GÜNDEM - 22 Mart 2019 Cuma 18:47

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Sosyal medyada vakit kaybetmeyin"

A
A
A
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Sosyal medyada vakit kaybetmeyin"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde (İYYÜ) öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Kasapoğlu, “Sosyal medyada vakit kaybetmeyin. Bunun yerine 10 dakika tenis oynayın. Dünyanın en güzel tesisleri bizde, tesislerimiz 24 saat hizmete" dedi.

  İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin düzenlediği “Gençlik Buluşması" etkinliğinin konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerle bir araya geldi. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencilerin katıldığı programda gençlerin sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, düzenli sporun önemine vurgu yaparak, "O kadar tesislerimiz olmasına rağmen ülkemizde spor yapma kültürü maalesef yeterince yerleşmiş değil. Spor yapma kültürün kazanılması lazım. Bunun için ciddi çalışmalarımız var" dedi.

  “Sporda şiddet olmamalı”
  Gençlerin sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, "Spor müsabakasında ortaya çıkan şiddetin önüne geçmek için yapılan çalışmalar nelerdir?" sorusunu şöyle yanıtladı:
  "Şiddetin sporda olmaması lazım. Sporun temelinde barış var. Sporun birleştirici gücüne rağmen spor müsabakalarında şiddetin olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bunun önüne geçmek, eğitim yuvasından geçer. Bunun yanı sıra aileden, arkadaşlıktan geçer. Bununla ilgili bir bilinç geliştirilmesi lazım. Her türlü rekabette centilmenliğin kazandırılması gerekiyor. Anne- babalarımıza bu noktada önemli görevler düşüyor. Bu bilincimizi toplum olarak daha iyi seviyelere çıkaracağız. Rekabet hayatın her alanında var. Rekabet kaliteyi belirler ama bunun insan ahlakına uygun olması gerekiyor. Bu noktada gençlerimizden umutluyum."

  “Sporu ihmal etmeyin"
  Okulların spor faaliyetleri için fiziksel koşullarını artıracak önemli projeler geliştirdiklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Bununla ilgili çok güzel çalışmalar yaptık. Tüm tesislerimizi kullanıma açtık. Okullar beden eğitimi derslerini tesislerimizde yapıyor. Son altı aylık süreçte tesislerimiz ve antrenörlerimiz eğitim camiamızın hizmetindedir. Dünyanın en güzel ve en yeni tesisleri bizde. Okullara spor alanları yaptık. Bunu sadece okulların değil, semt halkının da kullanımına açtık. Gençlerimizin, halkımızın 10 dakika bile olsa gelip bu spor alanlarını kullanmalarını istiyoruz. Sporu ihmal etmeyin" dedi.

  “Bağımlılıklarla mücadele sporla olur”
  Teknoloji bağımlılığı ve madde bağımlılığına da değinen Bakan Kasapoğlu, “Spor yapan insanlar kötü alışkanlıklardan uzak durur. Tüm bağımlılıklara karşı mücadele etmemiz lazım. Bu da sporla olur. Üniversite kampüslerinde gençlik merkezlerimiz var. Genlerin ayağına gidiyoruz. Bizlere alan verilirse buraya da bir gençlik merkezi açmak isteriz” dedi.
 

Kampüsleri için öğrencilerin taleplerini de alan Bakan Kasapoğlu, öğrencilere dört masa tenisi masası sözü vererek, “Siz yeter ki isteyin bunu karşılamak bizim görevimiz” dedi.
 

Program sonunda İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu ve Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na plaket takdim etti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.