GÜNDEM - 16 Eylül 2018 Pazar 15:41

Gurbetçi aile 8 aydır kayıp oğullarını arıyor

A
A
A
Gurbetçi aile 8 aydır kayıp oğullarını arıyor

Avusturya’da ailesiyle yaşadığı evinden "Türkiye’ye tatile gideceğim. Tatil sonrası da Almanya’ya yerleşeceğim" diyerek çıkan 21 yaşındaki Hacı Bayram Bozdoğan’dan, 8 aydır haber alınamıyor. Çocuklarını aramak için Türkiye’ye gelen acılı aile oğlundan gelecek bir haberi bekliyor.

Avusturya'daki evinden "Türkiye'ye tatile gideceğim. Tatil sonrası da Almanya’ya yerleşeceğim" diyerek çıktıktan sonra en son Mersin'de görülen Hacı Bayram Bozdoğan ‘dan yaklaşık 8 aydır haber alınamıyor. Baba Kadir Bozdoğan ve anne Elif Bozdoğan aylardır bir haber alamadıkları çocuklarını aramak için Türkiye’ye geldi.

Bir yıl önce çıktığı evine bir daha dönmedi

21 yaşındaki Hacı Bayram Bozdoğan, geçen yıl 15 Eylül’de ailesiyle yaşadığı evinden Türkiye'ye tatile gelmek için ayrıldı. Bozdoğan, bir süre sonra telefonda görüştüğü ailesine Almanya’ya yerleşip orada hayatını sürdürmek istediğini söyledi. Ailesiyle en son 29 Ocak’ta görüşen Bozdoğan, Almanya’da olduğunu ve mutlu olduğunu söyledi. O günden sonra anne ve babası Bozdoğan’dan bir daha haber alamadı. Günlerce oğullarının kendisini aramasını bekleyen Kahramanmaraşlı gurbetçi aile, araştırmaları sonucunda oğullarının Almanya’da olmadığını öğrendi ve bunun üzerine Türkiye’ye gelerek oğullarını aramaya başladı. Çocuklarını bulmak için adeta iz süren gözü yaşlı aile, Hacı Bayram Bozdoğan için kayıp başvurusunda bulundu. Aile daha sonra oğullarının en son kaldığı Mersin’e gelerek burada aramalarına devam etti. Çabaları sonuçsuz kalan aile, bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.

"İşimi gücümü bırakıp oğlumu aramaya geldim"

Oğlunun bulunması için devlet büyüklerinden yardım isteyen baba Kadir Bozdoğan, "Oğlum 9’uncu ay 2017 yılında evden ayrıldı. Ben Türkiye’ye gideceğim ve ardından Almanya’ya yerleşip, hayatımı orada sürdüreceğim dedi. Bizden onay alıp çıktı. Ama onay vermesek de kanunlar müsaade ettiği için ayrılabilirdi.

En son Mersin’de bir otelde kalmış. Devlet büyüklerimize çağrı yapıyorum. Başkanımıza ve İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Başkanımız bizim değil bütün dünyanın başkanı. Emniyetin bu işi çözeceğine çok inanıyorum. Bizim bu işi çözme imkanımız kalmadı. İşimi gücümü bırakıp oğlumu aramaya geldim. Sağ olduğu haberini almak istiyorum. Onu alıp gidecek değilim. Kanunlar onu aramama izin vermiyor. Bu da bize sıkıntı yapıyor. Devletimiz bize bir haber versin" dedi.

Oğlunun zararlı alışkanlığı olup olmadığını bilmediklerini söyleyen Bozdoğan, "7 bin euro parası vardı yanında parası bitince mi başına bir şey geldi bilmiyoruz. Zararlı alışkanlığı var mı bilmiyoruz. Otelde alkol aldığını söylediler. İçişleri Bakanlığımıza çağrı yapıyorum. İstanbul’da bekliyorum bir yerden haber almak için. Oğlumdan en son konuştuğumuzda oğlum çok dost canlısı konuştu bizimle. Benim oğlum yaşıyorsa kanunen arama hakkım yok ama onun yaşadığını öğrenmek istiyorum babası olarak. Bu olay duyulacaktır. Biz sevindik oğluma Almanya iyi gelmiş diye. Evden ayrılırken biraz psikolojik rahatsızlıkları var gibiydi. Oğlum en kısa zamanda görüşürüz deyip kapattık telefonu. Biz Almanya’da olduğunu biliyorduk. Ama Türkiye’den çıkmadığını öğrendim. Oğlumu duyan gören varsa bütçemiz müsaade ettiğince onlara yardım edeceğiz. Sağ olduğunu gösteren bir fotoğraf istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Oğlumu 1 yıldır görmüyorum, hasretiyle yanıyorum"

Gözü yaşlı anne Elif Bozdoğan ise, "Oğlumu 1 yıldır görmüyorum, hasretiyle yanıyorum. Dönsün evine. Allah aşkına gören varsa haber versin. Konuşamıyorum bir sene oldu. Hayatından endişe ediyorum. Bize çok düşkündü. Biz çok birbirine bağlı bir aileydik. Perişan haldeyiz. Sizlerden yardım bekliyoruz. Öldük biz, öldük" diye konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin 23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından tören sona erdi. Kötekler İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği ikinci tören okul bahçesinde yapıldı. Törene Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende konuşan Kötekler İlkokulu Müdürü Cevdet Kaya, "Bugün, milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek ve tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür" dedi. Törene katılan çocuklara da seslenen Kaya, şöyle konuştu: "Sevgili öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur. Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için; ’küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demektedir. Bizlerin de, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız." Konuşmanın ardından çocukların katılımıyla çeşitli yarışma ve etkinlikler gerçekleştirildi. Okul bahçesini dolduran çok sayıda vatandaş çocukların gösterisini beğeniyle izledi. İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan, programı hazırlayan öğretmenleri kutlayan Kaymakam Topsakaloğlu, ardından öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı, okul bahçesindeki tulumda ayran yaydı.