ASAYİŞ - 19 Nisan 2021 Pazartesi 21:00

Gazeteciye silahlı saldırıda karar

A
A
A
Gazeteciye silahlı saldırıda karar

Gaziantep'te gazeteci Mahmut Özkılıç’a 3 yıl önce düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin görülen davada, 2 sanık 20'şer yıl, 2 sanık 16 yıl 8'er ay, bir sanık ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziantep'te 3 yıl önce yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi olan Mahmut Özkılıç’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Gaziantep 4 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Karar duruşmasında mahkeme heyeti 2 sanığa 20'şer yıl, 2 sanığa 16 yıl 8'er ay, bir sanığa da 10 ay hapis cezası verdi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Selçuk Y., İrfan G., Yılmaz Y. ile Kayseri'de bir iş adamının öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan Sadık Onur M. bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken tutuksuz sanık M.P'nin katıldığı duruşmada, gazeteci Mahmut Özkılıç ile taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaların asılsız olduğunu belirterek haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Savunmalardan sonra verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Sadık Onur M. ve Selçuk Y'ye, "nitelikli öldürmeye teşebbüs" suçundan 20'şer yıl hapis cezası verirken aynı suçtan sanıklar İrfan G. ve Yılmaz D'yi 16 yıl 8'er ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, tutuksuz yargılanan Sadık Onur M.'nin tutuklanmasına karar vererek, sanık M.P'ye ise "suçluya yardım" suçundan 10 ay hapis cezası verdi.
İleri Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi olan Mahmut Özkılıç, 27 Nisan 2018'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralanmıştı.

Muhammet Abdulkadir Esen
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.