SPOR - 03 Kasım 2020 Salı 00:26

Hatayspor'da 1 puan yüzleri güldürmedi

A
A
A
Hatayspor'da 1 puan yüzleri güldürmedi

Hatayspor, Demir Grup Sivasspor'la 1-1 berabere kaldı. Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı ve Hatayspor Kaptanı Mesut Çaytemel maç sonu açıklamalarında bulundu.

Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı, 4-1 skorla bitecek bir maçtan berabere ayrıldıklarını söyledi. Hatayspor'un daha iyi yerlere geleceğini belirten Vardı, "Yaklaşık iki haftadır 17 futbolcumuz korona virüs tedavisi görüyordu. Üç gün önce karantina süreleri bitti. Karantina süresinden sonra çok şükür ki futbolcularımızın ikisi hariç onlar da negatif çıktı ama onların karantina süresi bitmediği için bugün oynamaya imkanları olmadı. Tabii ki maç eksiğimiz var, antrenman eksiğimiz var konudan dolayı özellikle futbolcularımızın takım halinde çalışmaması, karantinadan dolayı da bireysel olarak bile çalışmamaları bizi etkiledi. Her zaman için şunu söyledik Atakaş Hatayspor kendine layık bir şekilde çıkıp oynayacaktır.

Zor şartlarda oynayacaktır. Bizim yaklaşık 5 yıldır kolay hiçbir şeyimiz olmadı. 2. Lig'den 1. Lige, 1. Ligden Süper Lige bütün zorluklarla geldik, bu zorluklarımızın farkındayız, biz emeğimizin teriyle, alnımızın teriyle buralara geldik. Bugün de herkes izledi. Çok güzel bir maç oldu. Aslında 4-1 olacak bir maçtı ama maalesef 2 tanesi direkten döndü, birisi ofsayt olarak geçersiz sayıldı. Genelde takımımız iyiydi, eksiklerimiz vardı. Bu eksiklerimizi tamamlayalım inşallah, Atakaş Hatayspor önümüzdeki maçlara bakacaktır" diye konuştu.

Hatayspor'da 1 puan yüzleri güldürmedi

Çaytemel: "Güzel günler bizi bekliyor"

Hatayspor kaptanı Mesut Çaytemel ise takımın bir aydır antrenman yapamadığını ama yine de çok iyi mücadele sergilediğini söyledi. İyi oyuna rağmen bir puana razı olduklarını dile getiren kaptan Çaytemel, "İki takımı da tebrik etmek lazım iyi mücadele oldu. Sivasspor tabii Avrupa kupası maçları da var, yorgun geldiler, bunun bilincindeydik. Özellikle son 15-20 dakikada çok iyi pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. 10 kişi kaldıktan sonra tabii biraz da en azından kaybetmemeyi de düşündük. Bizim için kötü olmayan bir puan aldık bugün çünkü çok uzun bir ara verdik. Bir aydır maç oynamıyor takım maalesef ama yavaş yavaş İnşallah ritmi yakalayacağız. Güzel günler bizi bekliyor. Pozisyonları değerlendirmiş olsaydık bugün 3 puanla ayrılacaktık sahadan ama nasip kısmet 1 puana razı olsun, iki takıma da tebrikler" şeklinde konuştu.

Adem Karagöz - Mehmet Bayrak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.