SPOR - 27 Haziran 2019 Perşembe 14:59

Gaziantepspor tesisleri çürümeye terk edildi

A
A
A
Gaziantepspor tesisleri çürümeye terk edildi

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden Gaziantepspor, son yıllarda borçları nedeniyle zor günler geçiriyor. Süper Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e kadar düşen kırmızı-siyahlı kulüpte geçmişten günümüze birçok futbolcunun maçlar için hazırlandığı Celal Doğan Tesisleri şimdilerde çürümeye terk edilmiş durumda.

Bir dönem Süper Lig'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla mücadele eden Gaziantepspor, borçları nedeniyle 2 yılda Süper Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e kadar düştü. Geçtiğimiz yıllarda başarılarının yanı sıra Türk futboluna kazandırdığı yıldızlarla da dikkat çeken Gaziantep temsilcisinin maçlara hazırlandığı, kamp yaptığı hatta bazı futbolcuların da kaldığı Celal Doğan Tesisleri' ise çürüyor.

Elektriği suyu kesik
Gaziantep ekibinin tesislerinde kesilmiş olan elektrik, su ve doğalgaz ise ödenemeyen borçlar yüzünden aylardır açılamadı. Tesisler herhangi bir güvenlik önlemi alınamadığı için hırsızların uğrak noktası haline geldi. Personel çalıştıramayan tesislerin antrenman sahaları da kurudu. Odaları harap edilen Celal Doğan Tesisleri’nin içler acısı hali İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi.

Sahalar tarlaya dönüştü
Yeri ve özellikleri bakımından Türkiye’nin en iyi tesislerinden biri olan Celal Doğan Tesisleri’nin bugünkü harabe hali yürekleri burkuyor. Mutfak malzemeleri, mazgallar, demirler gibi para eden malzemeleri çalınan tesislerde bulunan 3 saha da bakımsızlıktan tarlaya dönüştü. Kapıları, dolapları kırılan tesislerdeki kulübe ait evrakların bile talan edildiği görüldü.

Gaziantepspor tesisleri çürümeye terk edildi

2 yılda TFF 2. Lig'e kadar düştü
Yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle iki yıl önce Süper Lig’e, geçtiğimiz yıl Spor Toto 1. Lig’e veda eden Gaziantepspor, bu yıl da maddi imkansızlıklardan kurtulamayınca ceza aldı. Bu yıl TFF 2.Lig’den de çekilen Gaziantepspor'un önümüzdeki sezon FIFA'dan aldığı ceza nedeniyle BAL'da oynaması bekleniyor.

Tüm gelirlerine temlik konuldu
Geçmiş yönetimlerin hatası ve ekonomik sorunlar nedeniyle bir türlü toparlanamayan ve eski başarılı günlerine dönemeyen kulüp, son yıllarda sayısız kere olağanüstü seçim yapmasına rağmen dar boğazdan çıkamadı. Futbolcular, teknik adamlara ve personellere olan borçlar nedeniyle de kulübün tüm gelirlerine temlik konuldu.

Taktik tahtasındaki ünlü futbolcular kaldı
Harabeye dönen kulübün tek zarar görmeyen yeri ise tesislerin soyunma odasındaki taktik tahtası oldu. Harabe haldeki soyunma odasında bulunan taktik tahtasında yazan Özden, Binya, Dany, Serdar, Şenol, Orhan, Yasin, Sosa, Popov, Sapara ve Cenk Tosun'dan oluşan ilk 11 ise dikkat çekti. Kulübün 3-4 yıl önceki kadrosunda bulunan oyuncuların isimlerinin yazılı olduğu tahtanın yıllardır bu şekilde kaldığı tahmin ediliyor.

Çek futbolcunun ölümü kötü günlerin başlangıcı oldu
Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral, 2017 yılında evinde kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar etmesi kırmızı-siyahlı kulübün kötü günlerinin adeta başlangıcı oldu. Bitimine 5 hafta kalan Süper Lig'de Rajtoral'dan intiharından sonra Gaziantepspor oynadığı 5 maçın 4'nü kaybederken sadece birinde berabere kalabildi. Art arda gelen puan kayıpları ile birlikte takım içerisinde başlayan huzursuzluk ve maddi imkansızlıklarla takım sezon sonunda ligden düştü.

Gaziantepspor tesisleri çürümeye terk edildi

Gaziantepspor'un Türk futboluna kazandırdığı yıldızlar
Uzun yıllar Süper Lig’de mücadele edip Türk futboluna Cenk Tosun, Fatih Tekke, Hasan Özer, Erhan Namlı, İsmail Köybaşı, Oktay Derelioğlu, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ, Mehmet Polat ve Ayhan Akman gibi çok önemli yıldızlar kazandıran, 2004 yılında Kamil Ocak Stadı’nda kazanılan 1-0’lık Roma zaferiyle bütün ülkeyi sevince boğan, 2001 yılında ise son haftalarda kaçırdığı şampiyonlukla hafızalara kazınan Gaziantepspor, şimdi her anlamda yaşam savaşı veriyor.

Hasan Şahin: "Tesislere bakacak kadar maddi gücümüz dahi yok"
Kulübün ve tesislerin son durumu hakkında bilgi veren Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin, elektrik ve su olmadığı için hiçbir bakım yapamadıklarını açıklayarak, "Borçlar nedeniyle personel çalıştıramıyoruz. Dediğim elektriğimiz olduktan sonra biz gerekli bakımı yapacağız. Elektrik borcu da bize değil, eski Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olan Gazişehir Gaziantep’e ait bir borçtur. Bu kulüp, bu tesisler yaşayacaktır ben sadece elektriğimizin açılmasını istiyorum. Durum içler acısı ve bu ayıp Gaziantep şehrinin ayıbıdır. Önümüzdeki süreçte sezon başladığında biz futbolcularımızı mum ışığında mı oynatacağız. Hiçbir yerden destek görmeden biz bu kulübü yaşatamayız. Bu süreçte bize söz verilmesine rağmen şehrimizdeki bürokratlar da bize sahip çıkmadı, destek olmadı. Çünkü Gaziantepspor’un bir kuruş geliri yok, bütün gelirlerine temlik konulmuş" şeklinde konuştu.

"Gaziantepspor kurtulacak"
Gaziantepspor'u yaşatmak için her şeyi yapacaklarını da açıklayan Şahin, "Neye mal olursa olsun bu Gaziantepspor kurtulacak. Ben bir şekilde evimi de satsam, arabamı da satsam, dilensem de Gaziantepspor'u bu krizden çıkaracağım. Gelecek sezonda nerede, hangi ligde olursak olalım çıkıp yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu takım Gaziantep şehrinin onuru, şerefi ve namusudur. Sadece şehirden biraz olsun destek görmek istiyoruz. Çok bir şey istemiyoruz. Biz bir şekilde çıkıp oynayacağız, aşacağız bunları" diye konuştu.  

Metin Faruk Tamer - Said Vakkas Yağcı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada Sultanbeyli’de annesiyle birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Feci kaza ise bir bir iş yerinin güvenlik kameralarına anbean yansırken, metrelerce havalanan kız çocuğu yere çakıldı. Kaza, akşam saatlerinde Sultanbeyli’de Battalgazi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde annesi ve kardeşiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki A. M. Ş.’ye cadde üzerinde otomobil çarptı. Çarpmanın etkisile minik kız çocuğu metrelerce havalanarak yere çakıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirerek hastaneye kaldırırken, sürücü kaçtı. Çalışma başlatan polis ekipleri, sürücü G.D.’yi gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. “Yetkililerin önlem alması lazım” Kazayla ilgili konuşan mahalle sakini Muhammed Yavuz, “Biz de bu mahallede yaşıyoruz, kazayı duyar duymaz büyük bir üzüntü duyduk. İşlek cadde, çoluk çocuk annesinden kaçıyor. Böyle kötü bir durumla karşılaşıyoruz. Benim de kız çocuğum var. Çocuğun durumu ağır, inşallah iyileşir. Buna bir ’dur’ demek lazım. Her gün haberlerde görüyoruz. Caddeye bir kasis mi olur, hız engelleyici mi olur ya da trafik lambası mı olur... Yetkililerin buna bir ’dur’ demesi lazım.” diye konuştu.
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.