ASAYİŞ - 08 Temmuz 2021 Perşembe 19:16

Foça'da ormanlık alanda yangın!

A
A
A
Foça'da ormanlık alanda yangın!

İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol etme çalışmaları sürüyor. Çıkan yangın ekiplerin 5 saati aşkın çalışmaları sonucu büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yanan alanda soğutma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre yangın, saat 16.00 sıralarında Ilıpınar Mahallesi yakınında bulunan alanda henüz bilinmeyen sebepten çıktı. İddiaya göre, yerleşim alanında çıkan alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçradı. 

Foça'da ormanlık alanda yangın!

Gerenköy mevkiine kadar ormanlık alanda geniş bir alana yayılan alevlere İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter ve 23 arazöz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler müdahale gerçekleştirdi.

Büyük ölçüde kontrol altında

Öte yandan, saat 21.00 sıralarında etrafı çevrilen ve yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirlenen yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın devam etmesi sebebiyle ekiplerin dikkatli çalışması devam ediyor.

Yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için jandarma ve orman ekipleri tarafından başlatılan çalışma sürüyor.

Foça'da ormanlık alanda yangın!

Etrafı çevrildi, tehlike arz etmiyor

4 saatten uzun süredir devam eden yangın saat 21.00 sıralarında etrafı çevrilirken, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısmen parlamaların olduğu alanda ekipler arazözler ve itfaiye araçları ile karadan müdahalelere devam ederken, havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerle havadan çalışmalar sonlandırıldı. Ekiplerin kararan havaya rağmen alevlerle mücadelesi sürüyor.

Foça'da ormanlık alanda yangın!

Sesleri duyup yangına koştular

Yangının çıktığı bölgenin yakınında evleri bulunan vatandaşlar ise alevleri fark ederek derhal müdahaleye koştuklarını belirtti. Bölgedeki vatandaşlardan İhsan Çetin, "Biz evde otururken yangından çıkan sesleri duyduk. Benzinliğin oradaki çamlık bölgesinden çıktı yangın ve Gerenköy istikametine doğru gitti. Perişan haldeyiz. Çok büyük bir yangın. Çocukluğumuzun geçtiği yerler yabana gitti. Arka tarafta tapulu zeytinlik alanımız vardı 20 dönüm civarı orası yandı. Bizim hayvanlarımızda çok şükür bir şey yok ama ormandaki hayvanlar ne yazık ki gitti. Panik yaşadık çok çünkü herkesin köyde evleri ağılları var. Herkes çok yoğun çaba gösterdi" açıklamasında bulundu.

Foça'da ormanlık alanda yangın!

Başka bir vatandaş Nuri İzmirli ise, "Ilıpınar civarındaki çamlık alanda başladı yangın biz de büyük panik yaşadık. İtfaiyeler gelene kadar kendi imkanlarımızla, traktörlerimizle müdahale etmeye çalıştık. Ama alevlerin önüne geçemedik alevler Gerenköy'e kadar ilerledi. Ateşin içindeydik, evimizin yakınları yandı. Önüne geçmeye çalıştık ama alevler çamları sardı. Zeytin ağaçları yandı, çam ağaçları yandı. Her orman köyünde özellikle yaz mevsiminde 2 itfaiye aracının hazır bulunması gerekiyor. Evimize, arsamıza sıçrayacaktı biz müdahale etmeseydik. Gerçekten çok üzüldük" dedi.

Foça'da ormanlık alanda yangın!

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri - İsmail Hakkı Ergün - Ersoy Toptaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.