KÜLTÜR SANAT - 23 Aralık 2020 Çarşamba 16:31

Fotoğrafçılığın Geleceği

A
A
A
Fotoğrafçılığın Geleceği

Fotoğraf sanatçısı Orhun Kalender fotoğrafçılıkta büyük atılımlar yapan Theorhun imzasıyla fotoğrafa başlama hikayesini ve fotoğrafçıılık sanatını aktardı.

Fotoğrafçı Orhun Kalender’den Fotoğraf Sanatı

Fotoğraf sanatının modernleştiği günümüzde, fotoğraf bir sanat mıdır yoksa değil midir tartışmaları geride kaldı. Bu dönemde yeni fotoğrafçılar çıkarken, bu sefer de kimler fotoğrafçı kimler değil düşüncesi yaygınlaşıyor. Ancak tıpkı genç sanatçı gibi fotoğraf alanında yeteneğini ve bilgisini kullananlar kendilerini göstermeyi her zaman başarıyor. Yeni nesil fotoğrafçılık alanında ilgileri üzerine çeken genç sanatçı, fotoğrafın hem zor hem de çalışma gerektirdiğini vurguladı.

İyi bir makine değil, iyi bilginin de önemli olduğu fotoğrafçılık alanında Londra’ya uzanan macerasından sonra geleceğin fotoğrafçıları arasında anılmaya başladı. Birçok festivalde yer alan sanatçı Londra’da anılan fenomen sanatçılardan biri oldu. Türkiye’de 50 ve üzeri DJ fotoğrafları çekerken, sanatın yaşama ve yaşam tarzına yansımaları hakkında bilgilerini yeni fotoğrafçılarla paylaştı. Geleceğin fotoğrafçısı olarak anılmasının yanı sıra İnstagram’da da fenomen olmanın verdiği etkiyle tanınırlığı artmaya devam ediyor.

Fenomen Fotoğrafçı Orhun Kalender

Ankara’dan dünyaya açılan fotoğrafçılık macerasında geleceğin en iyi fotoğrafçılarından biri olmanın verdiği en önemli etki öncellikle sosyal medya gibi platformda fark oluşturmak. Sanatın yansıdığı sosyal medya alanında insanlar sevdiği işleri paylaşmayı seviyor. Theorhun olarak, paylaşımlarının verdiği yetkiyle insanların gözünü alamadığı güzel fotoğraflar çekerek mesleğinin zorluklarından da bahsediyor. Dünyadaki festivallerde öğrendiklerini hayata geçirmeyi planlarken, Londra’da da adından söz ettiren sanatçı, Türkiye’nin en genç ve en iyi fotoğraf sanatçılarından biri olarak ileride de anılacağa benziyor.

Orhun Kalender (Theorhun) Kimdir?

Fotoğrafçılık ve editörlük yapan Orhun Kalender, sevilen sanatçılar arasında yerini alırken çalışmalarına devam etmektedir. Aslen Ankaralı olan sanatçı, Türkiye’den İngiltere’ye uzanan maceralarıyla, sosyal medya alanında da ilgi görmeye devam ediyor. Festivallerde ve DJ konseptlerinde adından söz ettiren sanatçı, son dönemin en sevilen fotoğraflarını instagram adresinde yayınlıyor. @madocofficial ve @postmalone üzerinden yayınlanan fotoğrafları, Londra’nın en iyi festivalleri arasında görülmektedir. Henüz 21 yaşında olan fotoğrafçı ilgileri üzerine çekmeye devam ederken çalışmalarını genişletiyo  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.