DÜNYA - 25 Nisan 2019 Perşembe 09:39

Filipinler'in savaş tehdidi Kanada'yı harekete geçirdi

A
A
A
Filipinler'in savaş tehdidi Kanada'yı harekete geçirdi

Kanada hükümeti, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin "savaş" tehdidinden sonra çöp sorununu halletme sözü verdi.

Kanada hükümeti, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ülkesi Filipinler'e bıraktığı çöp konteynerleri yüzünden "savaş" ilan etme tehdidine karşılık sorunu çözmek için birlikte çalışma sözü verdi. Kanada Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Kanada bu sorunu çözmek için Filipinler hükümeti ile işbirliği yapmaya kararlı. Sorunu çözmek ve çöpleri Kanada'ya geri gönderme kararını alan mahkeme kararının farkında" ifadeleri kullanıldı. Elçilik, her iki ülke yetkililerinden oluşan ortak bir teknik çalışma grubunun, çözüme katkı vermek için tüm konu başlıklarını incelediklerini açıkladı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçtiğimiz günlerde ülkesine kendi çöplerini gönderen Kanada’ya, çöplerini geri almadıkları takdirde savaş ilan edeceğini duyurmuştu.  

Serkan Bayar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması çerçevesinde, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi. Çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi. Anketlerde yer alan eğitim konuları Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları görevlilerce dinledi. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.