SPOR - 01 Aralık 2020 Salı 12:58

Gazi Üniversitesi’nden UEFA Şampiyonlar Ligi’ne giden yol

A
A
A
Gazi Üniversitesi’nden UEFA Şampiyonlar Ligi’ne giden yol

Süper Lig’de maç yöneten FIFA Kokartlı hakem Ali Palabıyık, “FIFA kokartı takmış hakemlerimizin tecrübelerinden faydalanmaya özen gösterdim. Onların sadece saha içinde değil saha dışındaki hareketlerinden de bir şeyler öğrenerek kendime katkı sağlamaya çalıştım” dedi.

Ankara’da 1981 yılında doğan Ali Palabıyık, 2005 yılında Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde eğitimine başladı. Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nden 2009 yılında mezun olan Palabıyık, 18 yaşında hakemliğe başladı. 7 sene Süper Lig’de yardımcı hakem olarak görev yapan Ali Palabıyık, 2012 yılında üst klasman hakem oldu. Palabıyık, 2015 yılından bu yana FIFA kokartı sahibi. Özel bir okulda görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapan Eda Palabıyık ile evli olan Ali Payabık’ın Ege, Efe ve Alp adında 3 oğlu bulunuyor.

“FIFA kokartı takmış hakemlerimizin tecrübelerinden faydalanmaya özen gösterdim”

Hakem Ali Palabıyık, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde görev almanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Hakemliğe başladığı ilk günlerden bu yana FIFA kokartı takarak Avrupa kupalarında görev almayı ve Türkiye’yi yurtdışında temsil etmeyi hedeflediğini söyleyen Palabıyık, “Bunun için çok çalıştım. FIFA kokartı takmış hakemlerimizin tecrübelerinden de faydalanmaya özen gösterdim. Onların sadece saha içinde değil saha dışındaki hareketlerinden de bir şeyler öğrenerek kendime katkı sağlamaya çalıştım. Halis Özkahya’nın 2013 yılında yönettiği Rosenborg-St.Johnstone karşılaşmasının dördüncü hakemiydim. Bu benim ilk Avrupa kupası maçı deneyimimdi. Böylece yurtdışında ülkemi temsil etme onurunu yaşamıştım. Ayrıca bir hedefimi de gerçekleştirmiştim” şeklinde konuştu.

“Bu sezon Cüneyt Çakır’la birlikte ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil ediyoruz”

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde görev almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ali Palabıyık, “Ülkemi yurtdışında da temsil ederek en iyi şekilde hizmet vermek istiyorum. Bu sezon Cüneyt Çakır’la birlikte ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil ediyoruz. Umarım gelecek yıllarda UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında daha çok Türk hakemi görürüz” diye konuştu.

“Okulda öğrendiklerimin gelişimime katkısı büyüktür”

Ali Palabıyık, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olmaktan dolayı gurur duyduğunu da söyledi. Bu fakültenin kendi alanında Türkiye’nin en eski eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Palabıyık, “Kurulduğu günden bu yana Türk sporuna pek çok değer kazandırmıştır. Bugün Türkiye’deki birçok kulübün sporcusu, antrenörü ve yöneticisi bu okulun mezunudur. Bu okulda, Spor Bilimleri alanında Türkiye’nin önde gelen değerli öğretim elemanlarından eğitim aldım. Okulda öğrendiklerimin gelişimime katkısı büyüktür. Gerek öğrenciliğim döneminde gerekse de meslek hayatımda Gazili olmanın ayrıcalığını her zaman yaşadım. Ben de bu okulun mezunu olmaktan dolayı çok mutluyum. Okulumla bağlantım kopmadı. Gazi Üniversitesi Atletizm Pisti’nde haftada 2 gün antrenmanlarıma devam ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“Öğrenci arkadaşlarımız okulda geçirdikleri zamanı çok iyi değerlendirsinler”

FIFA kokartlı hakemi Ali Palabıyık, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde okuyan öğrencilere nasihatlerde de bulundu. Öğrencilerden Gazi’nin adını taşıyan seçkin bir okulda okuduklarını asla unutmamalarını isteyen Palabıyık, “Öğrenci arkadaşlarımız okulda geçirdikleri zamanı çok iyi değerlendirsinler. Öğrenmenin yaşının olmadığını, hayat boyu devam eden bir etkinlik olduğunu asla unutmasınlar. Her zaman çalışsınlar ve hep daha fazlasını istesinler. Hedeflerini yüksek tutsunlar. İnandıkları ve çalıştıkları zaman, gayret gösterdikleri zaman hedeflerini gerçekleştirebileceklerini bilsinler. Kendi alanlarında başarılı insanları örnek alsınlar, onları takip etsinler. Onların deneyimlerinden yararlansınlar. Kendilerine, ailelerine ve ülkelerine hayırlı ve faydalı bir birey olmak için çabalasınlar” ifadelerini kullandı.

Utku Şimşek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.