ASAYİŞ - 19 Ekim 2021 Salı 17:00

Halk otobüsü şoförü fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

A
A
A
Halk otobüsü şoförü fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde halk otobüsü şoförü fenalaşan bir yolcuyu hastaneye yetiştirdi.

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Müftü Mahallesinde halk otobüsüne binen adam, ücret vermek istediği sırada fenalaştı. Şoförün durumu fark etmesi sonrası, hemen otobüsü sağa çekti. Yolcuların da kısa süreli panik yaşadığı olayda, şoför Saffet Yener en yakın hastaneye giderek fenalaşan adamı yetiştirdi. Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı

Halk otobüsü şoförü fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Öte yandan olay, halk otobüsünün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde otobüse binen adamın parayı uzatırken önce parayı düşürdüğü daha sonra yere yığıldığı görülüyor. Yolcuların otobüs şoförü ile konuştuktan sonra hastaneye gitmesi için konuşmaları duyulurken, şoförün de başka bir yolcu almadan direk hastane aciline sürdüğü görülüyor.

Halk otobüsü şoförü fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

“Vatandaşlık görevimizi yaptık”

5 senedir halk otobüsünde şoförlük yaptığını belirten Saffet Yener (38) olayı anlattı. Yener açıklamasında, “Yolcumuz pastanenin karşısından bindi. Bana ücret uzattı, parayı düşürdü bir anda yığıldı kaldı. Ben de direk özel hastaneye sürmek istedim ama yolculardan birisi diğer özel hastanenin yakın olduğunu söyledikten sonra geri gelerek bir anda sürdüm arabayı. Yaşlı amcanın şu anda akıbetinden haberim yok ama vatandaşlık görevimizi yaptık orada. Bir anda kalbini tuttu, amca iyi misin derken yolculardan birisi tuttu onu, ben de direk hastaneye sürdüm. İlk defa başıma geldi, bir anda ben de panikledim. Bu tarz olay ilk defa başıma geliyor” ifadelerini kullandı. Fenalaşan adamın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Halk otobüsü şoförü fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

İsmail Yasin Akçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.