SPOR - 28 Ocak 2021 Perşembe 11:35

Gaziantep FK ile Galatasaray 4. randevuda

A
A
A
Gaziantep FK ile Galatasaray 4. randevuda

Galatasaray, Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK ile ligde 3 kez karşılaştı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 2 kez kazanırken, 1 mücadele de berabere bitti.

Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray yarın saat 19.00’da deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet sonucunda aldığı 39 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Gaziantep ekibi ise 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 35 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Ligdeki 4. randevu

Gaziantep FK ile Galatasaray, bugüne kadar Süper Lig’de 3, Türkiye Kupası’nda da 1 olmak üzere 4 kez karşı karşıya geldi. Ligdeki maçlarda sarı-kırmızılılar 2 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sona erdi. İki takım daha önce 2013-2014 sezonunda Türkiye Kupası 4. Turu’nda karşılaştı. İstanbul’da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar penaltılar sonucunda 6-5 kazanmıştı. Ligdeki maçlarda Galatasaray’ın 8 golüne, Gaziantep FK 4 golle karşılık verdi.

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-1’lik skorla kazandı.

Deplasman karnesi

Galatasaray ligde geride kalan haftalarda deplasmanda 10 karşılaşmaya çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 6 galibiyet alırken, 4 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Aslan rakip fileleri 17 kez havalandırırken, kalesinde 11 gol gördü. Cimbom dış sahada son olarak Yeni Malatyaspor ile karşılaştı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Son iki maçında yenilmedi

Süper Lig'de son iki maçından galip ayrılan Galatasaray, Gaziantep FK maçıyla galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılılar bu mücadelenin ardından Medipol Başakşehir ile sahasında, Fenerbahçe ile de deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Ligin en az gol yiyen takımı

Galatasaray bu sezon savunmada gösterdiği başarılı performansla ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar geride kalan haftalarda kalesinde 17 gol gördü. Cimbom ayrıca ligde 9 maçta da kalesini gole kapadı.

Luyindama ve Belhanda sınırda

Galatasaray, Gaziantep FK maçı öncesinde iki futbolcusu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Younes Belhanda ve Christian Luyindama, karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde sahasında oynayacağı Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımının yanında olamayacak.

Mbaye Diagne'nin cezası bitti

Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, Beşiktaş derbisinde direkt kırmızı kart görmüş daha sonra 2 maç men cezası almıştı. Diagne, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor maçlarında cezasını çekti. 29 yaşındaki futbolcu, Teknik Direktör Fatih Terim'in görev vermesi halinde sahada olabilecek.
Galatasaray'ın iki yeni transferi Henry Onyekuru ile Halil Dervişoğlu'nun lisansları çıkarıldı. İki futbolcu, Teknik Direktör Fatih Terim'in görev vermesi halinde oynayabilecek.

Galatasaray'da Radamael Falcao, Sofiane Feghouli, Emre Taşdemir, Oğulcan Çağlayan ve Şener Özbayraklı'nın sakatlıkları bulunuyor. Yılbaşı gecesi yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle tedavisi süren Omar Elabdellaoui de maçta oynayamayacak.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de ’Kardeşler Çetesi’ne operasyon: 13 gözaltı İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve senet ele geçirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.