DÜNYA - 19 Mayıs 2021 Çarşamba 00:01

Filistinli 10 yaşındaki Latif’den uluslararası topluma çağrı

A
A
A
Filistinli 10 yaşındaki Latif’den uluslararası topluma çağrı

Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin bombardımanı sonucu evi yıkılan 10 yaşındaki kız çocuğu Nadeen Abdul Latif, uluslararası topluma İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durması için çağrıda bulunarak, "Sadece güven içinde yaşamak istiyoruz. Bu adil değil" ifadelerini kullandı.

İsrail güçlerinin, Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken, Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin bombardımanı sonucu evi yıkılan ve ölümden kıl payı kurtulan 10 yaşındaki kız çocuğu Nadeen Abdul Latif, İsrail'in saldırılarının durması için uluslararası topluma müdahale çağrısında bulundu. Ailesi ve 6 erkek kardeşiyle birlikte yaptığı basın toplantısında Latif, Gazze Şeridi'nde meydana gelen patlamalar sırasında bir komşusunun başından geçen olaylara değindi. Latif, "Patlamaya hedef olan evlerden birinin komşusu olarak, orada neler olduğunu size bildirmek isterim. Olan şu ki, 5 çocuklu bir anne aile büyüklerinin evlerini ziyaret etmek istedi ve tam o sırada meydana gelen patlama sonucu, anne ve 4 çocuğu hayatını kaybederken, hayatta kalan tek kişi ise 5 aylık çocuğuydu" ifadelerini kullandı.

“Sadece güven içinde yaşamak istiyoruz”

Bölgede ailelerini tamamen kaybetmiş insanlar olduğunu ve bölgenin dışındaki işgalcilerin tatilini kutlarken bu ailelerin ağlamayı asla bırakmadıklarını belirten Latif, "Bütün bu başımıza gelenler nedeniyle barış içinde yaşayamayız ve aynı zamanda birçok insan çaresizlikle karşılaştığı için güçlü kalamayız. İyi bir şey olmuyor. Sadece güven içinde yaşamıyoruz. Sadece güven içinde yaşamak istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

“Filistin için güçlü kalacağız”

Ayrıca konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Latif, "Biz, birlikte güçlüyüz ve hiçbir şey bizi öldürmeyecek. Bizi öldürmeye çalışıyorsunuz ama Filistin için güçlü kalacağız. Sadece Filistin'de olanlar değil. Sakin olamaya çalışıyoruz. Kendimizi çocuklarımızın önünde ağlamamak için tutuyoruz. Bu adil değil" dedi.

“Neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz”

Geçtiğimiz günlerde Latif’in yürekleri burkan konuşması sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Gözyaşları içinde yıkılan evinin önünde tüm dünyaya seslenen Latif, "Halkım için bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapabilirim? Ben sadece 10 yaşında bir kızım" ifadelerini kullanmış, “Doktor olup halkıma faydalı olmak isterdim ama sadece çocuğum ne yapacağımı bilemiyorum. Sadece korkuyorum. Bu yaşanan olayları her gün görüyorum ve ağlıyorum” demişti.

Latif, "Kendime soruyorum, tüm bunları neden hak ediyoruz? Ailem bizden nefret ettiklerini söylüyor, biz Müslüman olduğumuz için bizi sevmiyorlar, neden Müslümanlara böyle davranıyorsunuz? Etrafıma bakıyorum her yerde çocuklar var. Neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz? Bu gerçekten adil değil” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Filistinli Abdel-Latif ve ailesi, geçtiğimiz pazar günü 42 kişinin öldüğü ve 50 kişinin yaralandığı İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği hava saldırısından kurtulmuştu.

Muhammed Rabah
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.