet için girdim ve vicdanen iyi yaptığımız düşünüyorum. Ben yarın olağanüstü toplantı yapacağım ve Tevfik Yamantürk’le de konuşarak Beşiktaş’taki sürecimi tamamlayacağım. Seçime kadar divan kurulu mu götürecek, yoksa biz mi götüreceğiz, bunun da kararı verilecek.

Ben ve arkadaşlarım bu işi Beşiktaş’a olan aşkımız için yapıyoruz. Milletin küfrünü hak etmediğimizi düşünüyorum. 35 senelik üyeyim. Bacağımda bıçak yaraları vardır. Hiçbir taraftar grubuna taviz vermedim. Bir finansman yapılanması yapıldı. Yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bazı şeyleri camia olarak kaldıramadık, demek ki problem bende. Bana çok iltifat düzen insanların arkamdan neler yaptığını gördükçe daha büyük kırgınlıklar yaşadım. Ben kimseye bir kötülük yapmadım, Beşiktaş için yaptım her şeyi.

Yarın olağanüstü toplantı yapacağız, Tevfik Yamantürk’le konuşarak yol haritamızı çizeceğiz. Yaptığım her şey Beşiktaş’a helal olsun. Benim bugüne kadar Beşiktaş’la alakalı 100 Liralık menfaatim olmadı. Almaya değil sadece ve sadece vermeye geldik. Kimseden bir talebim olmadı, sadece işimi yaptım. Bu da sadece Beşiktaş’a hizmettir. Hatalarımız olmuştur ama artılarımıza bakarak iyi şeyler yaptığım görüşündeyim. Buna da tarih karar verecektir” dedi.

Bozhan Memiş

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “İlk işimiz trafik” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, mesaiye 06.00 gibi başladıklarını, gece 01.00’e kadar çalıştıklarını belirterek, “İlk işimiz trafik, tabii şehrin trafikle alakalı beklentileri var” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını meclis binasında yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan başkanlığında yapılan toplantıda 23 gündem maddesi görüşüldü. Meclis, gündem maddelerine geçilmeden önce saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başladı. 17 gündem, 6 gündem dışı olmak üzere 23 madde, mecliste onaya sunuldu. Gündeme alınan maddelerden gizli ve işaretle yapılan komisyon, katiplik, başkanvekili ve temsilci seçimleri mecliste karara bağlandı. Başkan Halit Doğan, meclis arasında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Yeni meclisin Samsun ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında meclisimizin ilk toplantısını yaptık. Hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek Seçim Kurulu’ndan kesinleşen meclis üye listesinin bildirilmesinin 5’inci gününde yapma durumumuz oluştuğu için Cumartesi günü yani bugün meclisimiz toplanmış oldu. 17 ilçemizde seçilen belediye başkanlarımız ve 17 ilçemizden seçilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimizden oluşan meclisimizle beraber inşallah Samsunumuz hakkında hayırlı kararlar alacak şekilde görev yapmayı Rabb’im bizlere nasip etsin. İlk toplantıyı yapıyoruz. Toplantı gündemimiz gereği bundan sonrasında komisyonlarda görev yapacak arkadaşlarımızı seçmiş oluyoruz. Gizli oyla seçilenler var. Açık oyla seçilenler var. Arkadaşlarımızın tercihlerini bir taraftan yansıtmalarını bekliyoruz. Buna göre de seçilen arkadaşlarımızı ilan ediyoruz. Bundan sonra da mutat bir şekilde aylık olarak toplanacağız. Meclis faaliyetlerimizi de canlı olarak Samsunlu hemşerilerimizin izlemesi için yayınlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. “Kadrolar zamanla oluşacak bir durum” Şehri örnek bir şehir haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Başkan Halit Doğan, “Kadrolar zamanla oluşacak bir durum. Hemen üç gün beş gün diye söylenecek bir şey değil. Biz arkadaşlarımızın hepsinin tecrübelerinden faydalanarak yol yürümeyi tercih etmek istiyoruz. O nedenle de arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Şu anda brifinglerimizi alıyoruz. Memnun olduğumuz bütün arkadaşlarla çalışacağız. Belki arkadaşlardan bir kısmı bizimle çalışmak istemeyebilir. Bu, neticede karşılıklı bir durum. Emek vermek isteyen, şehre hizmet etmek isteyen, özveriyle gayret göstermek isteyen herkesle çalışma arzusundayız. Önemli olan polemiklerden uzak, şehrin sadece hizmet konuştuğu bir 5 yıl yaşansın arzu ediyoruz. İnşallah bu 5 yılın sonunda Samsunlu hemşerilerimizin ‘iyi ki de oy vermişiz, iyi ki de seçmişiz Samsunumuza güzel hizmetleri oldu başkanımızın’ dedikleri bir dönemi hayata geçirmiş oluruz. Günü bereketli geçirmekten başka, proje üretmekten başka Samsunluya bu şehirde yaşamaktan mutlu olduğunu hissettirmekten başka hiçbir derdimiz yok. Kavgamız yok, kaos istemiyoruz. Şehrimizi turizmden tarıma, gencinden yaşlısına, kadınından engellisine, insanların mutlu olduğu örnek bir şehir haline getirmek için var gücümüzle gayretle çalışacağız” diye konuştu. “İlk işimiz trafik, şehrin trafikle alakalı beklentileri var” İlk işlerinin şehrin trafikle alakalı olan beklentilerini çözmek olduğunu belirten Başkan Doğan, “Bir taraftan çalışıyoruz, bir taraftan sabah mesai 06.00 gibi başlıyor, gece 12.00-01.00 gibi bitiyor. Bir taraftan da haftada 3 gün misafirlerimizi ağırlıyoruz. Diğer günlerde de arkadaşlarımızla hem gece hem gündüz diğer günleri üzerinde de çalışıyoruz. İlk işimiz trafik, tabii şehrin trafikle alakalı beklentileri var. Bir tarafta organize sanayi bölgelerimizle alakalı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İş, istihdam, turizm. İşimiz Samsunumuza daha fazla gelir oluşsun. Samsunlu iş ve aş derdinde olmasın. Samsun’un ekonomisi büyüsün. Samsun daha da fazla tanınsın. Samsun insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir olsun arzu ediyoruz. İnşallah hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Meclisten detaylar Toplantıda mevcut Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk tekrar yeni dönemde de meclis başkanvekili seçilirken, 2’nci Meclis Başkanvekili ise MHP’den Abdurrahman Çamaş oldu. Üye seçimlerinin tamamlanmasının ardından denetim komisyonu raporu okundu. Ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram tarafından 5 yıllık eski yönetimin faaliyet raporunun sunumu yapıldı. İlgili maddeler komisyonlara havale edildi.