KÜLTÜR SANAT - 18 Eylül 2019 Çarşamba 10:12

Grup Gündoğarken ile Yıldızlı Buluşmalar yaza Mirkelam ile veda etti

A
A
A
Grup Gündoğarken ile Yıldızlı Buluşmalar yaza Mirkelam ile veda etti

Türk pop müziğinin en sevilen isimlerinden Mirkelam, Grup Gündoğarken ile Yıldızlı Buluşmalar’ın son konuğu oldu. Binlerce İstanbullu, yıldızların altında yaz mevsimine Mirkelam ile veda etti.

Yaz akşamlarına yeni bir soluk getiren müzikli söyleşi programı Grup Gündoğarken ile Akmerkez Üçgen Teras’ta Yıldızlı Buluşmalar; Fatma Turgut, Eda Baba, Emre Altuğ ve Can Bonomo’nun ardından dün akşam Türk pop müziğinin sevilen ismi Mirkelam’ı ağırladı. Mirkelam, geçmişten bugüne en sevilen şarkıları akustik performans ile yorumladı. Binlerce müziksever şarkıları ayakta alkışlarla eşlik ederek söyledi.

Mirkelam şarkılarının yanı sıra kariyerinde yaşadığı güldüren anılarını hayranları ile paylaştı. Bir katılımcının ‘Kokoreç’ şarkısının yazılma hikayesini sorması üzerine, "Sene 1986 ve çok sevdiğim bir arkadaşımla bir akşam Hisar’da kokoreç yiyelim dedik. Şarkı 2000 yılında çıkmış olabilir ancak o zaman o anının şarkısını olacağını biliyordum. Sanat her zaman ulvi şeylerden doğmayabiliyor, herhangi bir şeyden çıkabiliyor. Bu da öyle oldu" yanıtını verdi.

Binlerce seyircinin katılım gösterdiği etkinlikte sanatçı, ‘Hatıralar’, ‘Asuman’, ‘Tavla’, ‘Elma değil Ayva’ gibi yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi. Yer yer şarkıların ritmiyle coşan sanatçı, "50 yaşındaki adamı oynatmayın yahu" dese de seyircilerle birlikte darbuka eşliğinde dans etti. Annesinin ve anneannesinin kendisine hep "Çok eğlendin, çok mutlu oldun ağlayacaksın" diye uyarıda bulunduğunu da anlatan Mirkelam, "Bakın ne zor şartlar altında sanatımızı icra ettik" diye şaka yaptı ve katılımcıları kahkahaya boğdu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.