DÜNYA - 27 Ekim 2021 Çarşamba 23:15

Gürcistan’da iktidar partisi yerel seçimlerin ikinci turu öncesi son kez meydanlara indi

A
A
A
Gürcistan’da iktidar partisi yerel seçimlerin ikinci turu öncesi son kez meydanlara indi

Gürcistan’da iktidardaki Gürcü Rüyası Partisi, 30 Ekim’de yapılması beklenen ikinci tur belediye seçimleri öncesi miting düzenledi.

Gürcistan’da 2 Ekim’de yapılan yerel seçimlerin ardından aralarından 5 büyük kentin bulunduğu 20 kentte belediye başkanı adaylarının hiçbiri oyların yüzde 50’sinden fazlasını alamamış, aralarında başkent Tiflis’in de bulunduğu Kutaisi, Batum, Rustavei ve Poti'de 30 Ekim’de seçimlerde ikinci tura gidileceği belirtilmişti.

İkinci tur seçimleri öncesi iktidar partisi Gürcü Rüyası, son kez meydanlara inerek miting düzenledi. Başkentteki Özgürlük Meydanı’na araçlar ve otobüslerle farklı şehirlerden gelen binlerce Gürcü Rüyası Partisi destekçisi meydanı hınca hınç doldurdu. Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ve görevdeki Tiflis Belediye Başkanı Kakha Kaladze da dahil olmak üzere yeniden seçilmek için yarışan Gürcü Rüyasının diğer adayları destekçilerine seslendi.

Garibaşvili yaptığı konuşmada, belediye başkanlığında yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde Gürcü Rüyası Partisi'nin rakibi Birleşik Ulusal Hareket'e karşı sert açıklamalarda bulundu. Garibaşvili, “2012'de parti kurucusu Bidzina İvanişvili'nin önderliğinde bu ülkenin sıradan insanları, otoriter, baskıcı bir rejimi barışçıl bir şekilde silahsızlandırdı. Katiller, cellatlar ve hainler partisini iktidardan indirdi” dedi.

Gürcistan’da iktidar partisi yerel seçimlerin ikinci turu öncesi son kez meydanlara indi

Garibaşvili, Birleşik Ulusal Hareket (BUH) Partisi'nin kurucusu ve eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’de dahil olmak üzere BUH’nin “baskıcı ve şiddetli rejiminin” mimarlarını hapsederek Gürcistan Rüyası hükümetini adım adım “adaleti geri getirdiği” için övdü.

Seçimlerde Gürcü Rüyası Partisi oyların yüzde 46,5'ini alarak birinci, Birleşik Ulusal Hareket oyların yüzde 30,7'sini alarak ikinci, Gürcistan İçin Partisi ise oyların yüzde 7,79’unu alarak üçüncü olmuştu. Tiflis'te ise görevdeki Belediye Başkanı ve Gürcü Rüyası’nın adayı Kaladze ilk turda oyların yüzde 45,32’sini, Birleşik Ulusal Hareketinin Başkanı ve Tiflis Belediye Başkanı adayı Nika Melia ise oyların yüzde 34,15’ini almıştı.

Öte yandan Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili 8 yıl sonra geldiği ülkesinde yerel seçimlere 1 gün kala 1 Ekim Cuma günü başkent Tiflis'te gözaltına alınmış, ardından Rustavi'deki 12 numaralı cezaevine sevk edilmişti. Hapishanede tutuklu olmasına tepki olarak başlattığı açlık grevini sürdüren Saakaşvili için destek protestoları devam ediyor.

Alexander Alimov
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.