SPOR - 07 Aralık 2019 Cumartesi 22:02

Galatasaray, Alanyaspor'a kaybetmiyor

A
A
A
Galatasaray, Alanyaspor'a kaybetmiyor

Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ile bugüne kadar oynadığı 7 maçı da kaybetmedi. Söz konusu karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar 6 galibiyet alırken, 1 kez de berabere kaldı.

Süper Lig’in 14. haftasında evinde Alanyaspor ile mücadele eden Galatasaray, rakibiyle 7. kez karşılaştı. Resmi maçlarda bugüne kadar rakibine mağlup olmayan sarı-kırmızılılar, bu müsabakada da bunu sürdürdü. Aslan böylece rakibine karşı 6 galibiyetini aldı. Geride kalan 1 karşılaşmada berabere sona erdi. Söz konusu maçlarda Galatasaray 21 gol kaydederken, Alanyaspor 6 kez gol sevinci yaşadı.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul La Liga’da El Clasico heyecanı yaşanacak İspanya La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, yarın sahasında Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Ligde liderlik koltuğunda oturan Madrid ekibi, müsabakadan galip ayrılması halinde rakibiyle puan farkını 11’e yükselterek şampiyonluk yolunda önemli bir adım atacak. İspanya La Liga’nın 32. haftası ’El Clasico’ mücadelesine sahne olacak. Real Madrid ile Barcelona arasında TSİ 22.00’de Santiago Bernabeu’da oynanacak müsabakada hakem Cesar Soto Grado düdük çalacak. Ligde 78 puanla liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, 31 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Barcelona ise 31 haftada 21 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı ve topladığı 70 puanla zirve takibini sürdürüyor. Her iki takım da hafta içi UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçlarında sahaya çıktı. Katalan ekibi, Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain’e 4-1 kaybederek turnuvadan elenirken, Madrid ekibi ise Manchester City’i elemeyi başardı ve yarı final biletini aldı. Madrid ekibinde forma giyen Arda Güler, bu sezon ligde sadece 5 maçta görev alırken, 1 golü bulunuyor. Milli futbolcu yarın süre alması halinde El Clasico’da ilk kez sahaya çıkacak. El Clasico’da 257. maç Real Madrid ile Barcelona, 26 Mart 1916’da ilk kez oynadıkları müsabakadan bugüne 256 kez karşılaştı. Ezeli rekabette Madrid 104 kez sahadan galip ayrılırken, Barça 100 maçta kazanan taraf oldu. 52 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Real Madrid, ezeli rakibine karşı İspanya Kral Kupası, La Liga ve İspanya Süper Kupa’da sahadan galip ayrıldı ve bu maçlarda 10 kez gol sevinci yaşadı. Ligde 188. randevu İki takım, La Liga’da bugüne kadar 187 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Madrid 78 galibiyet elde ederken, Barcelona ise 74 kez rakibine üstünlük sağladı. İki takım arasında oynanan 35 müsabaka ise berberlikle sonuçlandı. Eflatun-beyazlılar bu maçlarda 301 gol atarken, Barça 299 gol buldu. Ligin ilk yarısında Barcelona’nın sahasında oynanan mücadeleyi konuk ekip Jude Bellingham’ın golleriyle 2-1 kazandı. En golcü ve en az gol yiyen takım Real Madrid Ligde 25 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Real Madrid, 67 gol atarak ligin en golcü takım konumunda bulunuyor. Eflatun-beyazlılar 20 golle de ligin en az gol yiyen takımı. Deneyimli kaleci Courtois’nın bu sezon sakatlığı nedeniyle forma giyemediği takımda Kepa Arrizabalaga ve Andriy Lunin kaleyi korurken, Real 16 maçta kaleyi gole kapatmayı başardı.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak: “ Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” Malatya’nın Akçadağ ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremin izlerini silmekte kararlı olduklarını kaydederek, tek bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberinde AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, İl Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Özhüsrev, Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce ile birlikte ziyaret ettiği Akçadağ’da bir dizi temaslarda bulundu. İlçe girişinde vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri ile karşılan AK Parti heyeti ilk olarak partinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. AK Parti Akçadağ İlçe Teşkilatı ziyareti sonrası Akçadağ Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ile Akçadağ Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden heyet Kaymakam Adem Topaca, Belediye Başkanı Hasan Ulutaş ve Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ile de bir süre görüştü. Kurum ve STK ziyaretlerinin ardından çarşı esnafı ile de bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ilçenin sembol mekanlarından Zeytin Dalı Çarşısı’nda vatandaşlarla çay içerek bir süre sohbet edip istek ve talepleri dinledi. “Devlet millet el ele depremin izlerini sileceğiz” Akçadağ genelinde toplamda 46 mahallede köy evi çalışmalarının sürdüğünü belirtip tek bir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, tamamlanan kalıcı konutların ise hak sahiplerine çekilen kuralarla teslim edildiğini kaydederek, Emlak Konut tarafından ilçe merkezinde yapımına devam edilen yeni Akçadağ çarşısında ki çalışmaların ise tüm hızıyla sürdüğünü aktardı. İlçeye bağlı Başpınar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 316 konuta ilaveten ikinci etap kalıcı konut çalışmalarında önemli bir mesafenin kat edildiğini kaydeden Ölmeztoprak, birkaç yıl içerisinde Akçadağ’da konut sorununun tamamen çözülmüş olacağını ifade edip, devlet millet el ele vererek depremin izlerini sileceklerini söyledi. Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak daha sonra ilçe merkezinde taziye ziyaretlerinde bulundu.