GÜNDEM - 08 Kasım 2019 Cuma 14:17

Hamsi alana ıspanak bedava

A
A
A
Hamsi alana ıspanak bedava

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenme vakalarındaki artış, talebi ve fiyatları vurunca promosyon ürününe dönüştü. Giresun’da bir hamsi tezgahında bir kilo hamsi alana ıspanak bedava oldu.

Daha öncesinde kilosu 4 liradan satılan ıspanak 2 liraya kadar düşmesine rağmen alıcı bulmakta zorlanınca hamsinin yanında bedava verilmeye başlandı. Ispanakta artan zehirlenme vakalarıyla orantılı olarak, talep ve fiyatlar da yönünü aşağı çevirdi. Yaşananlar öncesi tezgahlarda 4 liraya satılan ıspanağın fiyatı 2 liraya kadar düştü. Manavlar da ellerindeki ıspanağı tüketebilmenin yolunu promosyon ürün olarak vermekte buldu.

Hamsi alana ıspanak bedava

Giresun’da hamsi satışı da yapan bir manavcı bir kilo hamsiye bir bağ ıspanağı bedava vermeye başladı.Bir kilo hamsiyi 7 TL’den satan Hacı Işık ıspanağı da yanında verdiğini söyledi. Işık, “Haberlerde yer alan ıspanak zehirlenmesinden vatandaşlar ıspanağa temkinli yaklaşıyor. Bu da ister istemez esnafı etkiliyor. Haberler öncesi bir kilo ıspanak 4 TL’den satılırken, şimdi 2 TL’ye düştü buna rağmen vatandaşlar dikkatli. Oysaki ıspanak değil, ıspanağın içerisine karışmış olan başka otların zehirli olabileceği açıklandı. Buna rağmen vatandaş endişeyle yaklaşıyor. Oysaki vatandaş alırken değil, pişirirken temkinli olmalı ve iyice ıspanağın içerisindeki yabancı otları ayıklamalıdır. Biz vatandaşımıza hamsinin yanında ıspanağı bedava veriyoruz. Hamsinin kilosu 7 TL bir kilo da ıspanak bizden” dedi.

Hamsi alana ıspanak bedavaHamsi alana ıspanak bedava

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Faruk Özlü ve Meclis üyeleri mazbatalarını aldı AK Parti’den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Adliye çıkışında açıklama yapan Özlü önümüzdeki 5 yılda çok büyük ve önemli hizmetlere imza atacaklarını söyleyerek kazananın Düzce olduğunun altını çizdi. Mazbatasına almak üzere Düzce Adliyesi’ne giden Faruk Özlü’ye Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman, yeni seçilen Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları eşlik etti. Adliye binası toplantı salonunda gerçekleşen mazbata töreninin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Faruk Özlü, seçim döneminde vaat ettiği 100 projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başlayacaklarını belirterek şunları söyledi, “AK Parti grubu olarak milletvekillerimizle birlikte mazbatalarımızı aldık. Önümüzdeki 5 yıl Düzce’ye çok önemli ve büyük hizmetler yapacağız. Seçimden önce projeler kitabı yayınladık. Düzce’nin çehresini değiştirecek 100 projemiz var. Her projenin sorumlusu belli. Seçimler ile ilgili süreçte çok bir çalışma yürüttük. Gece gündüz çalıştık. Sonuçta kazandık. Düzce bu seçimde aklı selimle, sağduyu ile Düzce’nin 5 yılında hizmet edecek olana kadroyu belirlemiştir. Önümüzdeki 5 yıl Düzce’de güzel hizmetler yapacağız. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi. Toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.