ASAYİŞ - 05 Temmuz 2022 Salı 10:03

Genç kadına komşusundan "Oğlun kapıyı hızlı kapattı" dayağı

A
A
A
Genç kadına komşusundan "Oğlun kapıyı hızlı kapattı" dayağı

Adana’da bir kadın, 9 yaşındaki oğlu apartmanın giriş kapısını hızlı kapattığı için evladının gözü önünde komşusu tarafından silahla tehdit edilip, darp edildi. Darp raporu alarak komşusundan şikayetçi olan genç kadın, “Oğlumun gözü önünde bana ‘Senin beynini patlatırım’ dedi. Benim bu ülkede başka kadınlar gibi ölmem mi gerekiyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde geçen Cumartesi gece 00.30'da meydana geldi. Eşi İstanbul’da çalışan ve 3 çocuğuyla birlikte Adana’da yaşayan Türkmenistan uyruklu Guncha Turna Yazova (30) çocukları meyve istediği için 9 yaşındaki oğlu İlham ile birlikte yan sokaktaki manava gitti. Tekrar apartmana geldiği sırada ise Yazova’nın oğlu İlham, apartmanın giriş kapısını hızlı kapattı.

Genç kadına komşusundan

Önce küçük çocuğa, ardından annesine küfür etti

İddiaya göre, bu sırada zemin katta oturan Uğur B. ise kapıyı hızlı kapattığı için küçük çocuğa küfür etti. Ardından genç kadın da komşusuna ‘Neden oğluma küfür ediyorsun?’ diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Uğur B., genç kadına da küfür edip elindeki tabancıyı gösterip tehditler savurdu.

İkili arasındaki sözlü tartışmanın büyümesi üzerine Uğur B., tabancası ile apartmanın bahçesine çıkıp genç kadını darp etti. Bir süre darp edilen genç kadın, daha sonra komşuları tarafından kurtarıldı. Uğur B.’nin evinden çıkışı, komşuların yardıma koşma ve apartmanın bahçesindeki kargaşa anı da güvenlik kameralarına yansıdı.

Uğur B.’nin elinden kurtulan genç kadın durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Uğur B. gözaltına alınırken genç kadın da darp raporu alarak şikayetçi oldu. Ancak Uğur B., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olaydan 1 gün sonra ise Gohnca Turna Yazova, kapısına Uğur B.’nin dayandığını, kapıya silahla vurduğunu ancak kendisinin kapıyı açmadığını öne sürdü.

Genç kadına komşusundan

“Önce küfür etti, daha sonra saldırdı”

Vücudundaki darp izlerini gösteren Guncha Turna Yazova, “Beni darp etmeden önce silah gösterip oğlumun gözü önünde ‘Senin beynini patlatırım’ dedi. Benim bu ülkede başka kadınlar gibi ölmem mi gerekiyor? Benim çocuğuma küfür ettikten sonra ‘Neden terbiyesizlik yapıyorsun? Küçük bir çocuğa böyle küfür edilir mi?’ dedim. Daha sonra da bana ‘Sen kimsin’ diyerek küfür etti. Daha sonra da kapıdan çıkıp bana saldırdı. Ertesi gün silahla geldi ve evimin kapısına vurdu” diye konuştu.

“Herkes olayı seyretti”

Apartmandaki birçok kişinin de balkonlardan olayı seyrettiğini söyleyen Yazova, “Ben burada çocuğumun gözü önünde darp edilirken kimse yardıma gelmedi. Herkes seyretti. Bir süre sonra bir komşu gelip bana yardım etti ve beni onun elinden kurtardı” ifadelerini kullandı.

Şikayetçi olduğunu ve hakkını arayacağını anlatan Guncha Turna Yazova, “Ben o kişinin devlet memuru olduğunu daha sonradan öğrendim ve darp raporu aldım. Şikayetçiyim. Ben çocuğumun gözü önünde darp edildim. Eğer eşim burada olsa daha kötü olaylar olabilirdi. Şu anda elini kolunu sallayarak serbest bir şekilde geziyor” dedi.

Umutcan İşledici
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Özer, koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti. Esenyurt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda Yenikent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz ve sınıf arkadaşları, Okul Müdürü Şener Yıldırım, Sınıf Öğretmeni Leyla Özgür Onur, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i ziyaret etti. Başkan Özer ziyarette koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti. Başkanlık makamına oturan küçük Nehir yaptığı konuşmada tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, okullarda ve Esenyurt’ta yapılması gereken çalışmaları anlattı. Nehir Düz, öncelikle okulunda yapılması gereken çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi: “İlk olarak okulumuzun duvarlarına badana yapılması gerekiyor. Sonrasında ise okulumuzun bahçesinde yapılması gereken düzenlemeler ile çevresinde asfalt yenileme çalışmalarının yapılmasını istiyorum. Bir de ilçemiz genelinde devlet hastanelerinin yaygınlaştırılması, çocuklar için kütüphaneler, ders çalışma kursları ve oyunlar oynayabilmemiz için parklar yapılmasını istiyorum. Yapılacak olan bu çalışmalarla ilçemiz daha güzel bir görünüme kavuşabilir” dedi. “Çalışmaları yaygınlaştırmak önemli” Nehir’in okulu ve ilçeyle ilgili taleplerine katıldığını söyleyen Başkan Özer, “Ben de söylediklerine katılıyorum. Sorunlarımızın başında eğitim ve sağlık geliyor. Çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okuyor. Bu aslında hiç hak etmediğimiz bir durum. Bu durumunun hızlıca değiştirilmesi lazım. Ayrıca Nehir’in sağlıkla ilgili tespitlerine de katılıyorum. Özellikle gençlere, kadınlara yönelik ilçe genelinde sağlık çalışmalarını yaygınlaştırmamız son derece önemli” ifadelerini kullandı. Ziyarete katılan diğer öğrencilerin de taleplerini tek tek dinleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak hepsine başarılar diledi.
İstanbul Arnavutköy’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı Arnavutköy Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında festival havasında eğlenceler düzenlendi. Sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar, çocuklar için gün boyu süren etkinliklerle devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Arnavutköy’de düzenlenen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Arnavutköy Şehir Parkı ve Hadımköy Meydanı’na kurulan etkinlik alanlarıyla çocuklar doyasıya eğlendi. Animatör gösterileri, şişme oyun alanları, ikramlıklar ve gösterilerin gün boyu devam ettiği festival tadındaki eğlence sabahın ilk saatlerindeki resmi törenle başladı. Arnavutköy’de faaliyet gösteren okullardaki öğrencilerin hazırladığı gösteriler ise izleyenleri mest etti. Düzenlenen etkinliklere Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve ilçe protokolü de katıldı. “Arnavutköylü çocuklarımızın geleceği için hep aynı güzel düşünce içerisindeyiz” Düzenlenen programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Bugün 23 Nisan’da çocuklarla birlikte mutlu ve şeniz. Dünyada kutlanan tek çocuk bayramı bugün. Dünya çocuklarına armağan edilen bugünde Dünya’nın bir çok mazlum coğrafyasında çocukluğunu yaşayamayan çocuklarımız var. Barışın ve huzurun hakim olduğu nice nice günlerde kıymetli çocuklarımızın bu gününü kutlayabileceği nice yıllar bizimle olsun diye dua ediyoruz. Arnavutköy’de 2 noktada çocuklarımızın çeşitli etkinliklerde eğlenip ve öğrendiği bayramı yaşadığı bir gün geçiriyoruz. Biz Arnavutköylü çocuklarımızın geleceği için hep aynı güze düşünce içerisindeyiz. Sabah resmi törenle başlayan etkinlikler akşam geç saatlere kadar devam edecek” şeklinde konuştu.