KÜLTÜR SANAT - 25 Nisan 2019 Perşembe 12:10

fizy 22'nci Liseler Arası Müzik Yarışması jüri koltuğunda müzik dünyasının önemli isimleri yer alıyor

A
A
A
fizy 22'nci Liseler Arası Müzik Yarışması jüri koltuğunda müzik dünyasının önemli isimleri yer alıyor

Türkiye’nin en sevilen dijital müzik platformu fizy sponsorluğunda düzenlenen 22'nci Liseler Arası Müzik Yarışması’nın büyük finalinin jüri üyeleri belli oldu.

27 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek finalde; Berksan, Nalan, Tuna Kiremitçi, Melis Sökmen, Cemil Demirbakan, Seyyal Taner, Tarkan Gözübüyük, Turhan Yükseler, Meltem Taşkıran, Figen Çakmak gibi ünlü müzisyen, besteci ve sanatçılar jüri koltuğunda oturacak. Sanatçılar 31 finalist grubun performansını değerlendirecek ve 7 kategoride dereceye giren okulları belirleyecek.

fizy 22'nci Liseler Arası Müzik Yarışması, finalde müzik dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. Yarışmanın kurucusu ve yapımcısı Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun jüri başkanlığını yapacağı 27 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek finalde; Berksan, Nalan, Tuna Kiremitçi, Melis Sökmen, Cemil Demirbakan, Seyyal Taner, Tarkan Gözübüyük, Turhan Yükseler, Meltem Taşkıran, Figen Çakmak gibi ünlü müzisyen, besteci ve sanatçılar jüri koltuğunda oturacak.

Basın jüri üyeleri arasında ise Yavuz Hakan Tok, Nazlı Mengi, Sinem Vural, İlker Gezici, Suat Kavukluoğlu, Funda Karayel, Meltem Fıratlı, Abdullah Malkoç, Ömer Karahan, Oya Çınar, Uygar Taylan, Nil Özer’in yanı sıra radyo programcısı Yasemin Şefik ve radyo-tv programcısı Michael Kuyucu yer alacak. DMC Genel Müdürü Samsun Demir, Sony Music Türkiye Genel Müdürü Şemsettin Göktaş, Dokuz Sekiz Müzik Genel Müdürü Ahmet Çelenk, Pasaj Müzik Kurucusu Murat Doğan, Ossi Müzik Genel Müdürü Hakan Eren ve Prodüktör/Yapımcı Murat Yıldırım gibi önemli müzik yapımcıları da jüri üyeleri arasında olacak.

Açılış Koray Avcı’dan
31 grubun final performansı için sahneye çıkmasından hemen önce ise liselileri bir sürpriz bekliyor. Son dönemin en başarılı şarkıcılarından Koray Avcı yarışma öncesi liselilere başarılar dileyerek hayallerinin peşinden koşmaları için seslenecek.

fizy’den gün boyu canlı yayın
Finalde her sene dönemin en ses getiren isimlerinden seçilerek verilen ‘Yılın Genç Yıldızı’ ödülü ise bu yıl genç isim Derya Uluğ’a verilecek. Genç şarkıcı en sevilen şarkısıyla liseliler için sahne de alacak. Organizasyon boyunca sahnelenecek tüm performanslar, final heyecanı ve ödül töreni fizy’den canlı olarak yayınlanacak. Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki finaline gelemeyenler, yarışmayı gün boyu fizy’den online olarak takip edebilecek.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.