KENT HABERLERİ - 02 Eylül 2017 Cumartesi 13:47

Gaziosmanpaşa Belediyesi hayırseverlerden topladığı etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

A
A
A
Gaziosmanpaşa Belediyesi hayırseverlerden topladığı etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kurban kesen ve bağış yapmak isteyen hayırseverlerden topladığı etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Yardımsever vatandaşların bağışladığı etleri toplayan belediye ekipleri, aş evinde eşit miktarda paketleme yaptıktan sonra başta yetim ve kimsesizler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, yardımsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında ‘İyiliğe El Uzat’ organizasyonu adı altında köprü oluşturdu. Gaziosmanpaşa Belediyesine ait 444 0 467 no.lu çağrı merkezini arayan vatandaşlar, kestikleri kurbanlıkları ihtiyaç sahiplerine dağıtılması yönünde yardım istiyor. Çağrı merkezindeki belediye çalışanları, bağış yapmak isteyen vatandaşların iletişim bilgilerini alıp, etleri toplayacak ekiplere iletiyor. Ekipler ise kısa zamanda hayırsever vatandaşlara ulaşıp bağışlanan etleri alıyor. Hayırseverlerden alınan etler, Belediyeye ait aş evine getiriliyor ve burada yıkanıp eşit parçalar haline getiriliyor. Eşit parçalar haline getirilen etler yine eşit miktarda paketlere dolduruluyor.
Etleri paketleyen ekipler, daha sonra belirledikleri başta yetim öksüz ve kimsesizler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Toplanan etlerden yine ihtiyaç sahibi olup ve İstanbul’da mülteci olarak yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara da veriliyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, “Biz belediye olarak “İyiliğe El Uzat” adı altında organizasyon düzenledik. Hayırseverler yapmak istedikleri bağışların dağıtımında sorun yaşıyorlar. Biz çağrı merkezimiz vasıtasıyla bu hayırseverlerden gelen talepler doğrultusunda mobil ekiplerimiz gidip bağışlanan etleri topluyor. Ardından aşevine getirip burada hazırlıklarını yapıyoruz. Sonrasında bunları paketleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Burada ilçemizdeki yetim ve ihtiyaç sahipleri bunlardan istifade ediyorlar. Dün itibari ile yaklaşık 500 kilo et yardımı topladık. İnşallah bayram süresince bu artarak devam edecek” diye konuştu.

Mehmet Altunışık
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."